ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 020
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 245
Аз все още чакам някой, невярващ в еволюцията, да отговори:Откъде се е появил човекът?

Всеки може да има собствена теория
И всички тези теории ще бъдат едновременно верни и неверни именно защото не могат да бъдат доказани

Независимо от нечия френетична еволюционна вяра

# 1 246
Какво намерих!
Двойно-сляпо плацебо проучване върху вегетарианци!
На групата, на която е даван креатин, се е подобрила работата на паметта!

Ако не им се дава креатин залиняват,а?Ама как може да вярвате във всяка глупост дето се пише ?

# 1 247
Според мен е лицемерно да отричаш основни неща от Библията, а след това да казваш, че си християнин и да празнуваш Рождество и Възкресение Христово (т.е. раждането и възкресението на Божия син).

Хайде да не оплитаме конците. Въпросното Рождество и Възкресение, и много от празниците в бг календар са чисто езически празници,които насилствено въведеното християнство по нашите земи не са могли да изтрият.Така че аз не съм вярваща,но си празнувам празниците,без да им влaгам смисъла,който им е придала църквата.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 10:51 от Оr

# 1 248
В отговор на Краси - аз не вярвам в еволюцията, а в това, че Бог е създал небето, земята и цялата флора и фауна, както и човека. Според мен е лицемерно да отричаш основни неща от Библията, а след това да казваш, че си християнин и да празнуваш Рождество и Възкресение Христово (т.е. раждането и възкресението на Божия син).

Ама наистина ли го вярваш това, или само за да не си лицемерна го казваш?
Не се заяждам, трудно ми е да приема, че има хора, които вярват наистина в такива неща.

# 1 249
В отговор на Краси - аз не вярвам в еволюцията, а в това, че Бог е създал небето, земята и цялата флора и фауна, както и човека.
Това би означавало, че Бог е създал и всички планети, звезди и т.н.Което е пак доста невероятно.

Аз, честно казано, по отношение произхода на живота на Земята и конкретно на човека, не знам в какво вярвам.Чела съм най-разностранни теории и нито една не ми звучи нито научно, нито логично, нито достоверно.
Звучи праволинейно това как "Маймуната станала човек", но от друга страна, и сега има маймуни, защо не стават хора?Ако тази теория е вярна, дори сега би трябвало да им е по-лесно, а то всъщност не става.    Laughing

Също като кацането на Луната:преди 50-на години техниката е била толкова развита, че е било възможно това кацане да се осъществи.Ако това беше вярно, и предвид огромните скокове на развитието в техническо отношение, не би ли трябвало вече да сме посетили поне още 2-3 планети?
Сори за отклонението, днес ми е ден за екзистенциални размисли явно.    Simple Smile

# 1 250
В отговор на Краси - аз не вярвам в еволюцията, а в това, че Бог е създал небето, земята и цялата флора и фауна, както и човека. Според мен е лицемерно да отричаш основни неща от Библията, а след това да казваш, че си християнин и да празнуваш Рождество и Възкресение Христово (т.е. раждането и възкресението на Божия син).

Ама наистина ли го вярваш това, или само за да не си лицемерна го казваш?
Не се заяждам, трудно ми е да приема, че има хора, които вярват наистина в такива неща.

Бих била лицемерна ако го казвам, а не го мисля.  Wink И да, вярвам. Е, надявам се правиш разлика между вярващ човек и религиозен фанатик. Аз не паля свещи и не спазвам ритуали - целуване на икони, минаване под маси, целуване на попски ръце и т.н., за мен това е лицемерно.
Към Краси - ами то затова се нарича "вяра", а не знание, т.е. да вярваш в нещо без да си го видял с очите си.  Simple Smile

# 1 251
  • София
Какво намерих!

Ако не им се дава креатин залиняват,а?Ама как може да вярвате във всяка глупост дето се пише ?

Не е глупост. Съвсем сериозно научно изследване си е, от научно списание.
Засягам се, защото напоследък доста ровя в такива неща и имам представа кое е глупост и кое-не.
Е, резултатите не са кой знае какви, но все пак е някакво доказателство.

# 1 252

Аз лично не вярвам чак толкова на Дарвин и чинките.
Склонна съм да вярвам, че е имало извънземна намеса в някакъв момент.

Проблемът с подобни обяснения е, че не казват кой пък е създал извънземните. Еволюцията или други извънземни. И кой е създал първите извънземни.

# 1 253
Звучи праволинейно това как "Маймуната станала човек", но от друга страна, и сега има маймуни, защо не стават хора?Ако тази теория е вярна, дори сега би трябвало да им е по-лесно, а то всъщност не става.    Laughing

Сега условията предразполагат към обратното-маймуни произлизат от хора. Laughing

Какво намерих!

Не е глупост. Съвсем сериозно научно изследване си е, от научно списание.
Засягам се, защото напоследък доста ровя в такива неща и имам представа кое е глупост и кое-не.
Е, резултатите не са кой знае какви, но все пак е някакво доказателство.

От слабост на паметта страдат всякакви хора,не е нужно да са вегетарианци.Също така има много неща,които подобряват паметта и това даже не е задължително да са  разни добавки.
На мен лично ми писна да ми се навират разни уЧени като последна инстанция,ама ми е забавно да чета напъните на съфорумците в тази сфера. Laughing

# 1 254
  • София

Също като кацането на Луната:преди 50-на години техниката е била толкова развита, че е било възможно това кацане да се осъществи.Ако това беше вярно, и предвид огромните скокове на развитието в техническо отношение, не би ли трябвало вече да сме посетили поне още 2-3 планети?
Сори за отклонението, днес ми е ден за екзистенциални размисли явно.    Simple Smile

На това ти отговарям веднага.
Техниката тогава не е била толкова развита, но Кенеди с големите топки е искал непременно да се покаже че е по-напред от братушките.
Техниката се е развила, но икономиката се срути и сега американците нямат пари за подобни демонстрации на величие.

# 1 255
Аква Hug
 Въпросът за произхода на човека е мноу интересен, но нема връзка с темата. Всеки избира със сърцето си и с вкуса си.
Не приемам разделянето на отбори тревопасни-месоядни. Знам хора, дето ядат най-вече месо и картофи и са състрадателни, абе готини. Simple Smile
Колкото до науката, от малка гледам ''в телевизора'' Wink когато се обсъжда квато и да научна теза-биологична, социологична, икономическа...., канят значи двама учени. Почва да говори първия, професор от едикойси известен университет Sunglasses, казва си тезата и я подкрепя с доказателства.
после почва да говори вторият, ама точно обратното Sunglasses, и пак има доказателства, и той професор.Ами сега? Wink

# 1 256
Пънки, с какво храниш кучетата си?

Относни кацането на Луната съм чела доста интересни анализи на тема дали въобще се е случило

# 1 257
Пънки, права си. Това дали човек яде месо или не, не може да е критерий каква му е ценностната система. Затова споровете по темата са излишни.  Grinning

# 1 258
  • София
Пък ти можеше да си спестиш плюнченето Laughing
Във форума се пускат теми, за да си каже човек мнението - какво самия той мисли. Мнението на съседа ли да напиша?!
Къде видя да претендирам за духовна извисеност?
Ти пък щото не се изказа мизантропски току що!
Отдавна не живееш в България, ама България не може да избяга от теб - типично по български си заядлива! Бас ловя, че си научила твоя канадец да хапва свинскУ със зелИтУ, дето му призлявало от миризмата и ракията, дето пиел само за да ти угодял, сигурно и на луканки и чевермета си го научила... А така, на хубави работи го учиш, машалла!

AQUА, ти май доказваш теорията на Янечек за алабаша. Ето, че найната теория има повече и по-достоверни доказателства от еволюционната.  Laughing

# 1 259
  • София
при кацането на луната, американците оставят специално огледало отразяващо лазарни лъчи с цел измерване на точното разстояние Луна-Земя.  Огледалото си стои до ден днешен и всеки може да отрази лазарен лъч в него, дори го имаше в една от серите на "Теория за големият взрив". Така че на Луната е кацано и има доказателство за това
http://www.lpi.usra.edu/lunar/missions/apollo/apollo_11/experiments/lrr/

Общи условия

Активация на акаунт