ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 62 955
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
В отговор на Краси - аз не вярвам в еволюцията, а в това, че Бог е създал небето, земята и цялата флора и фауна, както и човека. Според мен е лицемерно да отричаш основни неща от Библията, а след това да казваш, че си християнин и да празнуваш Рождество и Възкресение Христово (т.е. раждането и възкресението на Божия син).

Ама наистина ли го вярваш това, или само за да не си лицемерна го казваш?
Не се заяждам, трудно ми е да приема, че има хора, които вярват наистина в такива неща.

На мен пък ми е трудно да повярвам, че има хора, които вярват в произхода си от маймуната. През 19-ти век, тая вяра е била много fashionable, явно още не ѝ е минала модата. И определено има връзка с идеята за прогреса, също много актуална през 19-ти век и до днес. Но нещата, макар и бавно, започват да се променят. Идейните моди минават и си заминават. За това допринасят и научните открития, разбира се, които опровергават еволюционистките митове.

п. п. В кацането на Луната едва ли някой може да се съмнява.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 11:48 от Alexandria37

# 1 261
....................................
И там не пише, че сме създадени от кал Peace .

Мислите ти са доста объркани-някакъв невероятен тюрлю гювеч от снаждани теории.Това не го пише,но тук Библията и ведите говорят за нещо общо-в библията пише кал(пръст и вода),ведите използват за това т.нар. кафа доша,която се състои от елементите земя(считай пръст) и вода-демек става кал.Това обаче не трябва да се разбира изобщо буквално,но няма как да го изясним, след като едните са вярващи в Библията,други не отбират от петте елемента,трети напъват за научни публикации и пр.

# 1 262
Ами, аз се съмнявам.
Това кацане беше, уж, преди повече от 50 години.
Знаем с какви темпове се развива света в техническо отношение.Знаем и колко милиарди долари се изсипват в точно тази област.А пък ....от тогава до сега няма нито едно ново кацане поне.Дори да не си мечтаем чак за посещения на други планети, защо поне на Луната не кацнаха пак и поне нея да я проучат както си требе?    Laughing
Отделно, начинът на снимане, фотографската техника, екипировката, все неща, които няма откъде да знаят как ще се повлияят от "атмосферата" на Луната.Пък те подскачат там като агънца....    Laughing

# 1 263
при кацането на луната, американците оставят специално огледало отразяващо лазарни лъчи с цел измерване на точното разстояние Луна-Земя.  Огледалото си стои до ден днешен и всеки може да отрази лазарен лъч в него, дори го имаше в една от серите на "Теория за големият взрив". Така че на Луната е кацано и има доказателство за това
http://www.lpi.usra.edu/lunar/missions/apollo/apollo_11/experiments/lrr/

Сакън
Това хич не е за всеки
Тук даже вкарват в затвора за притежание на зелен лазер
Разни гаменчета явно в търсене на това огледало си играят и заслепяват самолетните пилоти

А как е поставено това огледало не е доказателство за човешко кацане там

Китайците се хвалиха наскоро с прилуняване
Ама нещо не видяхме снимки никъде

# 1 264
  • София
Ами, аз се съмнявам.
Това кацане беше, уж, преди повече от 50 години.
Знаем с какви темпове се развива света в техническо отношение.Знаем и колко милиарди долари се изсипват в точно тази област.А пък ....от тогава до сега няма нито едно ново кацане поне.Дори да не си мечтаем чак за посещения на други планети, защо поне на Луната не кацнаха пак и поне нея да я проучат както си требе?    Laughing
Отделно, начинът на снимане, фотографската техника, екипировката, все неща, които няма откъде да знаят как ще се повлияят от "атмосферата" на Луната.Пък те подскачат там като агънца....    Laughing

На Луната са кацали хора поне 3 пъти.
Но филмчето, ех това филмче, май е снимано в студио ...

# 1 265
Последното интервю на любимия ми Карл Сейгън: http://www.upworthy.com/a-science-icon-died-17-years-ago-in-his- … s-me-goosebumps-5

Наистина е парадоксално, че поколенията, на които техническият прогрес даде толкова много, всъщност се ползват с такава охота от лукса на невежеството.

Моето усещане е, че ножицата между науката и масовото образование се отваря все повече. Дотолкова, че хора, ползващи самолет, са на ръба да го обявят за божествено чудо, защото не виждат как точно работи двигателят...

Иначе по въпроса за Луната - то може и да я няма, а да е хитра оптична измама. Все пак, никой от нас не е ходил до там, нали?

И спътници може би никой не изстрелва. GPS-ите са маркетингов трик и всеки знае (ех, колко авторитетно звучи това "всеки знае"), че всъщност не работят.

# 1 266
вълнува ме следният въпрос. Защо след като се твърди, че човек е доказано и базисно растителнояден, успява са смила месото и белтъците на 100%, докато усвояемоста на различните плодове и зеленчуци е доста по-ниска. Аз лично парчета месо във фекалии не съм виждал, докато парчета несмляни плодове и зеленчуци , се срещат редовно
освен това доста плодове и зеленчуци могат да предизвикат стомашни проблеми
някои даже алергии,а месото(освен ако не е мазно и пържено) не дразни стомаха и е една от
малкото храни,която не предизвиква никакви алергии.

Хора! Да не ме разберете погрешно, не натрапвам мнението си на никого, но по повод двете мнения по-горе за изхвърлянето на месото от организма.

Д-р. Евтимова говори точно за това че то не се изхвърля а се натрупва в дебелото черво, същото мнение споделя и Венцислав Евтимов (човек, който много добре обяснява специално за месото и този който въвежда учението Йога в БГ, но това е друга тема). Месото остава в дебелото черво и се втвърдява до степен-камък, с времето това натрупване води до по малка проходимост. Те не са единствените които говорят за това. Не мога да предам и защитя научно тезата им, имат достатъчно научни трудове и статии по въпроса, който се интересува може да прочете. Мога да кажа само от личен опит, че са абсолютно прави. Аз лично избрах да не се храня с месо преди доста време. Равносметката- имах поликистозни яйчници, според лекарите. Отделно хормонален дисбаланс и куп други съпътстващи проблеми. От както не се храня с месо нямам кисти, хормоните ми са в норма и проблемите с цикъла изчезнаха (случвало се е да го няма по година).
Лично аз имам дете, за сега е на 9 месеца и още не съм започнала да давам месо, детето се развива прекрасно. Решила съм да дам месо, пък после то ще си реши дали да яде. Но честно да си призная много се боя точно от антибиотиците и хормоните с които блъскат животните. Именно на това аз отдавам проблемите които имах преди, така че и да давам месо то ще е в малки количества и с голямо внимание.

Относно това, че се виждат зеленчуците и плодовете, то това им е идеята да почистват червата, освен да доставят полезни и цени за организма вещества, фибрите няма как да преминат през стената на дебелото черво все пак.
А въпроса с алергиите. Има алергични както към месо, така и към млечни продукти. Нещо върху което също има достатъчно литература.
http://www.medinfo-bg.com/?page=statiq&id=1265

Успех на всички в търсенето на отговора, който ги удовлетворява!

# 1 267
  • Пловдив
Ани подобни твърдения за натрупване на месото в дебелото черво ме потрисат.
Колко трябва да си не запознат с човешката биология, анатомия и физиология за да пишеш такива неща или да ги четеш и да им вярваш.
Месото (протеина) започва да се метаболизира (разгражда) още в стомаха под действието на солната киселина и пепсина (стомасите на повечето тревопасни (същински стомах, а не търбух) са доста малки съпоставени с другите части на храносмилателния им тракт (черва и търбуси), тъй като те не ядат месо и процесите на разграждане на протеин при тях не са така застъпени). Солната киселина и пепсина разграждат месото до амино киселини, така то постъпва в червата, в тънките амино киселините преминават в кръва, от там в черния дроб, където могат да се разградят повече и да се синтезират нови протеини и така нататък. Разградените амино киселини, отделят отпадъчен азот, които се изхвърля с урината. Ако азота е много, има проблеми с бъбреците и т.н. това може да доведе до натрупване на азотни съединиения, камъни в бъбреците и подагра. Камъни в дебелото черво не.
В дебелото черво при човека не се извършва храносмилане, анай-вече се извлича водата от изпражненията и те придобиват познатата консистенция.
Теорията, която си изложила е написана от любители на клизмите. А да обичаш да правиш или да ти правят клизми за мен не е нормално, защото природно е пределно ясно как трябва да работи дебелото черво и не съм чула, виждала или чела в природата да има живо същество, което да се нуждае от клизми за да съществува нормално.

# 1 268
  • Пловдив
Хем фибрите не преминават през  стената на червото, хем месото се натрупва в червото, като камък, хем този камък води до поликистозни яйчници. Не мога да се сдържа да не ги изредя тези неща.
Другото: месото имало хормони и антибиотици.
За твое успокоение, като човек работил в мандра, месопреработка и кланица ти казвам, че млякото има много по-често и много повече антибиотици. Няма да пиша какъв % от кашкавала се прави от антибиотично мляко, въпреки че е незаконно.
Като си вземаш полски моркови и турски тиквички от Кауфланд хич и не се съмнявай, че са торени със синтетични торове, а и обработвани по време на целия им разтеж, после дори в складовете ги обгазяват, за да повишат трайността им и да убият микроорганизмите по повърхността.

# 1 269
Ако не греша, според В. Евтимов "трите отрови" са тютюн, алкохол и месо. Ето негова по- пълна разработка за който се интересува:

http://ga3l.hit.bg/venceslav-evtimov-yoga.pdf

За необичащите четенето /много хора са така, не е обидно, реалност е/ има кратък репортаж:
http://zdravjivot.org/6970/%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%81% … 0%BE%D0%B3%D0%B0/
Но той е насочен по- скоро общо към философията йога.
За съвсем "мързеливите"- след 14.40 мин.
Още едно интервю с Евтимов:
http://www.blitz.bg/article/28773

"Млечно-вегетарианското хранене е пълноценно, особено ако е съчетано с консумация на черупчести плодове (ядки), и следователно е напълно в съответствие с изискванията на рационалното хранене. Необходимото дневно количество белтъчини е различно и зависи от възрастта, професионалната натовареност, дневния енергиен разход и др. Това количество трябва да бъде по-голямо при малките деца и юношите и намалява с напредване на възрастта и
намаляване на двигателната активност."

От стр. 98 и по- натам е разгледано вегетарианството. Препоръчвам хора, които наистина се интересуват от проблема, да прочетат. Никого не призававам да се съгласява с каквото и да било. Запознаването, обаче, е препоръчително, ако ще се обсъждат подобни идеи. Другото е Чукотска му работа.  Wink

Наистина е невярно, че месото не предизвиква алергии. Пиша го не защото желая да убедя някого, че ще се поболее, а защото това е действително невярно твърдение.
http://www.acaai.org/allergist/allergies/Types/food-allergies/ty … meat-allergy.aspx

Държа храната, която поемам, да може да се изчиства и да преминава по- бързо в организма ми, а не да се натрупва. Плодовете и зеленчуците, освен огромните ползи, които допринасят чрез съставките си, имат и точно тази- да почистват.

За натрупване на месото точно в дебелото черво не знам, но че това е една от най- бавно разграждащите се и преминаващи през храносмилателния тракт храни е вярно.
http://pravilnohranene.com/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%B2%D1%80 … 0%B8%D1%82%D0%B5/

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 14:34 от Judy

# 1 270
  • Пловдив
Не твърдя, че не епълноценно млечно-ветгетарианското хранене. Твърдя, че не е по-добро от млечно, месно, зеленчуково, плодовото ядене. Нито за организма е по-добро (да кажем е почти безразлично), нито за природата е по-добро (както казахме агнето, ако не го изядеш ти ще го изяде вълка), нито за интелекта е по-добро, нито за талантите, нито за децата, нито за старците и т.н.

# 1 271
Не разбра по какъв повод постнах информацията. Нищо.
Пиша по повод поста на Ани.
Пак не съм с лоши чувства.
Посланието на Ани е чудесно и ще го повторя и аз:
Успех на всички в търсенето на отговора, който ги удовлетворява!
 Simple Smile
Аз мога само да споделям информация и това правя, когато мога и желая. Останалото си е лична работа на всеки адресат.

# 1 272
Значи какъв извод трябва да си направя от написаното от anny88? Дебелото ми черво е задръстено от камъни, яйчниците ми са станали поликистозни, хормоните ми са тотално пощурели!  Crazy И аз се чудя, защо не мога да сваля така желаните 2 кг....ами то било от вкамененото месо в дебелото ми черво и от хормоналния дисбаланс. Mr. Green Хайде сега сериозно - Ани, радвам се, че си разрешила здравословните си проблеми и сега се чувстваш добре. Това, че нещо оказва благотворно влияние на твоя организъм, не значи че трябва да е общовалидно за всеки. Съвет от мен (може и да не го приемеш) - не лишавай детето си от месо на тази възраст и му дай шанс един ден да направи личен избор с какво да се храни!

# 1 273
Цитат
Като си вземаш полски моркови и турски тиквички от Кауфланд хич и не се съмнявай, че са торени със синтетични торове, а и обработвани по време на целия им разтеж, после дори в складовете ги обгазяват, за да повишат трайността им и да убият микроорганизмите по повърхността.
А имаш ли представа как и с какво се обработва месото, от момента на добиването му?
С какви химикали и в какви разтвори се държи, за да не се разваля?Защото то дефакто започва процеса си на разложение почти в момента на убиването на животното.А при теб , в магазина, стига след дни, че и след седмици/месеци.

Да, най-вероятно и зеленчуците са химизирани.Но вместо две отрови-месо и зеленчуци, предпочитам да се тровя само с една-зеленчуци, предвид факта, че са и по-полезни.

# 1 274

Да, най-вероятно и зеленчуците са химизирани.Но вместо две отрови-месо и зеленчуци, предпочитам да се тровя само с една-зеленчуци, предвид факта, че са и по-полезни.

Нали не се заблуждаваш - количеството зеленчуци, което изяждаш е в пъти по-голямо, отколкото в комбинация с месо. Една отрова, но в двойно количество.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт