БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 668
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 22 867
Здравейте,
преди време ми попадна рецепта за салата от някакъв блог - зелена салата с печени чери домати. Търся я, но не мога да я намеря, някой дали е попадал скоро време на такава рецепта?

Виж тая салата с печени чери доматчета.

# 151
  • София
  • Мнения: 10 825
Как се ползва и мели кардамон само ядката или и шушулката се мели?
само семенцата се смачкват........ кардамом  Peace

# 152
  • Мнения: 3 020
Не знам коя питка си правила, но тази, която предлагах тези дни, е това, което искаш.

Аз правя ето тази http://zi4e57.blogspot.com/2010/12/blog-post_7268.html - тук е доста харесвана, обаче си е с вкус на хляб /иначе си става много добре и наистина на конци, не ми се рискуваше с друга рецепта/.

Тази, която предлагаш, сладка ли се води?

# 153
  • Мнения: 11 607
Здравейте,
преди време ми попадна рецепта за салата от някакъв блог - зелена салата с печени чери домати. Търся я, но не мога да я намеря, някой дали е попадал скоро време на такава рецепта?

И от мен едно предложение - http://yoli-www.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

 5 часа за капама са много, дори и на бавна фурна.......

# 154
  • Мнения: 7 779
идеални са 5-те часа.  Laughing  да не мислиш, че се ми се разсърди като стоя толкова време на топло ?  hahaha  после всичко беше на мозък

# 155
  • София
  • Мнения: 12 222
За много години!

  Hug
идеални са 5-те часа.  Laughing  да не мислиш, че се ми се разсърди като стоя толкова време на топло ?  hahaha  после всичко беше на мозък
Точно, Бонго! Аз я слагам в 23 ч вечерта на 100 градуса и сутринта към 6 ч  я изключвам. Става прекрасна. Мозък!  Peace Но тази година минах метър, че не си бях вкъщи,  но догодина.....

# 156
  • Мнения: 7 779
бат`Бонго ако не разбира от убаво ядене няма да е 100 кила.  а и на кожата му се отразява  hahaha

# 157
  • Мнения: 11 607
За мен са много! Преварява се всичко и не ми харесва - от личен опит го пиша! Не искам да изпадам в спорове обаче, защото са безсмислени! А и не си заслужава.....

# 158
  • София
  • Мнения: 12 222
бат`Бонго ако не разбира от убаво ядене няма да е 100 кила.  а и на кожата му се отразява  hahaha
100 кила ракия давам, само да те притежавам...Честита Нова година, Бонго!

# 159
  • Мнения: 2 872
Честита Нова Година! Да е мирна, здрава и благополучна!

# 160
  • Мнения: 7 779
100 кила ракия давам, само да те притежавам...Честита Нова година, Бонго!
добре ми тръгва годината. имаш ме , душко  hahaha

# 161
  • Шоколандия
  • Мнения: 123
Моята питка стана сладникава и на конци като козунак. Не мисля, че удряше на хляб.

1 кг/1,200 кг брашно
1 кубче мая
1 кисело мляко
3 яйца
1 с.л. захар (с връх)
1 с.л. сол (малко по- малко от това количество слагам, например 2/3)
1 ч.л. сода
6 с.л. олио

Начин на приготвяне:

  Брашното се пресява в тава (като се остава 100-200 г за омесването) за да се аерира и за да бухне по-добре тестото. Маята се слага в хладка вода (аз използвам малко бурканче от лютеница Олинеза и не го пълня цялото, остявам 1 пръст отгоре)  да се събудят дрождите с лъжицата захар. Отделно се смесват яйцата (като се отделя единият жълтък за намазването отгоре) с киселото мляко, солта содата и 4 лъжици олио. Препоръчително е яйцата и киселото мляко да са постояли няколко часа на стайна температура. След като маята шупне, се смесва със сместа на яйцата и млякото, прави се кладенче в пресятото брашно и се изсипва всичко. Замесва се и се добавя брашно докато не спре да се залепва за ръцете, и докато се получи еднородна смес. Аз я блъскам около 200 - 300 пъти в масата, но не е задължително, така си изкарвам дяволите  Twisted Evil След това се намазва тестото с другите 2 лъжици олио и се оставя да втаса в съд с капак.

# 162
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Тази, която предлагаш, сладка ли се води?
Да, определено сладни. Ако искаш пробвай с половин доза и после може да слагаш захар според вкуса.

# 163
  • под тепетата
  • Мнения: 11 175
Естел, благодаря!  Значи и аз продължавам търсенето на удобен ръкав,адаптор и накрайник. У вас май е много весело - предлагам да си записваш и издадеш " Кулинарните приключения на Естел" ! Дано не се расърдиш, но ме напуши такъв смях, докато те чета  Laughing
 За баклавата - ако е много гъст ( сладък) сиропът, трудно попива в баклавата . Това ми дойде на акъла като причина , да не ти попие сиропа.

# 164
  • Мнения: 1 129
Здравейте, може ли някой да ми препоръча баница с яйца и сирене, но без тази на Морена, че вкъщи нещо не бяха впечалени. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт