Магазини за марихуана???? Канал 1???

• 12 458
  • 140
  •   1
Отговори
# 45
След като легализираха чалгата, мисля, че по-лошо не може.

Чакай да легализират леката форма на педофилия, и да я обложат с акциз. Ех,
какви пари ще потекат!

И после ще легализират канибализма, особено ако става въпрос за взаимно съгласие.

# 46
Като лектор за превенция на наркомании , мога да ви споделя, че  алкохола е по-вреден от марихуаната. Ако не ми вярвате, като се прибера, ще ви изпратя снимки от книга, наръчник, където се описва това твърдение. Всяко едно нещо в прекомерни количества е опасна и в малки дози не толкова, дори понякога полезно.
Примерна ползва, при хората, които нямат апетит, мога да вземат малки количества канабис за да им се върне апетита или дори аз съм го ползвал за концентрация. ПОради простия факт , че в главата ми е имало 1000 други неща за които да мисля и не съм можел да се концентирам , съм изпушвал малко марихуана и спирам да мисля за тревогите и се съсредоточавам върху това което правя ( чета ).
Въпроса не е дали ще се легализира или не. Много хора вече споменаха, че ако искам да си намеря марихуана, просто ще се свържа с някое квартално дилърче и ще ми го даде, ама за да изкрънка по-голяма печалба, вътре ще я е смесило с какви ли не  простотии ( чайове , тютюн и други тревисти ).
Ако на детето ми съзнанието е с нагласа, че това е е хубаво и не трябва да го прави , все ми е тая дали е легална или не. Ако пък иска да пуши , ще си намери начин да пуши.
Другото което , че когато тревата е нелегална, тогава ставаш по-голяма работа, защото се занимаваш с нещо нелегално и опасно и прочие, и тогава ще те подтикват много повече да пробваш и да се правиш на голямата работа, докато ако се знае, че трева можеш да си купиш в кварталното  магазинче, все тая, че си пушил  трева, не е кой знае какво.
Да не би цигарите да са много полезни или какво? Ама са си изцяло легални.
Имам чувството, че повечето хора са с промити мозъци от едно време, защото тогава им е натяквано колко е лоша марихуаната и че е наркотик и прочие... всяко едно вечещество е психоактивно такова и влияе на нервната система по един или друг начин.
Прочетете за марихуаната , цигарите и алкохола , направете си проучване  и тогава ще разберете нещата как стоят.

# 47
Не че е лоша, но има и по-добри неща:) и по-добър начин да се консумира,
а не да се превърне в поредната версия на патрончетата Пещерска Гроздова...

Аз лично предпочитам лимитирано разрешение за употреба и безплатно разпространение на мескалин,
псилоцибин и ЛСД от хора с образователен, възрастов и донякъде имуществен
ценз.

# 48
И аз съм по-скоро За. Не искам децата ми да пушат трева или цигари, но едва ли ако решат да го правят моето мнение ще има значение. Мисля, че забранения плод е най-сладък. Ако продават тревата на висока цена, която децата не могат да си позволят и ако наистина не се позволява продажбата на лица под 18 години не виждам какъв е проблема.

# 49
Погледнете от добрата страна. Ако децата някой ден тръгнат да се напушват,
и мами ще направи една жертва, ще седне с тях и ще си дръпне яко. След това
пушенето на трева със сигурност ще позагуби чара си.

Така де, в името на детето при раждане позволяват доза опиоиди поне, така че
едва ли мами ще пострада от един легален джойнт.

Според мен злоупотребата с леки дроги трябва да почне след 50г. възраст, като
хомеопатично противодействие на настъпващата деменция.

# 50
Тревата не е модерна сред тийновете, други са актуалните наркотици сега, предпочитат се спрейове за носа и хапчета пред димящата и воняща трва. Тревата като я легализират, ще е за нас дъртите.

# 51
Трябва да се наблегне на превенцията на разпространение на синтетична дрога, защото реално тя е заплаха номер 1, от нея бързо и лесно може да се умре, а в най-добрия случай безброй здравословни проблеми! Общо взето марихуаната е най-малкото зло, макар, че ако човек пуши всеки ден по много може да се лиши с трезвото си мислене и да си прецака нервната система.
Аз лично съм за смъртна присъда при разпространение на систетична дрога....както е в редица азиатско страни! Само, че тук няма как да стане, тъй като ще бъдат засегнати редица интереси..

# 52
  • София
АЗ съм абсолютно ЗА легализирането, въпреки че не съм много ЗА употребата.... Пушила съм в 10-и клас, подкрепям употребата на марихуана за лечебни цели и отмора от време на време, но както с всичко останало - не и да се прекалява. На мен лично не ми харесва и не ми дава кой знае какви "особени" преживявания....

Интересното е, че всяка година САЩ налива над 400 милиона долара за "борба" с нелегалното разпространение на леки наркотици. Сетете се колко взимат от "подкупи" и "приходи" от разните му там нарко босове и черни пазари.
Ако се легализира ще трябва да се наложи някаква ставка - не много висока и нелегалните приходи ще намалеят драстично. Всичко се върти около парите под масата....

Другото, в което съм убедена, е че ако се легализира употребата на марихуана за медицински цели и в кофи шопове (като в Холандия, например) употребата й ще намалее драстично. И ще се подсигури "качество".... Но ще намалеят измамите, престъпността, нелегално "спечелените" пари, което не е в полза на някои хора.
То и сега е забранено да се купува, но се купува, нали така? Ако е легално могат да се наложат и закони - въпреки че този, който гласи "Продажбата на алкохол и цигари на лица под 18 години" не навсякъде се спазва....

Според мен всякакви нарутални вещества за промяна на съзнанието следва да се
приемат с определена тържественост и официалност и с определена цел- човешко развитие.
А не просто така, да се олаби човек. Ако е така, то голямата ни свобода е просто още
един инструмент да зомбират масово хората, да приспиват съзнанието.

Е, сега, тревата не е кой знае колко в тази графа, ако питате мен..... Тя е по-скоро за олабване и разпускане, за по-спокойно пътешествие из собственото АЗ.... Другото са тежки халюциногени, за които не всички имат нужната смелост. И си трябва подготовка. Иначе добре казано =)

В едно обаче съм сигурна - ако легализират тревата няма да бъде толкова интересна..... И както някой по-горе каза - алкохолици и болни от рак на белия дроб бол, от марихуана никой не е умрял.

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 14:55 от Po3u

# 53
Против съм да продават марихуана в обикновeни магазини,а и не виждам смисъл след като е за хора над 18 г. децата пак ще си набавят по сегашните начини.
Обаче съм твърдо "За" да се продава за медицински цели в аптеката срещу специални рецепти,не обикновени,особено ако се използва за облекчаване на раково болни вместо морфин,както и за други не толкова тежки състояния.

# 54
"Другото са тежки халюциногени"

Не са, психеделици са. Правят друго, а задръстените учени го интерпретират
като весели халюцинацийки. При правилна употреба от психеделиците не би
трябвало да има чак толкова шарени халюцинации, не им е това целта.

Но за мед. цели е перфектно.

# 55

И какво точно правят психеделиците, ако не халюцинации  Rolling Eyes
Пътуване в паралелни светове? Връщане в минали прераждания? Откриване на вселенски тайни?

# 56
Твърдо за

това, че в момента е нелегална, не пречи на който и да е ученик да си купи, но е много вероятно да му продадат боклук, който може да се окаже по вреден от чистата 'трева'

# 57

И какво точно правят психеделиците, ако не халюцинации  Rolling Eyes
Пътуване в паралелни светове? Връщане в минали прераждания? Откриване на вселенски тайни?

Показват нишките, върху които е изтъкана реалността. Свалят маските, особено
социалните. В това състояние на съзнание човек става супер възприемчив за
грешките в себе си. Обикновено ако има физически, психически или социални
проблеми, те могат да се появят като неприятни халюцинации- но не е това основата
на преживяването.

Но това е за хора с акъл. Тъпите разпускат с марихуана и гледат весели картинки.

А аз много мразя масовките, организирани от тъпи и непросветлени хора...

# 58
Обаче съм твърдо "За" да се продава за медицински цели в аптеката срещу специални рецепти,не обикновени,особено ако се използва за облекчаване на раково болни вместо морфин,както и за други не толкова тежки състояния.
Доколкото съм наясно не си използва като болкоуспокояващо (за да замести морфина), а при хора с гадене, липса на апетит и други подобни.

# 59
Използва се.

Общи условия

Активация на акаунт