Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 59 905
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
  • София
А консултация по телефона не прави ли , няма ли спешен център  примерно където да те прегледат. Подмокрянето като от течност ли го усешташ или от течение. При мен в 8 ми месец се появи някакво неприятно течение, което не се дължеше на инфекция( правих 4 микробиолог. изследвания за по-сигурно) , а на повишена пропускливост на клетъчната стена  ooooh!. Ако обаче са околоплодните води, мисля ,че трябва да те прегледа лекар , т.к намаляването им води до риск за детето. Все пак тук е форум и най-добър съвет , ще получиш от АГ-то

# 121
И тук практиката е такава, консултациите са веднъж месечно. Но в 9-я месец в повечето случаи има преглед/замерване на тонове всяка седмица, ако има някакви други симптоми също се обръщаме към лекаря си и той прави преглед да провери шийката изгладена ли е, има ли разкритие вече и така. Изтичането обилно ли е или само подмокряне?

# 122
ами само подмокряне е и за това мисля да изчакам още ден,два и ако бебчо не дава индикации ще отида до клиниката,защото на последните иследвания,които си правих се оказа,че имам положителни Streptococcus agalactiae(groupe B) i Candida albicans newsm78 така като съм се ровила из нета май е е много добре,но той каза,че ввсичко е нормално и не ми написа рецепта за медикаменти

# 123
Сторм,за да е сигурно,че са водите трябва да те гледат на ултразвука,там АГ-то може да види дали са намалели.На мен обаче ми се струва,че е течение това,като имам предвид инфекцията.Не е лошо да се провери-първо имаш две седмици до термин,не са те преглеждали за разкритие до колкото схванах,може и да не започне раждане въпреки тапата и второ понеже имаш стрептокок,рискът за бебето се увеличава ако водите са изтекли.Говори пак с гинеколога,има голяма разлика между тапата и изтекли води,да провери туй му е работата,нали.Антибиотик би трябвало да ти дадат венозно когато започне раждането,сега няма смисъл.Кандидата не е страшна,много бременни я имат.А дано утре-другиден получаваш честитки Mr. Green Леко раждане! bouquet

# 124
благодаря ти биби,ще направя проверка за сигурност Peace

# 125
  • Пловдив/София
Цитат

ами ходих и ми казаха да чакам, дори не ме прегледеха, защото бях ходила преди месец. Питам защото ме е страх и вие сте компетентни хора от публикациите, които чета. Един единствен път се случи да не сме правили секс без презерватив, защото беше нова година.( не е свършвал в мен нито първи нито втория път) Иначе винаги го правим с презерватив. Това да имам дете толкова рано е ужасно и се притеснявам, защото не го искам. Просто съвет дали може овулацията да ми е била на 19 ден , считано от първия ден на мензиса 13ти и 5/6 дена преди очакваната менструация. Това е , скъпи дами

Цикълът ти на 28дни ли е? Ако е така, 19 ден О е слабо вероятно. Особено като не е свършил в теб, според мен почти няма шанс да си бременна. Нали и тестовете са отрицателни .

Може да ти закъснява от целия този стрес, който изпитваш сега. Успокой се и ще ти дойде. Да се похвалиш после Simple Smile

# 126
Благодаря Ви за съветите момичета  Hug страхотни сте, но не можах да стигна до тях така да се каже  Laughing . Алекс се роди на 03.01 сутринта и вече сме си в къщи и сме много щастливи.

Аз да попитам за профилактика на шевовете освен промивка със смрадлика нещо друго може ли да ми препоръчате ... newsm78

# 127
  • Пловдив
Дами,може ли по някакъв начин да намля подпухването на лицето? Blush
Един ден съм подпухнала - на следващият не Thinking

# 128
Армира, следи си от какви храни получаваш подухване и ги изключи от менюто си.

# 129
Абе как така ще предизвикват раждане в 38-ма седмица,не е ли рано??? newsm12

Аз да питам нещо.Вчера бях на лекар за болничния и ме прегледаха.АГ-то обаче ми каза,че главата на бебчо е вече 9,4см и отговаря на 38-ма седмица,а както се вижда съм в 34-та седмица.При вас случвало ли се е и колко да очаквам да порасте това човече още?Хич не ща секцио... smile3518

и при мен я показваше по-голяма, но все пак си вървеше една седмица напред не повече. АГ-то ми обясни, че зависи какво производство е апарата и какви стандарти са програмирани. Все пак родих секцио 2 седмици по-рано, защото беше седалищно, но се оказа, че и бебето ми не е малко 3,750 кг. и 51 см. А ако се наложи секцио не го мисли и аз не исках ама после се радвах...Господ си знае работата... Успех !!!

# 130
Дами,може ли по някакъв начин да намля подпухването на лицето? Blush
Един ден съм подпухнала - на следващият не Thinking

Яж по-малко солени храни.
Следи си кръвното.

# 131
тонито7 честито бебче, да ти е живо и здраво детенцето  Hug

Според мен смрадликата най-помага, аз даже правeх седящи бани в леген. Иначе се правят промивки с йод, може и лайка, може да се пръска и с някакъв спрей за по-бързо зарастване и дезинфекция, аз пръсках Оксикорт

# 132
Абе не ми се ще секцио да съм,защото бебчо няма да е при мен 2 дни Simple Smile

За шевове ми препоръча една приятелка да си взема кислородна вода,памучни тампони и спрей Цикатридина и след всяко пишкане да минавам първо с памуче с кислородна,после да пръскам със спрея,можело и по 10 пъти на ден.Така не опъват шевовете и зарастват по-лесно.  bouquet

А за подуването-важно е какво се хапва.Следи дали не прекаляваш със солените неща(при мен се случва,че много обичам соленичко,а и водичка си пийвам Embarassed Rolling Eyes Crazy ). За подуване и отоци в пети месец пих Флебодия - тя е освен за отоци и за вените.

# 133
  • София
Sianchys, как така няма да е при теб два дни?

# 134
  • София
Sianchys, мисля, че с ЦиКатридина не трябва да се пръска толкова често, по-добре като родиш си питай лекаря. Моята изрично ми подчерта да се пръскам два пъти на ден, не повече.

Общи условия

Активация на акаунт