Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 59 568
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, в края на 18-та седмица съм и днес имам много странни болки, които усещам за първи път и бих искала първо да се допитам до вас, преди да безпокоя АГ-то си.
Болката не е силна, по-скоро се усеща като боцкане/човъркане във вътрешната част на влагалището някъде в областта на триъгълника. Имам съмнение за гъбички, в четвъртък ми е пусната посявката, ще видим какво ще покаже. Последният път (есента) се борих с Кандида, но тогава не съм имала подобен дискомфорт. Какво може да означават тези усещания? Thinking

В началото на бременността и аз имах подобно усещане - точно такова боцкане и човъркане, непостоянно, от вътре във влагалището. Нямах гъби, но преди това бях лекувала бактериална вагиноза и все си мислех, че е от лекарствата които бях прилагала, но не съм сигурна! С времето отмина.

# 691
ох и аз това искам да отида там,но тези парички и те няма от къде да взема,защото после няма от къде да ги върна аз съм безработна и самотна майка.А да отида до там и да си платя преглед едно с друго поне 100 лева трябва да имам,да не са и повече.Наистина незнам какво да правя  Sad

Нямаш ли близки? Родители, приятели....? С никакви пари ли не разполагаш?

# 692
ох и аз това искам да отида там,но тези парички и те няма от къде да взема,защото после няма от къде да ги върна аз съм безработна и самотна майка.А да отида до там и да си платя преглед едно с друго поне 100 лева трябва да имам,да не са и повече.Наистина незнам какво да правя  Sad
Момиче,
Ако имаш болки хващай се с малко багаж и бегом в болницата в Плевен.Ако няма къде, отиваш в спешното отделение и обясняваш спокойно на дежурните,няма да те върнат.Носи си картона и ако имаш други готови изследвания.Като си седиш и се вайкаш, с нищо няма да помогнеш на себе си и на бебето ти.

# 693
е ще ме приемат ли така в болницата в плевен като не ми е там генеколога и без пари.Какъв картон трябва да нося

моля те  MiraBurgaska обясни ми повече да звам какво да правя.Този картон не стои ли в генеколога ми и наистина ли могат да ме приемат другаде и да ми направят нужните изследвания,но без да искат за всяко изследване да си плащам

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 14:31 от AnMary

# 694
 Миленка Димитрова , ще те приемат ако преценят , че имаш нужда от стационарно лечение.
Гинеколог Wink

# 695
Миленка Димитрова, ако си здравно осигурена ще те приемат във всяка държавна болница.

# 696
да здравно осигурена съм,но си мислех,че мога да лежа само където ми е генеколога,който уж ми проследява бременността

# 697
моля те  MiraBurgaska обясни ми повече да звам какво да правя.Този картон не стои ли в генеколога ми и наистина ли могат да ме приемат другаде и да ми направят нужните изследвания,но без да искат за всяко изследване да си плащам
След като имаш АГ към ЖК, би следвало да си осигурена. В болницата няма да те върнат, ако се установи здравословен проблем.Успех!

# 698
  • София
Миленка Димитрова, да повторим - гинеколог.
В която и болница да отидете няма да ви посрещнат с отворени обятия на въпроса "има ли гЕнеколог".

Пишете, че сте безработна. Сигурна ли сте, че сте здравно осигурена?
На борсата ли сте?
Отидете в социалните. Поинтересувайте се какви помощи може да получите/получавате. Има еднократна при бременност/ раждане.

MiraBurgaska е права. От спешното отделение няма да те върнат.

# 699
ivelle аз съм имала такива болки. Като ходя при АГ ми мери шийката, защото ми беше казал в началото, че при скъсяване болката се усеща в /или зад/ срамната кост. При мен са точно сякаш във влагалището.

# 700
 AnMary сигорна съм,че съм здравно осигурена,защото си плащам осигуровките,за парите съм се поинтересувала,но има още време да се стигне до там

# 701
schandy, мерси, че сподели!

ivelle аз съм имала такива болки. Като ходя при АГ ми мери шийката, защото ми беше казал в началото, че при скъсяване болката се усеща в /или зад/ срамната кост. При мен са точно сякаш във влагалището.

Благодаря за отговора, дано не е това, но тези дни ще си запиша извънреден час да ми я измерят, защото до сега АГ-то не ми е мерил шийката на матката. Това признак за преждевременно раждане ли е? Има ли лечение?

# 702
При мен шийката не е мръднала от 9г.с. А такива боцкаща болка имах доста пъти оттогава досега. Обади се и го питай по тел. , и ако каже , че е нужно, тогава извънреден преглед.

# 703
  • София
И аз имам такива боцкания отдавна, появяват се чат-пат и отшумяват.

ivelle, едва ли не ти е мерил шийката, може би ти е добре и не ти е казвал. За всеки случай го питай, защото това е много важно.

# 704
Здравейте дами,
Обръщам се към вас да ми дадете съвет и да изкажете мнение. Цикълът ми продължава вече около 45 дни и някъде около 35 имах слабо кафяво течение за кратко. Направих си тест преди два дни и ми се появи размазана чертичка на буквичката Т . Вечерта когато направих теста бях пила малко алкохол това може ли да повлияе на резултата, а и четох , че черта на Т означава че тестът е навалиден, дали е така?
Очаквам вашите отговори, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт