Биографични книги - мнения, отзиви, препоръки :)

• 12 066
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Много обичам биографични романи. Записвам се и аз да следя   bouquet.
Към гореизброените (от които особено обичам "Страдание и възторг") добавям:
"Байрон" на Андре Мороа
"Младостта на Анри Четвърти" и "Зрелите години на Анри Четвърти" на Хайнрих Ман
"Мария Стюарт" на Стефан Цвайг
"Пушкин в изгнание" на Иван Новиков
"Трите цвята на времето" на Анатолий Виноградов, за Стендал
"Екатерина Велика", тази на Андре Мороа, но и на Анри Троая не е лоша

Едно от старите издателства през 80-те (може би "Народна младеж", но не съм сигурна) имаше поредица от биографии на велики художници. Повечето бяха наистина добри. Аз съм чела тези на Тулуз-Лотрег, Ван Гог, Гоген, Дега, Мане и Реноар, мога да ги препоръчам всички с чисто сърце Simple Smile.

# 16
моля някой да ми каже ако знае от къде да сваля книгата на Стейси Шиф- Клеопатра биография. Благодаря Ви

# 17
  • София
Търся нещо интересно за някой учен, знам за Айнщайн има доста, а тази на Рива (от Айзъксън) е изчерпана...

Също и сборная - с историите на успели хора?

# 18
Търся нещо интересно за някой учен, знам за Айнщайн има доста, а тази на Рива (от Айзъксън) е изчерпана...

Също и сборная - с историите на успели хора?
В момента чета биографията на Мъск, той е учен, освен бизнесмен. Не знам дали попада сред желаните ти учени, но на мен много ми харесва  Peace

# 19
  • София
Eстествено, ще си я взема като мога.
Иначе в Изключителните ли пишеше за повече успели люде (не само учени)?

# 20
  • Стара Загора
В момента семейството четем биография на Лео Меси за деца на Ивете Жултовска-Дарска. Препоръчвам я на всички фенове на Барса и Меси! Написана е много интересно, увлекателно за малки и големи, чете се неусетно и има много интересни снимки! Страхотна книга и един човек-вдъхновение!

Общи условия

Активация на акаунт