Интересни книги в електронен вариант-2

• 133 390
  • 334
  •   1
Отговори
# 255
И аз не харесах особено Пеперудата, а бях очарована от другите две Simple Smile

# 256

В (като Вятър)
Скрит текст:
Ако си я свалила в друг формат опитай да конвертираш тук http://ebook.online-convert.com/convert-to-fb2

# 257
  • Deutschland
От  cheti.me ми пратиха Копелето на Истанбул. Невероятна книга!

# 258
  • София
Здравейте на всички!

Присъединявам се и към тази тема, след като от година и половина чета почти изцяло в електронен формат. За съжаление, тъй като чета много - (скоро по друг повод броих колко съм изчела за 1 година с киндъла и се оказаха 150 книги) - не мога да си позволя финансово да купувам често книги. Случва се, но разчитам предимно на киндъла.

И така препоръчвам за четене

всички книги от поредицата за д-р Кей Скарпета на Патриша Корнуел - http://chitanka.info/person/patricia-cornwell

На почитателите на съдебната медицина, патологията и трилърите, мисля, че тези книги много ще им харесат. Аз лично ги изчетох за отрицателно време.

"Ръкописът на Фулканели" на Скот Мариани. Има я качена в Мейлбукс. По подобие на книгите на Дан Браун.

Рядко четях скандинавски автори, но поредицата "Милениум" на Стиг Ларшон - http://chitanka.info/person/stieg-larsson - направо ме остави без думи. Препоръчвам с две ръце.

Видях, че любимецът ми Лий Чайлд вече сте го обсъждали. Цялата му поредица за Джак Ричър си заслужава четенето.

"Харем" на Колин Фалконър пък препоръчвам за тези, които обичат историческите романи. На мен ми беше интересно да прочета, макар и субективната авторова представа за Роксолана. Има я в Мейлбукс.

И не на последно място - един автор, който ми обогати знанията за израело-палестинския конфликт - Даниъл Силва. Поредицата му книги с един главен герой - Габриел Алон - агент на Мосад под прикритието на художник-реставратор - е една от най-добрите, които съм чела. За мен много важно е, когато чета една книга да има какво да науча. Е, в тези книги Силва определено си е написал домашното преди да седне да твори. Разрових се в Гугъл, за да открия, че зад основните му герои наистина стоят реални фигури от израелското разузнаване.
Първите му две книги вече са качени в Мейлбукс.

Последна редакция: вт, 29 юли 2014, 23:46 от nana77

# 259
Книгите на Даниъл Силва имат ли някаква последователност? Thinking

# 260
  • София

Да имат.

http://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Silva_%28novelist%29#Gabriel_Allon_series

Ето тук можеш да видиш и да ги четеш подред.

# 261
  • в сърцето на един мъж...

На български не са издавани така, както е поредицата. Затова първо вижте английските заглавия и след това ги четете.

# 262
Много благодаря:)

# 263
  • София
Попаднах на страхотна колекция от електронни книги /на английски/, както и курсове в различни области на науката, заповядайте  bouquet
 http://www.openculture.com/free_ebooks

# 264
  • София
Интересен сайт, благодаря, liebesbaer!   bouquet

# 265
Много харесвам Пеперудата.

# 266
Искам да благодаря за препоръката на Естел Бързоход, за поредицата за рода Долангенгър, довършвам втора книга и нямам търпение да започна третата( на предната страница са линковете)
Естел,   bouquet

# 267
  • UK
Искам да благодаря за препоръката на Естел Бързоход, за поредицата за рода Долангенгър, довършвам втора книга и нямам търпение да започна третата( на предната страница са линковете)
Естел,   bouquet
И аз по препоръка на Естел я изчетох. Първата и последната част най ми харесаха, другите малко бозави. Спам е, но ми се чете някоя друга семейна сага/ драма, някоя поредица, ако можете да предложите нещо, ще съм благодарна.

# 268
  • Кърджали
Здравейте!
От скоро и аз открих, че съм можела да чета книги, различни от тези на хартия.
В началото, да си призная, ми беше трудно да се съсредоточа, започвах, спирах, сменях книгата, сякаш нещо ми липсваше. Но не било страшно.  Laughing
Водена от коментари тук и в друга тема, прочетох :
Дейвид Никъл - "Винаги в същия ден"
Джей Лин - "Ще те чакам"
И за двете книги лоша дума не мога да кажа. Втората малко по - лично я приех, може би защото.... Абе,  приех си я лично, та добре че нямаше никой докато си я четях...
Сега си избирам следваща книга за четене. Свалила съм няколко покрай темата, д авидим коя ще подхвана...

# 269
  • Варна
Естел,   bouquet
И аз по препоръка на Естел я изчетох. Първата и последната част най ми харесаха, другите малко бозави. Спам е, но ми се чете някоя друга семейна сага/ драма, някоя поредица, ако можете да предложите нещо, ще съм благодарна.

И аз, и аз  Crazy

на 4-та книга съм и снощи пак отиде до 3 часа...

Благодаря!

Като цяло май вече 2 г. черпя идеи от вас, прочетох наистина страхотни книги!

Общи условия

Активация на акаунт