Отговори
# 330
little.angel, благодаря  Hug Точно липа пия, взех си и ройбос. Знам, че някои билки не са препоръчителни през бременността, но защо не съм питала и чела. Основно докторите ми казаха вода, много вода.

Мики , моят мъж присъства и на двете ми раждания. Имам много хубави снимки от първите глътки живот на момчетата, а той прекрасен спомен. Сега отново ще е с мен, живот и здраве.

# 331
Колко много мами се събрахте за Южния парк  Grinning Има ли някоя в Света Троица.
На мен вчера също ми изписаха магнерот 3x1 и ако се увеличат контракциите ми казаха да го вдигна на 3x2.
Снощи ей така на шега казах на мъжа ми че може да присъства на раждането,и тои взе че се съгласи.Но ако съм секцио няма как да стане,незнам не съм запозната.
В Щерев втората ФМ за близнаци е 180лв. а БХС беше 90лв. скъпико е,но си струва защото ти обясняват всичко.

# 332
Така, да се включа и аз. Страшни цифри ми изглеждат тези, които споменахте. В Токуда платих 50 лв. за първа ФМ, 20 лв за кръвните изследвания за БХС, като за тях отделно ми разясниха кое в какви норми е и защо. Останах доволна, не са ми обяснявали 30-40 мин, но прегледът си беше обстоен и ми разясниха достатъчно нещата. Имаше измерване освен на всичко по бебето, дължина на шийката на матката, както и доплер. Като цяло не мога да се оплача, в момента, в който лекарката видя бебето, каза, че е съвсем здраво, предполагам, че при съмнения би гледала доста по-дълго.

# 333
Така, да се включа и аз. Страшни цифри ми изглеждат тези, които споменахте. В Токуда платих 50 лв. за първа ФМ, 20 лв за кръвните изследвания за БХС, като за тях отделно ми разясниха кое в какви норми е и защо. Останах доволна, не са ми обяснявали 30-40 мин, но прегледът си беше обстоен и ми разясниха достатъчно нещата. Имаше измерване освен на всичко по бебето, дължина на шийката на матката, както и доплер. Като цяло не мога да се оплача, в момента, в който лекарката видя бебето, каза, че е съвсем здраво, предполагам, че при съмнения би гледала доста по-дълго.
В Токуда грам не ми хареса първата ФМ. Вярно Колева е добра, но траеше точно 10мин., даже няма и 10 и аз не видях нищо, защото просто кабинета не го позволява. Единственото хубаво е, че тя си разбира от работата и може да й се има доверие. А относно цената от 50лв - нормално да е толкова. Имат един ехограф и го ползват за всичко, тоест не са инвестирали отделно в скъпа апаратура за ФМ. Втората ФМ там е 80 лв, като при Марков е 100лв. За 20лв разлика предпочитам него.

# 334
Моят мъж иска да присъства на раждането, живот и здраве, но не знам дали ще е още на същото мнение като наближи  Mr. Green
Ако си организирате сбирка в ден, в който съм в Сф, ще се радвам и аз да дойда.

# 335
  • София
и аз се присъединявам към групата за Южния Парк  1swing

Знам, че в Борово има Българска Йога Асоциация - http://www.yogabg.com/program.php?page=description, но не виждам курсове за бременни.  В The Gym преди имаше йога, но сега не виждам.

В Токуда не знаех, че правят ФМ, мен ме пратиха директно във Фемина или Марков.

Аз да се оплача и аз съм в групата с болните, с хрема и гърло. Не е толкова зле положението, ама не се издържа вкъщи само да стоя bash

# 336
Момичета, забравих да споделя рецепта за кашлица. Аз бях много зле, дори няколко нощи не спах от кашлица. Помогна ми този чай - 5-6 ореха се счукват заедно с черуките, една дюля(заедно със семките-всичко), една ябълка(пак цялата), листата на 5-6 глави лук. Ако нямате дюля може и без нея, но сложете повече ябълки. Вари се около 30-40 мин. и после се пие на глътки през целия ден или вечерта до лягане. Много ми помогна.

Аз също съм за Южния парк! По цяло лято сме там, а и сега на разходки:)

# 337
Сега ако кажа, че и аз се включвам за Южния... Simple Smile
Бях с непрекъснат гърлобол и отпадналост заради гадни вирусчета и изстинки. Няма да повярвате колко добре се чувствам откакто пия сребърна вода - правя си я по съвсем прост начин, слагам сребърни парченца (колкото е по-висока пробата, толкова по-добре) в тубата с вода да си престоява. Не осъзнах, че от това ми мина всичко. Няма опасност да се предозира, когато се слага парченце сребро в 7 или 10 литра например. Може да пробвате. Има и в аптеките, разбира се.
Черната ряпа е супер срещу кашлица, не бях ползвала до сега, имам хронични проблеми, а се чувствам много по-добре.
Дано съм помогнала! Simple Smile

# 338
Мами здравейте забелязвам че почти всяка от вас е правила ФМ или и предстои само че аз още не съм правила такова изследване нито микробиология  newsm78 само БХС а съм почти в 20 седмица. Това нормално ли е? Моля посъветвайте ме на 15 съм на преглед да спомена ли на лекарката че искам да си направя всичко както си му е по реда или да чакам? Объркана съм  smile3506 smile3511 моля съветвайте ме какво да направя smile3518

# 339
http://supermamabg.com/catalog/article/128 йога за бременни Simple Smile
Офисът на това училище се намира буквално в блока ми и, когато го видях за първи път си казвах "ех,кога най-после и аз ще ходя на такова училище"Simple Smile) Не знам дали е добро, но мисля да посетя  някоя и друга лекция. Ако има  училище в мола на Стамболийски също.

# 340
  • София
lili_rado_ ако раждаш в Щерев мъжа ти може да присъства и на нормално раждане и на секцио. Само трябва да предупредиш екипа да го вкарат след упойката и да го настанят така, че да не вижда нищо от което да му стане лошо Simple Smile Моят мъж имаше желание, но като помириса операционната и се отказа.

# 341
Love your Smile, според мен е най-важно да се направи ФМ, защото тя дава най-пълна оценка за дефекти. БХС дава % вероятност само за няколко генетични заболявания, но нищо за сърдечни деформации, които са най-често срещани. Смятам, че е хубаво и да се следи ПКК, глюкоза, Ц- реактивен протеин и урина. Микробиология също не е зле да имаш, нищо че повечето инфекции се лекуват на малко по-късен етап.
sky_high,  Peace за сребърната вода!
Mimka_to, споделям и аз колко помага тази рецепта!
Mometo*, моят пък отказа още в началото  Laughing било много кърваво и нямало да го понесе  Crazy Имам снимки от раждането, даже тях гледа с неохота  hahaha
kakche, помня статията, така ме втрещи прочетеното, че все го мисля! Хубавото е, че ЗАСЕГА поне питат, а не действат! Но скоро може да стане като с ваксините  ooooh! да те репресират, само и само да го направиш!

Като ви чета какви пари са тези ФМ направо ми се завива свят. Аз плащам по 40 лв.

в Токуда също има добро неонатологично отделение, но ако бебето лежи там по-дълго време се плаща доста. Моя позната плати няколко хиляди за 2-месецен престой.

Аз ще се раздвижвам вкъщи, в моя град няма желаещи за йога, а обикновената практика не е подходяща за бременни. Това ми го препоръчаха. http://www.youtube.com/watch?v=44fYnoSLL3c

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 09:01 от до-ре-Ми

# 342
За присъствието на бащата: Аз по всяка вероятност ще съм секцио, така че мъжът ми няма да присъства в залата. Но и ако беше нормално, пак не го искам да присъства на раждането, предпочитам да чака отвън. Не мисля, че искам да вижда нещата чак в такива подробности. Той като ходи да му вземат кръв е с 300 зора и уговорки и след това пребледнява и ще припада, представям си, ако присъства ....

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 09:32 от Amica

# 343
  • София
Дубрутруууууу
заповядайте в темата Юнски Софиянки 2014 Wink за организиране на срещи, посещения на лекции за бременни, въпроси и тн. точка първа - Софийска среща Peace
kakche все се надявах това на този етап да е научна фантастика ... но щом сега ги питат, може би наистина от май ще е задължително Rolling Eyes
malkoMishe определено прегледите при Марков не протичат така  Crazy вярвам, че ще си много по - доволна Peace
как ви завиждам за организацията около южния парк. от отчетните ми теми до тук имам наблюдения, че винаги около южния се заформя най - голяма и весела група. ма ''несеведиди'' като съм чааак от Дружба Rolling Eyes
Мики за таткото в началото беше съвсем против. така се случи, че от вълнение и объркване не успя да види сина си първия ден - чакал да му го покажат на друго място Crazy втория път за малко пак така да се получи, но доктора ми изчака и го доведе до операционната - чакаше много близо до нея и е чул първото проплакване на щерка си - казва, че няма по вълнуващ момент в живота му. тогава когато говорехме за трето беше много надъхан да е с мен, естествено планирахме да е нормално, но трябваше да минат 4 години. е бебето е нетърпеливо и най - вероятно пак ще ме режат Rolling Eyes и той нещо дава отбой на тоя етап. но и не сме го обсъждали сериозно още Whistling
muniiiii3Hug стискам силно палци ден за хубави новини Praynig Praynig Praynig
Love your Smile за ФМ може да те насочи доктора ти, но може да проявиш и самоинициатива и да звъннеш, да си запазиш час в някой от центровете. втората ФМ се прави между 18 и 22 като най - добре е между 20 и 22 така че сега е момента Peace в края на краищата това изследване се прави и за твое спокойствие Rolling Eyes
това е за сега от мен
желая Ви усмихнат и спокоен ден и само хубави новини Peace

# 344
Момичета, пускам линк към много интересен филм за бременността, който гледах преди дни по Discovery.
http://www.dailymotion.com/video/xmc4e0_curiosity-s01e15-life-before-birth_tech

Общи условия

Активация на акаунт