Отговори
# 480
Кърменето може да бъде трудно за някой бебета  и майки.Има много фактори за успешното кърмене и мн. усложнения.Трябва търпение и една доза късмет.
Аз също съм амбицирана този път да успея, още повече ,че вече имам опит , макар и отрицателен PeaceАко нещо се обърка ще цедя и ще храня с шише  Hug .
Вещице и аз Медела загледах , но тази ми е малко скъпа ,по -скоро се замисля за мъничкото моделче ,мисля беше Мини Електрик 190 лв. Както казах първо ще взема от евтините и като видя на къде отиват нещата ще преценя  Peace

# 481
червенокоса вещица щастлива, не знам как стои въпроса с пълното изцеждане защото аз цедях само за спадане на напрежението в гърдите.
При мен също беше проблемно началото. Гърдите ми станаха огромни, твърди, пръскат се от кърма (както се изрази един от докторите в родилно), но нищо не излизаше. Мъжа ми донесе точно от тези помпи които са като спринцовки и във времето в което малчо не беше на гърдите ми цедях. С големи усилия излизаха по няколко капки. Бебето засука много добре, но и на него нищо не му пускаше. Резултата беше постоянно ревящо бебе, изнервена майка и куп опити по някакъв начин да тръгне кърма. В родилно не ми помогнаха по никакъв начин. Момичетата от стаята се опитваха да ми помагат със съвети. Така и не разбрах каква беше причината да не тръгва, но в момента в който стъпих в къщи, шурна като река. Той на едната гърда от другата тече за още едно бебе да накърмя. Така се кърмихме година и четири месеца, когато трябваше да спра защото ми се наложи да си правя операция. Помпа вкъщи използвах при напрежение в гърдите и ако се наложеше да изляза. Надявам се сега нещата да са по-леки в началото, но и да има проблем вече знам как да действам, или ще звъня на консултантите по кърмене.

# 482
Радвам се за всички с хубави новини,стискам палци и кураж на тези които чакат резултати от БХС или амнио.Бъдете спокойни и позитивни,всичко ще е наред.  bouquet
Хубаво е че започваме да дискутираме различни неща около беменността-като покупки,с които аз лично изчаквам(само набелязвам)Кърмене-толкова сложно и неясно ми е всичко,като всеки първи път.Дано с обмяна на опит и съвети се справим!!!!!
Да за запиша и аз с едни розови гащи (може да ме впишете на пържа страница)юпииииии...... stork-girl  261uu smile3535,ще си имаме момиче.Днес ми мина и ФМ и ФехоКардиография-всичко ни е ок,развива се нормално за седмиците,сърчицето също всичко е наред.За което съм спокойна вече.Радваме се  много с мъжа ми,най-вече аз, защото исках дъщеря.Направиха ми и диск за да си я имам.Усещането е неповторимо.
Лека нощ,майчета!!!!  bouquet

# 483
Темата върви бързичко, пускайте предложения на заглавия за новата тема. Ще изчакам 3-4 дни и ще пусна анкета, за да има време за гласуване Peace

# 484
  • София
Дубрутрууууууу
за стерилизатор - първия път ми дадоха - заемаше половината кухня и почти не го ползвах. втория път нямах никаква нужда от него - бебето изцяло кърмено, биберони не съм настоявала и не ползваше - така че дори когато рядко ми се налагаше нещо да стерилизирам го правех на котлона Peace
относно кърменето тия дни в ФБ попаднах на една много хубава поредица карикатури по този въпрос. ще се опитам да ви дам линк към тях Rolling Eyes https://www.facebook.com/cheeky.idler/media_set?set=a.3773100989 … 278865&type=1
за кърменето имам приятелка която с огромно желание и все пак първото дете така и не успя да го закърми - или се цедеше или със силиконови зърна .... много е трудно, но пък за сметка на това с второто нямаше никакви проблеми и успя да се наслади на магията на кърменето.
първия път и аз закърмих трудно - бяха го хранили с шише в болницата почти два дни и той хич не се ориентираше какво да прави. наложи ми се да използвам силиконови зърна за да го излъжа, но после всичко си дойде по местата и се кърмихме успешно година и 8 месеца. втория път нямах никакви проблеми. отбих я преди 15 дни Party след две годишен кърмачески стаж  Mr. Green дай Боже и третия път да ми се получат нещата - защото кърменето зависи от двама !!,,
предполагам на малко по късен етап в темата ще се включат и ЛЛЛ консултанти! ужасно са полезни тези момичета - да са Живи!!! няма как да си подготвен за всичко което може да ти се случи когато гушнеш бебето и е безкрайно полезно когато има някой който е готов по всяко време да ти помогне Peace истината е, че мерките и теглилките в никакъв случай не са най - важните показатели! това много ще го обсъждаме - сигурна съм Rolling Eyes
katrin77 честити розови гащи и хубави новини Peace Hug Heart Eyes
желая ВИ усмихнат, слънчев и успешен ден и приятна седмица с много и все хубави новини Peace

# 485
Добро утро, момичета, и успешна нова седмица! Heart Eyes

С предната бременност все си мислех "Да се роди живо и здраво, това най-важното, пък после е лесно". Така е, но трудното дойде после, изобщо не бях подготвена за кърменето, мислех, че това ще стане от само себе си, нали кърменето е най-естественото нещо. Да, ама не. Пробвах с помпи, силиконови зърна (впрочем точно те абсолютно никаква работа не ми вършеха). След 3-ти месец минах на дохранване с АМ след всяко хранене, упорствах всеки път: първо кърмене и после дохранване. Издържах 9 месеца, като последните месеци буквално беше борба да започне да суче. Сега съм амбицирана да се справя по-добре, ще разчитам и на консултантите от ЛЛЛ. Peace

# 486
И аз предния път със сина ми разсъждавах така- няма да купувам помпа предварително, защото може и да не ми трябва. Обстоятелствата се стекоха по друг начин обаче- седях в болницата 7 дни, а детето не ми даваха с пръст да го пипна, защото беше с обрив, които лесно се предаваше и в кувиоз. Та на 3тия ден късно вечерта ми дойде кърмата и беше направо ужасно, щях да се пръсна от болка, не можех да спя, ревях и се опитвах да изцедя нещо на ръка на чешмата... Но беше вечер и нищо не работеше.Изпратих мъжа ми по спешност на сутринта да купува помпа, а в магазина продавачката го беше убедила да вземе друг модел с топче накрая, които беше ужасно неудобен и направих мускули на ръцете  Laughing Помпата я ползвах активно първите 4месеца докато се отпушат каналите. Та сега ако имам възможност определено бих си купила електрическа, спестява доста време и усилия.
Относно бебефона- това ни е един от най-използваните уреди, дори сега на 1.8г още се използва. Много е удобно, особено когато едната стая е отдалечена и не се чува.

# 487
М/у другото бях на лекар в събота и разбрахме пола - пак момче  stork-boy. Моля да ми сложите едно синьо щъркелче на 1вата страница.
 Леко съм разочарована, толкова исках момиче, но се опитвам да се съсредоточа върху позитивните страни- всичко си имаме за момче и двамата братя ,с тази малка разлика, ще са си още по-близки.
Не знам дали ще стигнем до трето дете, знаете каква е българската действителност за съжаление...

# 488
Здравейте момичета отдавна не съм писала,но пък с удоволствие чета и преживявам всичко с вас.
Искам да кажа и аз относно помпите за кърма .Една приятелка ми беше дала ръчна помпа на Avent и я ползвах  доста. Имах доста кърма и в повечето случай се изцеждах преди кърменето защото кърмата излизаше на големи струи и това пречеше на бебчо да засуче.Кърмата си я съхранявах и винаги когато се е налагало да ме няма за повече време ot вкъщи се използваше.И така кърмих 8 месеца с удоволствие.Но разбира се всичко това е толкова индивидуално и време показва как ще се случват нещата:)
За бебефоните - това беше най-използвания уред в нашето семейство .Незаменим.Вече три години го ползваме и мисля поне още толкова да го ползваме. Grinning  Бебефона  е на Angel care. И наистина мога да гарантирам че си заслужава инвестицията-поне за нас е така.
Хубав и слънчев ден страхотни юнски коремчета   bouquet

# 489
slun4iceto, честито момченце, напълно разбирам лекото разочарование. Казват, че еднополови се гледат по-лесно, защото имат подобни интереси, играят с еднакви играчки, а и твоите ще бъдат с малка разлика и близка възраст. Peace
Би ли написала, моля те, модел/марка на твоя бебефон. Hug

suzana777, благодаря, че сподели за бебефона Wink

# 490
Добро утро!
Значи може да се съберем бургаските съфорумнички и да разгледаме заедно родилното отделение на МБАЛ. Някой беше казал, че само в сряда от 13:00ч. има ден на отворените врати.
Момичета, ако имате желаение да се организираме заедно да посетим МБАЛ, ми пишете на ЛС коя сряда ви е удобно.

Относно кърменето - имам огромното желание да кърмя бебчо, но като ви чета, май това не е много лесно начинание.
Може ли да ми разясните какво е ЛЛЛ и къде са тези консултанти? От писането ви разбирам, че е нещо за кърменето, ама за какво точно става въпрос???

# 491
Добро утро!
Значи може да се съберем бургаските съфорумнички и да разгледаме заедно родилното отделение на МБАЛ. Някой беше казал, че само в сряда от 13:00ч. има ден на отворените врати.
Момичета, ако имате желаение да се организираме заедно да посетим МБАЛ, ми пишете на ЛС коя сряда ви е удобно.

Относно кърменето - имам огромното желание да кърмя бебчо, но като ви чета, май това не е много лесно начинание.
Може ли да ми разясните какво е ЛЛЛ и къде са тези консултанти? От писането ви разбирам, че е нещо за кърменето, ама за какво точно става въпрос???
Чак пък толкова трудно начинание! newsm78

# 492
Явно повечето мами тук са имали трудности в началото на кърменето. Освн това приятелките ми, които имат дечица са на същотот мнение, че началото е трудно и болезнено, поне първия месец.
На мен ми е първа бременност и незнам какво да очаквам, но силно се надявам да се справя.

# 493
  • София
Напълно подкрепям мнението за по-лежерно отглеждане на децата. С дъщеря ми бях голяма паника за всичко се притеснявах и може би затова не ми се получи кърменето. Със сина ми бях много спокойна и да ви кажа няма по-голяма радост от това да се наслаждаваш на бебето без да му мислиш много.

Ние сме с бейбифон на Авент, но по последни спомени нещо много пукаше, та незнам дали ще издържи за третото. На нас всичко май ни е Авент, като цяло сме доволни от марката. Още им се чудя на тези шишета на МАМ как така сами се стерилизират?

# 494
  • София
P.Petunia инат му е майката Peace да знаеш какво искаш, че е добро за детето ти и да се заинатиш да го постигнеш - понякога трудностите идват от теб - болка, дисконфорт, несигурност ... понякога от детето - не иска да засуче, заспива, плаче ...лошото е че най - често идват от вън Rolling Eyes разни доброжелатели ... '' защо го мъчиш? не виждаш ли че е гладно! Плаче!'' ''недохранено е затова е неспокойно!'', '' защо се мъчиш като те боли толкова дай му АМ'',  '' само тормозиш себе си и него!'' всякакви ще ги чуеш включае '' инатиш се за сметка на детето!'' това са най - трудните препятствия Peace най - добре е мъжът ти да те подкрепя, но и това не е сигурно - тук сте ти и бебето ти. мен много лошо са ме гледали но важен е крайния резултат - никой не знае и усеща нещата така както майката го прави Peace

Общи условия

Активация на акаунт