Отговори
# 135
malkoMishe - малко пресилени ми се виждат думите на хомеопатката ти. Има антибиотици, които са позволени за бременни след 3ти месец, които няма да ви навредят с бебчо. Аз лично пих Аугументин и още след първото хапче имаше подобрение. Лекарката ми каза,че е по-добрият вариант да пресечеш нещата навреме с АБ, отколкото да слезе към гърдите и да стане много по-зле.

# 136
Здравейте мами! Аз отново съм болна  ooooh! , личната лекарка ми изписа антибиотик Зинат, хомеопатичката ми забрани антибиотика, не се давало АБ на бременни до 6-ти месец, освен ако не било животоспасяващо.  Незнам кой да слушам вече, с ужасна хрема и гнойни полипи по гърлото съм, температура 37.5-7. Ще пробвам с хомеопатията, ако до 3-4 дни не се подобря, вече ще взимам АБ, няма друг избор.
Спокойно! Ако хом. ти е добра (и класическа) няма как да не ти мине за нула време. Аз и детето се разболяхме почно преди Коледа и като се влоши работата нашата хом. вече беше запразнила и се лекувахме с бабини рецепти. Бях с бронхит и ларингит и с изписан Аугментин, но не го пих.
Айде да не е до 6 месец, но поне до 3 м. хич не е желатерно да се пие АБ особено за болно гърло.

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 12:28 от до-ре-Ми

# 137
The Same Myself и аз такава съм я замислила, с две ФМ - едната във Фемина при Димитрова на 17.01., другата при Марков на 30.01., записах часа при Марков в случай, че Димитрова пак си е глътнала граматиката и не ми обясни нищичко като предишния път.

BUBS_I аз също съм решила почти на 100%да раждам там, може ли да ми споделиш кой е Твоят Доктор - може и на лични - т.к. ми остана да избера специалист там.

Ако някоя мама иска, може да се организираме да отидем заедно когато има дни на отворените врати в Майчин Дом  Flutter

Аз снощи се потих от температура цяла вечер, днес съм с 37,3 и много се надявам да преборим вируса с чайове и много плодове.

Някоя мама купила ли си е вече някоя книжка за гледане на бебчо? Четох добри отзиви за  "Ръководство за недоспали родители" на Трейси Хог и мисля да я поръчам  Thinking

Хах, lili_rado_ с като моя аватар си и няколко пъти ти прочетох поста в голямо учудване, докато разбера че не съм аз  Crazy Whistling

# 138
Аз съм съгласна пък със Слънчицето и то при условие, че АБ пия само в изключителни случаи, може би не съм приемала от 5 години - има си антибиотици за бременни, не са отровни и при наистина сериозна болест, е по-добре да се прибегне към тях.
Да дам малко инфо за момичетата от Сф - утре ще има лекция, на тема Грижи за здравето на бременната жена. Как храненето и двигателната активност ни помагат да износим здраво бебе - ето линк към фб страничката: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=42119514465075 … notif_t=notify_me

# 139
Цитат
ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕЗПЛАТНИТЕ КОНСУЛТАЦИИ В МБАЛ „НАДЕЖДА“
Вече стартира записването за безплатните консултации в болница „Надежда“ по случай първия ни рождения ден. Благодарим Ви за огромния интерес. Искаме да ви уведомим, че часовете за кабинети „Асистирана репродукция“ и „Обща гинекология“ вече са изчерпани.
Имате възможност да запишете час за останалите специалисти:
За Кабинет „Женска консултация“: от 9.00 ч. до 13.00 ч.
За Кабинет „Педиатрия“: от 9.00 ч. до 13.00 ч.
За Кабинет “Образна диагностика“ от 9.00 ч. до 13.00 ч. (с предварително записване на тел: 02/44 17 985 и 0882 193 985)
За Кабинет вътрешни болести: Гастроентерология: от 9.00 ч. до 13.00 ч.
За Кабинет “Хирургия“ от 11.00 ч. до 13.00 ч.
За Кабинет „Андрология и урология“ от 9.00 ч. до 11.00 ч.

С предварително записване на 7, 8 и 9 януари на телефони тел: 02/44 179 70 и 0882193970 или на Регистратура, “МБАЛ НАДЕЖДА“, ул. Блага вест №3.

# 140
  • Пловдив

RoseAmber,  натоварено ти е,но са прекрасни емоци,а при теб са 2 в 1 и да не забравиш да ни се покажеш като булка,да поизплакнем очи Grinning

# 141
Хахаха Gaggi извинявай уж гледах да не се повтаря,ама съм пропуснала твоя  Laughing Crazy
Мен от почти цяла сутрин ме болеше корема едно такова срязващо но поносимо от лявата страна на пъпа.Дали са били контракции,незам каква е болката при тях.Иначе като взех но шпа ми мина.Утре съм на преглед и ще я видим тая работа.

# 142
Ех здравейте! Вчера мина и при мен ФМ - всичко е наред! Бебчо се развива напред и дано така продължи, правеше си страхотно парти вътре и бях щастлива, че ни позволи да сме част от забавлението му! Благодаря на тези, които отговориха на въпроса за кучето, защото наистина е много важен за мен! Това бебе ще бъде доста близано живот и здраве! Ако знаете само снощи какъв ритник отнесох от него, направо се стреснах!
Mary_Angel - не се притеснявай, аз също получих контракции на 27-ми декември. Пия си Магнерот от тогава и да ти кажа вече имам по веднъж на ден макс два пъти контракции. Ще си го пия до 36 седмица... но-шпа не пия.

# 143
Момичета, искам да попитам нещо- правих ФМ в Майчин дом при доц. Русева, как ви се струва тя, какви са отзивите за нея? А за Майчин дом като цяло? Май на там съм се насочила... Rolling Eyes

# 144
Хахаха Gaggi извинявай уж гледах да не се повтаря,ама съм пропуснала твоя  Laughing Crazy
Мен от почти цяла сутрин ме болеше корема едно такова срязващо но поносимо от лявата страна на пъпа.Дали са били контракции,незам каква е болката при тях.Иначе като взех но шпа ми мина.Утре съм на преглед и ще я видим тая работа.

Няма нищо  Wink
Аз вече се убедих, че почти всякакви болки са "нормални" и не бива да ни стресират...след като два пъти тичах в спешното точно заради различни такива, които ме бяха шашнали... на втория път ми казаха, че трябва да ме притеснява когато болката е рязка и много силна, другите в повечето случи не са притеснителни.
Мисля че и аз вече усетих шутчета  Laughing Доста се учудих първия път, но после продължиха и са все на едно и също място, точно където знам, че е бебо - малко по- в дясната половина  Blush Много е приятно  Heart Eyes Само се чудя, ако от сега усещам на този мъник ритничетата, като попорасне какво чудо ще е  Crazy Crazy Crazy

# 145
Mometo, с удоволствие бих отишла на тази лекция и е близо до нас. Но ако не борех все още кашлицата... стоя си вкъщи и гледам да мисля позитивно  Laughing

# 146
lili_rado_ и аз нямах представа как се усещат контракциите. При мен са без болка само едно втвърдяване долу.

# 147
Момичета, искам да попитам нещо- правих ФМ в Майчин дом при доц. Русева, как ви се струва тя, какви са отзивите за нея? А за Майчин дом като цяло? Май на там съм се насочила... Rolling Eyes
Ами честно казано като цяло в МД не е особено добра базата, апаратурата за бебоците е добра, а колкото до лекарите-има и добри и не толкова.Аз съм се насочила и втория път за Шейново-при д-р Димитър Спасов, защото и първия път раждах там и съм много доволна! Simple Smile

# 148
Здравейте и от мен!
Относно кафето - аз много обичам кафе, но от началото на бременността подчти не пия! Много рядко и само сутрин.
Относно домашните любимци - много искам, но моя мъж не ми дава - не било хубаво за бебето  и т.н. (само глупости от него).
Аз все още не съм ходила на ФМ и не знам къде да отида? Аз съм от Варна и не знам при кой доктор да се запиша  и колко ще ми струва! Ако някой може да ми помогне (който е от Варна) ще съм много благодарна! Heart Eyes

# 149
Момичета,аз утре съм на доки.Направо вече нямам търпение,имам чувството ,че не съм ходила от 1 година  ooooh! Нямам търпение,дано всичко да е наред! Praynig Стискайте ми палци,ще пиша вечерта като се прибера  Peace
За кафето-пия сутрин задължително,иначе ми пада кръвното.През деня не пия,спрях го.По едно на ден
Честит имен ден на всички именници!Да са живи,здрави и да носят с гордост името си   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт