Отговори
# 315
+ 1 за Южния парк живи и здрави  Simple Smile

# 316
  • София
до-ре-Ми - извинявай , бях останала с впечатление, че си от София.

И аз съм ентусиаст за йога покрай Южния парк в София. Не съм ходила на йога за бременни, но преди да забременея си ходих редовно на йога и си беше супер динамична, всеки път с обилно потене така, че не всички йоги са скучни и бавни Simple Smile Предполагам, че за бременни ще е по-лежерна йогата, но за мен медитацията някак си ми действа като антидепресант и се чувствам много добре. На мен ми препоръчаха едно студио в Изток , но ми се стори далеч та се оглеждам в региона.

Аз се следя в Щерев след две раждания там, мога да споделя опит ако някой се интересува. За мен всичко е на ниво там, освен факта, че нямат неонатология и не приемат раждания преди 36 седмица там точно заради грижите за бебетата. Та се замислям за вариант, ако недай си Боже нещо стане по-рано да ходя в Токуда по спешност.

# 317
Здравейте мами Simple Smile
И аз съм близо до Южния парк Simple Smile
Имам питане за ФМ.
Аз се записах в Правителствена, като близка и похвалена болница, но когато в 13 седмица питах кога ще го правим ми казаха, че е много рано.. Има ли подобни случаи?

# 318
Странно, нали точно в този период 9-13, даже до 12-та седмица ги правят? При мен поне така беше.
Ако искаш вземи второ мнение, макар че всички тук могат да споделят предполагам, че до 13-та първата са я направили. Ти там се следиш още от началото или само за ФМ отиде?

# 319
kakche, и аз като теб кашлям вече 2 седмица, като добави и високата температура, която имах преди това, направо ми е свито сърцето утре на 4Д-то какво ще ми кажат. Казаха ми да пия Проспан, но не виждам ефект. Пих и АБ същата работа. Лошото е, че все си мислех, че усещам бебето, ама май не е то, а червата ми. И това още повече ме спича, като съм в неизвестност, какво се случва.
Чета ви, че имате схващания ниско долу. Аз по скоро го усещам, като тежест, дали пък не трябва да пия Магнезий  Thinking Ама не искам сама да си го назначавам, та утре ще попитам.

# 320
Gaggi, ще правя допълнителна ФМ по 3 причини: едната е, че имам лоша предистория и винаги търся поне 2 мнения, втората е, че правих ФМ в чужбина и все им нямам вяра и третата прична е за шоуто, защото тук беше на 2Д и аз нищо не виждах, казаха ми набързо всичко е замерено, проверено и е ок.
Аз ако бях на твое място бих се ограничила до Марков,за Димитрова отзивите са, че претупва, но не мога да съм сигурна, тъй като така и не съм ходила при нея. Може би не претупва, а не обяснява на бременните, а за мен това е важно, защото съм с големи страхове и много искам да съм сигурна, че всичко е наред. Прецени сама как е най- добре да постъпиш  Peace

# 321
Там се следя. Пратиха ме и на БХС, но ФМ го пропуснахме. Може би такава е практиката там, не знам.

# 322
За Димитрова един негативен глас от мен! рядко съм недоволна, но тази жена ме изнерви много. Да не говорим как ми се сопна като казах, че искам диск. Отделно ми измисли още две ходения..нямам думи.
Чудя се момичета къде да отида вече:( запазих за Томова, но и там няма да е като гледам. Марков ли остава?

# 323
The same myself благодаря за обяснението   bouquet
Аз бях при Димитрова на първата ФМ, бях описала преди подробно, с две думи - че нищичко не обяснява, също, че прегледът продължи само 10мин...толкова да е добра, та за 10мин всичко да разгледа, ама поне за обяснение мисля, че си бях платила да му се невиди...нищо не казва, а като я питаш троснато отговаря полвинчато и неясно. Една моя близка имаше проблем с бременността си, който Димитрова беше установила на ФМ, така й го беше сервирала, че не можа да дойде на себе си сума време от нейното отношение. Аз въпреки това се подлъгах да отида при нея за първата ФМ, но сега както казваш, по-скоро ще се огранича до Марков.

Купих си крема на Мустела против стрии, да видим дали ще ми подейства по-добре от Лиерак-а  Rolling Eyes

# 324
  • София
Radina, може да пробваш чай от липа, няма да навреди, а нас ни помага при кашлица. Мащерка също помага, но не навсякъде я дават препоръчителна за бременни и не смея да ти я препоръчам, аз пих сироп за кашлица Хустагил ( той също е с мащерка) . Повечко течности и на топло и пожелавам скорошно оздравяване Simple Smile

За ФМ, в Щерев имат интересна нова практика: на прегледа за БХС ти правят нещо като мини ФМ, а после в 20 седмица те викат само за ФМ. Аз съм ходила при Томова предишната бременност и не мога да кажа , че съм очарована от нея. Прегледа ме точно за 10 минути, слава Богу всичко си беше наред, даде ни един диск и това беше. Малко бяхме разочарован, че така бързо мина всичко, може би очаквахме повече.

# 325
mam4e82 както е писала muniiiii3 - 100лв е ФМ, отделно се заплаща БХС - мисля че беше около 30лв.

Да се извиня и коригирам по горния пост  Peace
Сега си проверих бележките с точност - ФМ при Димитрова е 90лв. + 55лв. за БХС - всичко това във Фемина.

# 326
Gaggi,
аз сега ходих на втора ФМ, без БХС  и ми взеха 100лв.

# 327
Втората Фм винаги е по-скъпа. Аз за първата платих 70лв във Фемина, но не при Димитрова.

# 328
Бройте име към Южния парк  bowuu.Май голяма бригада ще се окажем  Peace
Феталната и аз бая се чудих ,първо се бях решила при Стратиева да ходя ,но после се размислих и си записах час при Врагалева във Фемина.Нямам логично обяснение като че ли  Blush .Една приятелка ходи при нея и каза ,че прегледа е обстоен и докторката обяснявала подробно, а някак си имам нужда точно от това ,така че надявам се да не съм сгрешила  Peace .Ще кажа как са нещата на 17.01.
Някой пита за Диаспорал и да кажа и на мен ги изписаха .Най-вероятно ще ги пия до 36г.с. като профилактика на прееклампсия и контракции.За момента кръвното ми е ок надявам се този път да няма драма с него ,че не си е работа  Praynig .Аптекарката ми похвали много прахчетата били  изчистени и се усвоявали напълно  Peace
За раждането клоня към Шейново, там ми е лекарката и цената е добра .Освен това първото ми раждане беше там и имам известен сантимент.Ако обаче ми иска още пари на ръка ще се преориентирам към СофияМед, защото там имам близка семейна приятелка сестра .Бих се чувствал изключително комфортно с нея и преди сме били в подобна ситуация в операционна и ми беше голяма подкрепа.
Да питам нещо друго , някоя от вас мислила ли е да вземе таткото по време на раждането ?Много ми се иска да е с мен и да споделим мига ,разбира се ако той желае .Чудех се какво е вашето мнение ?

# 329
Аз също от Томова не съм очарована. Миналата година на ФМ в 20 седмица усранови, че има проблем с бременността, но изобщо нищо общо с действителния проблем, който беше. Каза, ми че бебето имало по-къси крайници и е джудже, а то имаше изоставане в цялостното развитие. Препрати ме при Димитрова или Марков и около семдица след Томова бях в шок, докато отида на преглед при Димитрова и се установи какво точно е. Томова нищо не обясняваше по време на прегледа само диктуваше на сестрата какво д азаписва и накрая ми каза, че няма смиъл д ами пуска 4Д, защото тази бременност нямало д априключи успешно. Не че Димитрова много обяснява, но поне не се съмнявам в професионализма и вече. Утре съм за ФМ при нея и ми трепери вече под лъжичката..
Иначе съм чувала и друг специалист - Мазнейкова, но и за нея са доста противоречиви мненията

Общи условия

Активация на акаунт