Отговори
# 420
  • Pb
Стискам палци на всички, които са притеснени! И при мен бебето вървеше назад. Последният път ме успокои, че всичко изглежда наред, но тогава друг проблем видя при мен, но не ми се говори за това. И аз се вкарвам в непрекъснати филми, но като цяло гледам да преобладават положителните мисли.

Не изглежда лошо количката. Като цяло приятелки са доволни от марката. Струва ми се малко тежка, като за такава конструкция (а уж я дават алуминиева), но ако е достатъчно маневрена килограмите не са чак такъв проблем. Вече ако живеете на висок етаж без асансьор или се очертават подобни затруднения е добре да се отчита и фактора "тегло".

Иначе, също съм мн. доволна от Маккларън триумф, съжалявам че я продадох - лека, страшно маневрена въпреки малките колела, с колям кош за багаж и сенник, сгъва се тип чадър и заема малко място. Почти идеална!

Аз се радвам, че вече съм преминала през треската на пазаруването за първо дете - голямо чудене беше, голямо нещо. По цели нощи не съм спала да чета кое, какво, защо...

# 421
Здравейте майчета, вчера бях на ЖК, най-после ми излязоха резултатите от ранния БХС и не са много добри, за съжаление. Пуснах си и втори БХС за интегриран риск и ми се струва, че пак няма да са особено добри отново. А дори и да са перфектни, пак остава едно съмнение, което ще мога да разсея само с амниоцентеза. Засега се опитвам да съм позитивно настроена, още повече че вече съм минавала през това с предишната бременност и се оказаха фалшиво плашещи резултати.
Сега, другото, което ме притеснява малко, е че бебето върви с 5-7дни назад всеки път на прегледа. Възможно е просто да е по-дребничко, не ми се вярва да е от по-късна овулация. Док. каза, че до 7-14 дни разминаване е ОК, но все пак... търсих инфо по въпроса, не намерих. Иначе всичко си му е наред, на ФМ всички УЗ-маркери са перфектни.

И да завърша с радостната за мен новина, че е МОМИЧЕНЦЕ , йейййй, много се зарадвах и щом чух това, всички по-горни притеснения, някак си избледняха. Понеже си имам вече едно момченце, това ми се струва като сбъдната мечта, виж, ако беше първо дете, изобщо полът би бил без значение. stork-girl

За количка: нямам идея каква ще бъде, още не съм на тази вълна, всичко продадох. Имах Cangaroo Victoria (13 кг), беше много тежка, едва изтърпях бебчо да поотрасне и я замених с Maclaren Triumph и се родих направо (6кг). На кош за новородено не държа, искам да е комбинирана с трансформиращ се кош, да има напълно легнало положение и да е сравнително лека. Peace
 Амика,1 моя риск при БХС беше 1:40, тнвоят по-лош ли е? Защото да ти кажа честно при ФМ с перфектни маркери и едно-единствено мнение от АГ-специалист, аз лично не бип се подложила на Амнио! Защо не си занесеш резултатите да ги коментира Савов в МД? newsm78

# 422
Да, споделете какво точно имате предвид под особено нисък показател. Колко ви е интегрирания също така?

# 423
Иначе и при мен бебчо върви с една седмица назад, но и трите ми бяха така, имам по-дълъг цикъл, съответно овулация. Е, това не попречи на младежа да се роди точно на термин, 4.300кг.  Grinning

# 424
Момичета, дано тези лоши резултати са фалшиви  Praynig Знам, че какво и да кажем, и аз бих се притеснявала. Аз и без проблеми, си създавам такива в главата....Мога да кажа само да опитвате да прогоните лошите мисли и всичко да е наред на края  fingerscrossed

...
Аз се радвам, че вече съм преминала през треската на пазаруването за първо дете - голямо чудене беше, голямо нещо. По цели нощи не съм спала да чета кое, какво, защо...
И аз бях така  hahaha
Количката си я продадох, въпреки че исках скоро да имам второ. Не ми се влачеше пак същата и тя тежка /13кг./. Остана ми лятната.Дрешките също ги раздадох.С нашите намерения и планове за пътувания и премествания, все не се знаеше къде ще сме. Реших, че няма смисъл да ги пазя, още повече че няма и къде. В БГ нямаме собствен дом и се събраха и без туй много багажерии и у майка ми и у баща ми /които не живеят заедно/.

Желая ви много положителни емоции и приятни срещи с бебчовците  preggo
Ние утре пак ще местим багажи, че сменяме квартирата и няколко дни ще изчакам докато ми вържат нета на новото място.

# 425
Амика ,Шипка стискам палци да е фалшива тревога  fingerscrossed
За количка въпроса при мен е решен ,още миналия месец се похвалих  Laughing .Взех с бебешки кош умишлено и не съжалявам .Първата ми количка беше без такъв и ми вършеше работа ,но нямаше  как да виждам бебето ,което много ми пречеше .Освен това и аз мисля да ползвам коша за креватче ,защото и ние  пътуваме доста лятото и ще бъде удобно. Това е новото ни возило :
Скрит текст:

Корито и кошарка имам от малкия ,но  мъжът се запънал да купим нова кошара ,така и така бебто щяло да спи в нея ,пък старата била захабена  Crazy .Намислила съм слинг да си купя,че миналия път сама си го ших(по финансови причини) и сега ми се иска нещо по професионално да имам  Blush .
Като цяло съм решила да изкарам дрехите на малкия и да видя какво ще мога да ползвам .След това ще направя списък какво ни трябва и малко по -малко март ще почна да купувам. Laughing

# 426
Амика, Шипка дано всичко е наред и всички притеснения скоро да отпаднат  Hug А след това да си спретнем една варненска среща  Peace

puhie, както писах два пъти съм била без катетър. Вярно, че в един момент не се издържа, но имах два варианта за облекчение- подлога или в памперса. Но не аз решавам дали да съм с катетър или не, по преценка на лекаря е. Въпреки,че аз втория път бях готова да стана, много по рано, не ми разрешиха. Вода първия ден не ми даваха много да пия, само да си мокря устните с една марля. Не съм сигурна, но мисля, че имаше нещо общо с прибирането на корема... Rolling Eyes

За количката бях писала, че е на Jane, мисля нея да си ползвам. Зимен кош не ми трябва, въпреки, че имам възможност да си взема такъв от една приятелка, но все пак ще ми е поредното лятно бебе, а в тези жеги си му е добре и в количка с напълно легнало положение. И аз като червенокоса вещица щастлива Simple Smile мисля, че всичко, което мога да ползвам от предните ми две деца си е от голяма полза.

Има ли все още група на юнките във фейсбук?

# 427
Не знам, аз сега не си вкарвам филми, още от самото начало вървя назад, овулацията ми е с няколко дни по-късна. При двама гинеколози ходя и на двамата всеки път им казвам, че по календар съм по-напред и двамата винаги казват, че е от ехографа и че всеки милиметър оказва влияние в измерването. Последния път бях с не с 3 а с 5 дни, малки се притесних, но пък лекаря изобщо не изглеждаше притеснен. Дори усещам бебка, уж е рано но усещам като леко пулсиране долу за секунда, ту от едната, ту от другата страна. Много е забавно Simple Smile Не се филмирайте и притеснявате пеекалено, щом лекаря е казал, че всичко е наред, значи е така. 

# 428
Радвам се, че вече сте купили колички, аз още се чудя коя е най-подходящата, като се има в предвид, че ще са близнаци, трябва да е доста стабилна. Ще продължавам да ви следя коментарите и да се интересувам повече. Ако някой има опит може да сподели във форума - ще е от полза.  Simple Smile

# 429
  • Варна
... А след това да си спретнем една варненска среща  Peace ...

И аз съм За Варненска среща  Peace

елхичка Аз точно защото видях 10 кг ми се стори добре,незнам колко е маневрена,още на живо не съм я видяла,но за стълби нямам проблем,живеем в къща и ще я държа най долу  Peace

# 430
Добра ви вечер, коремчета! Grinning

puhie, благодаря, че си се отзовала на въпроса ми!...Да, аз самата се зарових в темата "майчино счетоводство" и там също питах, та от там ми потвърдиха същото...Явно хванах моята позната счетоводителка тотално неподготвена по темата #Silly  Но пък сега поне разрових издълбоко и си изясних нещата Peace

лили_радо, ветка, със страхотни придобивки сте се сдобили и дай Боже със здраве да си ги "населите" и ползвате!
Аз още не съм решила напълно. По принцип имаме оферта да ни дадат количка сестрата на ММ, чието бебе скоро ще я израсте комбинираната и ще останат само на лятна. Иначе много ме изкушават по-модерните нови модели, но като им знам цените, не бих инвестирала 1000лв. в нещо, което ще ползвам максимум 2 години Confused ...Е, ако можех да си го позволя без да ми съставлява особен финансов напън, вероятно бих, но случаят не е такъв, затова ще се придържаме към принципа на разумно обмислено разходване Blush

Амика, Шипка, постъпете по начина, който ще ви позволи да се чувствате спокойни и да се наслаждавате на бременността...и ако това е амнио, направете го, ако ли не, не... Стискам палци всичко да ви е наред fingerscrossed

Radina, би ли ми обяснила малко повече за спиналната упойка - някакви специални изследвания за поносимост примерно правят ли се за да ти я приложат? Иначе и аз много се изкушавам от такава за да съм в съзнание като се появи човечето и да мога да си го гушна макар и за мъничко Heart Eyes  А и да те питам изобщо при секцио допускат ли таткото в залата. Ние тази идея не сме я обсъждали с либето, щото мислех, че само при нормално раждане допускат татковците.

Момичета, спокойна вечер ви пожелавам!

# 431
По отношение на упойките не се ли практикува при секцио спинална,  а само при усложнения пълна? Аз така си мислех, че е.
При нас за мое щастие плацентата се е вдигнала и засега секциото отпада, но каквото дойде.

# 432
Четейки миналогодишната тема на "юнките" (не се смейте, дотам я докарах  Mr. Green), попаднах на ето тази брошура за упойките, преведена отвратително лошо на български. Абстрахирайки се от правописните и пунктуационни грешки, ми беше много полезна като информация: http://www.oaa-anaes.ac.uk/assets/_managed/editor/File/Info%20fo … rian_withpics.pdf
Аз също залагам на разумен бюджет, не мисля да се изхвърлям в харченето, много неща ще ми дадат мои приятелки.

# 433
Ами доколкото съм се осведомила поне в родилното в бургаската МБАЛ по правило слагат пълна, а за спинална трябва да си заявиш сама желанието и то нещо есктра се заплаща. Трябва да се замъкна някой ден, има дни на отворените врати и да си питам в прав текст каквото ме интересува.

# 434
Здравейте мами  Hug честито за новите ви придобивки..
Аз лично мисля да почакам живи и здрави има време да наобиколим с таткото и да напазарувам всичко необходимо.. Не крия че не влизам в нета и не крада идеи.. Whistling набелязвам си какво искам и така..бабите от суеверие казват даже че след раждането се пазарува  #Crazy  Joy убиха ме направо..но не мисля да ги слушам нека порасне бебчо и тогава какъв пазар ще врътнем  smile3508 newsm71 нямам търпение да дойде 15 януари  Crazy preggo да го видя да му чуя сърчицето и най вече да видим какъв цвят гащи ще носи  Heart Eyes ..

Общи условия

Активация на акаунт