Отговори
# 405

Joy Joy Joy
Направо ме разби!Мислех, че е една БМВ се въртеше преди време из ФБ.

# 406
Момичета, два пъти бях секцио( със спинална упойка) и не съм била с катетър. Не съм лежала толкова много, след 6-я час ме раздвижиха. Но много зависи от лекаря, моят е против слагането му.

# 407
  • Pb
Здравейте, момичета!

Аз ще ползвам стария инвентар - имам триколка на чико. За баткото, като новороден, ползвах кошницата, която се прикрепя на количката, но сега съм решила да взема и кош за новородено, че в жегите ми се струва, че ще му е по-добре на детенце да има повече пространство. Определено ще се ползва много кратко този кош и от финансова гледна точка не е най-рентабилната покупка, но аз за себе си съм преценила, че този път ще взема такъв. Ще мога да го полвам и като мобилно легълце първите месеци, а живот и здраве се очертава именно в този ранен период да ходим насам-натам и да не сме си в Пловдив (спирам да дрънкам предварително, че да не дърпам дявола за опашката).

# 408
И аз ще си ползвам старата количка на Чико. Моята е с напълно легнало положение. Кош няма да взимам. Ще заделя повече пари за хубаво столче за кола (кошница си имаме) с висока оценка от краш тестове, това ми се струва по-добра инвестиция от скъпа количка.

# 409
  • Шумен
И аз мисля да си ползвам старата количка моята е на бертони плазма и съм супер доволна не е мръднала изобщо комбинирана е и доста пари хвърлихме за нея а и сега като гледам цената не е паднала явно доста се купува.Като цяло нищо няма да ни трябва нито паяк нито шезлонг имаме си и са неутрални цветове само дрешки ще купувам и легълце май май  Grinning

# 410
  • София
Момичета, ходите ли на курсове за бременни? Аз започнах да ходя от началото на тази година на курсовете на списание ''9 месеца'', които са безплатни. На мен ми е интересно и полезно, защото ми е първа бременност и то с близнаци. Споделете вие къде ходите, колко време говорят и т.н.

# 411
http://www.youtube.com/watch?v=kHviEN3xh60
Това ни е новата придобивка,същия цвят,снощи цяла вечер си играх ,докато разуча всички позиции и тарикатлъци.Много удобна ми изглежда,някой ако я има да сподели дали е така! newsm78

# 412
Момичета аз съм вече в 18 гестационна седмица и снощи имах няколко капки кръв на някоя от вас да и се е случвало?
Според мен е задължително да отидеш на лекар!

Здравей,аз съм в 16 г.с. и преди два дни ми се случи същото. Само няколко капки и спря веднага. Лекарката ми каза, че щом е спряло, да лежа два-три дни и да се следя. Ако се повтори - веднага да отида на преглед. Ако не се повтори, че често се случвало от натовареността на шийката, при което може да се спука кръвоносен съд. Засега съм добре, стискам палци и мисли позитивно!

# 413
На мен вече 2 приятелки силно ми препоръчаха Вита. И двете са били при д-р Богословова. Аз засега съм се насочила към Токуда, а Вита съм я оставила като резервен вариант Grinning
  Във Вита е д-р Чорбова! Тя е страхотна! Simple Smile  bouquet

# 414
Здравейте майчета, вчера бях на ЖК, най-после ми излязоха резултатите от ранния БХС и не са много добри, за съжаление. Пуснах си и втори БХС за интегриран риск и ми се струва, че пак няма да са особено добри отново. А дори и да са перфектни, пак остава едно съмнение, което ще мога да разсея само с амниоцентеза. Засега се опитвам да съм позитивно настроена, още повече че вече съм минавала през това с предишната бременност и се оказаха фалшиво плашещи резултати.
Сега, другото, което ме притеснява малко, е че бебето върви с 5-7дни назад всеки път на прегледа. Възможно е просто да е по-дребничко, не ми се вярва да е от по-късна овулация. Док. каза, че до 7-14 дни разминаване е ОК, но все пак... търсих инфо по въпроса, не намерих. Иначе всичко си му е наред, на ФМ всички УЗ-маркери са перфектни.

И да завърша с радостната за мен новина, че е МОМИЧЕНЦЕ , йейййй, много се зарадвах и щом чух това, всички по-горни притеснения, някак си избледняха. Понеже си имам вече едно момченце, това ми се струва като сбъдната мечта, виж, ако беше първо дете, изобщо полът би бил без значение. stork-girl

За количка: нямам идея каква ще бъде, още не съм на тази вълна, всичко продадох. Имах Cangaroo Victoria (13 кг), беше много тежка, едва изтърпях бебчо да поотрасне и я замених с Maclaren Triumph и се родих направо (6кг). На кош за новородено не държа, искам да е комбинирана с трансформиращ се кош, да има напълно легнало положение и да е сравнително лека. Peace

# 415
  • Варна
Amica, при мен ситуацията е почти същата. По-дребен плод, забавянето беше от пет дни, на последния ултразвук се оказа, че вече са 3. И пак лош БХС, и чудесни УЗ маркери...
Имам лош ранен БХС и отчайващ интегриран риск.

Ако замерванията са направени правилно, а ти ходи при Балев, ако не се лъжа и поне за това трябва да си спокойна, проблемът остава в хормоналните нива. Предполагам, че при някои жени те просто много се разминават с референтните стойности (при мен единият хормон е на горната граница, а другият - на горната), но това само по себе си не значи проблеми с бебето Praynig

Вчера разпитвах Б. Яков - ако амниоцентезата изключи неприятности, лошият БХС може ли да е белег за друг вид проблеми с бременността, плацентата, моето състояние и кой категорично отказа.

Успех ти желая!

# 416
Ветка честита придобивка  Heart Eyes
Аз също си имам количка Кангаро Даяна от каката,и столче,и кошара,и корито...Всичко си пазя,защото бяхме решили отдавна,че искаме второ дете и нищо не съм подарявала,точно заради това.Не виждам какъв е смисъла да се купува отново като всичко съм си го ползвала аз ,поддържала както трябва и е като ново.Само,ако е момченце ще сменяме гардероба  Laughing
Само коша ми отдолу на количката /багажника/ е скъсан и не знам от къде ще си намеря такъв.Че не става и да се зашие,доста е протрит. Sad

# 417
Леле, че много сте изписали Simple Smile Завиждам ви за Южния парк и ще се радвам да се включвам от време на време.

Мамита, я да ви питам, знаете ли някой интернет магазин с хубави бебешки дрехи и аксесоари? Може да е чужд, по-лесно ми е по интернет сякаш да избирам.

Lidkata понеже лежах без да мога да мърдам два месеца предния път и избирах само по интернет. Магазинът беше http://dundio.com/ - имат магазини до Майчин дом и до Шейново (май там беше). От там си купихме всичко - легло, количка, кошара, дрехи. Правят добри отстъпки и най-якото беше, че можеш да си вземеш кантар под наем за да си теглиш бебока и да знаеш наддава ли добре.

Девойки присетих се да ви питам нещо във връзка с излизането в болнични преди и след раждане... Аз понеже последните 18месеца почти не съм работила, а и като работих ме осигуряваха на мин.база, доколкото четох за изчисляване размера на това обезщетение ще се взема мин.раб.заплата за съответния период ,като се получават 90% от нея. Като се консултирах с моята позната счетоводител обаче, тя ми каза, че до края на тези общо 410 дни /които са до навършване 1г. на детето/ всеки следващ месец полученото обезщетение ще се стопява, защото за изчисляването му вече ще се взема за база и месеците, които до момента съм била в болнични. Rolling Eyes  Т.е. базата не ще да е вече самата мин.раб.заплата, а получените 90% от нея - един вид нисходяща прогресия Crazy  Това на мен ми се вижда доста тъпо, щото от ровеното в нормативната база бях останала с впечатление, че няма как да се падне под гласувания минимум, който за 2014г. е 340лв.

Много ще съм ви благодарна, ако някоя от вас е наясно с практиките на НОИ при изчисляване на тези болнични и сподели информация! Предварително благтодарско![/color]

Miss Blondy~Redhat тъй като ровя по сайта на НОИ и разпитвам счетоводители наред вече вдин месец, там към всички клаузи си пише ясно, че не може да падне под гласувания минимум, който си е на база имненно минимална работна заплата.

Имам въпрос относно секциото: слагат ли ти катетър? Имам 2 познати родили секцио, едната каза, че са й сложили, другата каза, че няма такова нещо.

И на мен ми сложиха? Дори и 6 часа да са си е доста много без ходене до тоалетна, особено като се има предвид, че не трябва да се притиска много операцията? На мен ми го сложиха преди да ми сложат упойката - абсолютно нищо не усетих и се чудих даже какво точно се е случило... не усетих и махането, така че това беше едно от най-леките моменти Simple Smile

Ако имате притеснения и нямате проблеми с шийката, амниото е добро решение. Не е кой знае какво. Аз си го направих при Мазнейкова миналата година - мога да кажа, че беше много внимателна, можех да гледам ехографа, отделно даже нашрави някаквъв вид фетална - огледа доста обстойно плода, а после ме държаха да полежа 2 часа и ме пратиха да си ходя. Тя се спряга за една от най-добрите в това.

Аз си имам цели две колички и ще си ползвам тях, но искрено ви завиждам, че тепърва ще избирате Simple Smile

# 418
  • Варна
Гледам че обсъждате колички,аз също нямам опит и изобщо незнам какво да взимам и дали да е с кош или без  newsm78 Ще ви следя коментарите, иначе аз се рових в нета и си харесах ето тази, има я в няколко цвята
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/cangaroo-kombinirana- … olichka-drift-3v1

Ако някой има наблюдение за нея да сподели  Peace

# 419
Шипка,  благодаря ти Hug
Стискам палци и на теб, всичко да мине безпроблемно и резултатите да разсеят всички съмнения и да си спокойна до края на бременността. Всъщност, желая го на всички нас! Peace

Общи условия

Активация на акаунт