Отговори
# 150
Здравейте и от мен!
Относно кафето - аз много обичам кафе, но от началото на бременността подчти не пия! Много рядко и само сутрин.
Относно домашните любимци - много искам, но моя мъж не ми дава - не било хубаво за бебето  и т.н. (само глупости от него).
Аз все още не съм ходила на ФМ и не знам къде да отида? Аз съм от Варна и не знам при кой доктор да се запиша  и колко ще ми струва! Ако някой може да ми помогне (който е от Варна) ще съм много благодарна! Heart Eyes
Виж на първата страница има информация за ФМ за Варна

# 151
Аз също съм за Майчин Дом, дай Боже при доктор Гърчев. И аз така като други мами - където той, там и аз. Второто ми раждане беше там пак при него и съм доволна много.
Със сигурност знам, че родилното е реновирано и много добро. Също така държа на възможността бебчо да е при мен, закърмването стана толкова спонтанно и бързо съвсем скоро след раждането - видях че бебо размърда устенца и веднага го взех и се разбрахме.
С дъщеря ми беше по-трудно. Беше ми първа, беше отделно, носеха ги на три часа, захранваха ги (това в шейново) и си беше доста по-усилно за мен. Често като водеха бебчетата в стаите, те спяха.
Иначе със сина ми веднага си налучкахме ритъма на спане и ядене и беше разкош. Като си спокоен, и по-скромната обстановка на стаите се преживява. И като докторът мине топло да те види, е много мило.

# 152
Някой знае ли Хепатит С,Рубеола,Токсоплазмоза и Хламидии покриват ли се от касата?Може ли да си взема направление например от личния и да си направя тези изследвания?

# 153
Момичета а за болница Вита или за Света София(бившата Тина Киркова) няккакви отзиви и желание да раждате там никоя ли от вас няма Simple Smile

# 154
На мен вече 2 приятелки силно ми препоръчаха Вита. И двете са били при д-р Богословова. Аз засега съм се насочила към Токуда, а Вита съм я оставила като резервен вариант Grinning

# 155
Здравейте и от мен! Аз сега се връщам от преглед при д-р Михова. Искам да ме запишете и мен на първа страница на 25 год., от гр. София, с термин 06.06.2014, първа бременност с момче  stork-boy newsm30

# 156
На мен вече 2 приятелки силно ми препоръчаха Вита. И двете са били при д-р Богословова. Аз засега съм се насочила към Токуда, а Вита съм я оставила като резервен вариант Grinning

Около мен също няколко майки препоръчаха Вита... и сега се разколебах между там и Майчин Дом.
Но не съм сигурна, ако недай Боже има усложнение, могат ли във Вита да го поемат както в Майчин Дом? С нужните специалисти и апаратура...???

# 157
Здравейте и от мене, приятно почерпена след гости при брат именник  Hug
Хъм може би е рано, не знам, но и аз си мисля за раждането вече. За сега най - голям интерес имам към Тина  Киркова с водното им раждане там... евентуално с таткото за компания. Ако се окаже, че не съм подходяща за водно си мисля за Шейново. Даже мисля да се запиша и там за следене след 20-тата седмица, понеже има такава оферта.
atadar  *mama*na*viki*  little.angel  да споделя само, че винаги като съм ходила по лекари за вените, първия въпрос беше  раждала ли съм. Явно наистина бременността води до такива усложнения, но не е нещо непоправимо, говорейки от своя опит. Имам премахната една основна вена още като бях на 22. След 2 години махнаха и предвидения остатък с въпросната инжекция. Това не се води операция точно и се определя от лекаря как се третира вената. Зависи от размера. Колкото по - рано толкова по - добре. Принципно такива намеси не се правят лятото а есен и зима. След инжекцията ти омотават крака в ластичен бинт и те пращат в къщи. Не е сложно, болезнено, все едно нищо не са ти направили. Аз се побърквах по скоро от бинта, който го навивах всяка сутрин на крака, а вечер го махах и така един месец. И това е. Възстановителния период след операция е същия.
Май ще трябва да си взема ортопедични чорапи, че чорапогащника си стяга чак до корема. Само не ми е ясно как ще ходя с чорапи и клин, но май ще си го изясня

# 158
  • София
Gaggi, бих ти препоръчала книгата " Какво те чака през първата година на детето". Много е полезна, особено като чакаш първо бебче. По месеци е обяснено, какво да очакваш като развитие, евентуални неразположения, процедури и т.н.

# 159
Юхуууу, взех си микробиологията - чиста съм като сълза - няма гъби, възпаления, лактобактерии в норма, без патогенни микроорганизми. Единствено ми изписа феро-фолгама заради хемоглобина.

# 160
  • София
Chilimura, много интересно ми стана за това раждане във вода. Как точно протича? Аз не съм се интересувала още и не знаех, че се прави в БГ.

# 161
BellaMoma нали  Wink  Една позната роди така и мъжът и бил при нея. Супер доволна е но има изисквания, които да се покриват. Виж тук http://www.1agb.com/waterbirth.html и тука съща намерих интересни разкази http://xedra.wordpress.com/articles/%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0% … 0%B0%D0%B8%D0%BB/

# 162
Да аз съм при Богословова също и затова ви питах за вита дали някоя ще ражда че ми се струва много добър избор за раждане Simple Smile

# 163
  • София
BellaMoma нали  Wink  Една позната роди така и мъжът и бил при нея. Супер доволна е но има изисквания, които да се покриват. Виж тук http://www.1agb.com/waterbirth.html и тука съща намерих интересни разкази http://xedra.wordpress.com/articles/%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0% … 0%B0%D0%B8%D0%BB/

Много интересно. Благодаря ти  Hug Аз още не съм се замислила за разждането, защото всичко ми се струва страшно и болезнено, а тук описанието е доста успокояващо.

# 164
Здравейте и от мене, приятно почерпена след гости при брат именник  Hug
Хъм може би е рано, не знам, но и аз си мисля за раждането вече. За сега най - голям интерес имам към Тина  Киркова с водното им раждане там... евентуално с таткото за компания. Ако се окаже, че не съм подходяща за водно си мисля за Шейново. Даже мисля да се запиша и там за следене след 20-тата седмица, понеже има такава оферта.
Може ли повече инфо за тази оферта?

Общи условия

Активация на акаунт