Отговори
# 375
Lidkata, аз дрешки ще купувам от Next, Mothercare и Matalan. И трите сайта са английски, в подфорум На пазар има теми за тях. Дрешките на мен много ми допадат, различни са и много сладки. Само цените не ми допадат на някои неща, но пък имам голям мерак и ще се отпусна Grinning За чаршафчета и подобни съм се насочила към Mamas&Papas, но ще чакам намаления.

# 376
Добро утро!
Atadar, и ние сме в Дружба на квартира,  но съвсем скоро ще се местим, на малко по-широчко в др. квартал Laughing

Бяхте споменали за черна ряпа при кашлица - подкрепям! Като бях малка много ми помагаше - издълбава се една дупчица,  в която се слага малко захар. След известно време там се събира малко сок и той се изпива. За съжаление не помня по колко пъти на ден, но не много. Може би 2-3, зависи колко сок се събере.

Момичета, чета пак за тези чипове и ми става много неприятно  #2gunfire не може да се позволи такова нещо. Може да съм консервативна за някои, но хич не ми се нрави... дано изостанем и в тази практика  hahaha

Даже аз приложих рецептата с издълбаването с мед вътре, съвсем прекрасен резултат.
По принцип не обичам бърканици, затова започнах да си я хапвам ряпата ей така както е (или пък настъргана) и отделно лъжица мед. При всички положения няма да сбърка човек. Simple Smile

# 377
The same myself, мерси ще разгледам и аз Simple Smile
Днес ми излязоха резултатите от кръв и урина. Всичко е в норма и няма забележки от лабораторията. Разгледах ги подробно и видях, че СУЕ (Скорост на утаяване на еритроцитите) е със стойност 27мм, при референтни стойности 5-18. Някоя да е информирана по този въпрос? Не е много високо според мен и доколкото четох може да е в резултата на настинка, а аз изкарах една много яка преди Коледа, ама знам ли.

# 378
Лидката, според моя лекар СУЕ при бременност може да стигне до 100, ако другите показатели са в норма не е хич притеснително. Той гледа и едно друго изследване Ц-реактивен протеин, то показва ако има инфекция в организма.

# 379
Ами аз нямам такова изследване пуснато. Не е толкова висока утайката, чак 100 ми се вижда много, преди 2 месеца е била 9, но едва ли може да се говори за някаква връзка тук.

# 380
Mimka_to чак ме хвана яд като четях... не знам какво да те посъветвам, като е инвестирал вече човек и е започнал нещо пък да се мести и на ново... уф  ooooh!

The same myself - и трите сайта не доставят до БГ, трябва чрез посредник, а на мен така да не ми се занимава  Whistling

# 381
Момичета аз съм вече в 18 гестационна седмица и снощи имах няколко капки кръв на някоя от вас да и се е случвало?

# 382
Момичета аз съм вече в 18 гестационна седмица и снощи имах няколко капки кръв на някоя от вас да и се е случвало?
Според мен е задължително да отидеш на лекар!

# 383
Mамчета, аз излизам в отпуск до 22.01, за да се заема с финалните организационни действия по сватбата и няма да влизам тук. Стискайте палци всичко да мине наред, да си влезна в роклята и да мога да друсна поне едно хорце  Laughing

Като се завърна живи и здрави женена ще пусна някоя и друга снимка ако искате Simple Smile Надявам се като се върна и докато наваксвам с четенето, да чета само хубави постове от прекрасни ФМ, добри новини, префектни изследвания и всяка да е усетила по 5-6-10 ритничета Simple Smile

До скорооо  Hug   bouquet  Party

# 384
Амбърче, незабравим сватбено изживяване ти пожелавам married  пък после, ако споделиш и снимки от Големия Ден, ще есупер! yes

Девойки присетих се да ви питам нещо във връзка с излизането в болнични преди и след раждане... Аз понеже последните 18месеца почти не съм работила, а и като работих ме осигуряваха на мин.база, доколкото четох за изчисляване размера на това обезщетение ще се взема мин.раб.заплата за съответния период ,като се получават 90% от нея. Като се консултирах с моята позната счетоводител обаче, тя ми каза, че до края на тези общо 410 дни /които са до навършване 1г. на детето/ всеки следващ месец полученото обезщетение ще се стопява, защото за изчисляването му вече ще се взема за база и месеците, които до момента съм била в болнични. Rolling Eyes  Т.е. базата не ще да е вече самата мин.раб.заплата, а получените 90% от нея - един вид нисходяща прогресия Crazy  Това на мен ми се вижда доста тъпо, щото от ровеното в нормативната база бях останала с впечатление, че няма как да се падне под гласувания минимум, който за 2014г. е 340лв.

Много ще съм ви благодарна, ако някоя от вас е наясно с практиките на НОИ при изчисляване на тези болнични и сподели информация! Предварително благтодарско!

# 385
Девойки присетих се да ви питам нещо във връзка с излизането в болнични преди и след раждане... Аз понеже последните 18месеца почти не съм работила, а и като работих ме осигуряваха на мин.база, доколкото четох за изчисляване размера на това обезщетение ще се взема мин.раб.заплата за съответния период - 90% от нея. Като се консултирах с моята позната счетоводител обаче, тя ми каза, че до края на тези общо 410 дни /които са до навършване 1г. на детето/ всеки следващ месец полученото обезщетение ще се стопява, защото за изчисляването му вече ще се взема за база и месеците, които до момента съм била в болнични. Rolling Eyes  Т.е. базата не ще да е вече самата мин.раб.заплата, а получените 90% от нея - един вид нисходяща прогресия Crazy  Това на мен ми се вижда доста тъпо, щото от ровеното в нормативната база бях останала с впечатление, че няма как да се падне под гласувания минимум, който за 2014г. е 340лв.

Много ще съм ви благодарна, ако някоя от вас е наясно с практиките на НОИ при изчисляване на тези болнични и сподели информация! Предварително благтодарско![/color]

Когато си в непрекъснат болничен преди майчинството, като база за изчисляване на майчинството се взима сумата върху, която е изчислено обезщетението за временна неработоспособност /болничния/, а не сумата, която си получила като обезщетение - това ми отговориха момичетата от темата "Майчинството счетоводно". Може да попиташ и там.  Simple Smile

# 386
RoseAmber, пожелавам ти прекрасен и незабравим сватбен ден  Hug

Моята ФМ мина днес, олекна ми. Слава Богу всичко е наред с бебка. Доктора каза, че си има всичко, че е едно здраво бебенце. Върви с няколко дни напред и тежеше около 270 гр. Много съм щастлива, така се бях притеснила покрай този вирус, които изкарахме. Казаха ми да продължа още 1 месец да пия Биозин мама и това е. Толкова бях притеснена дали всичко ще е наред, че забравих да си поискам диск от 4Д-то. Но здраве да е само, юни месец ще си се гледаме непрекъснато.

Дрешки и аз мисля да купя от нета. Харесала съм си няколко неща от ибей, асда и теско. Ще поразгледам обаче и другите сайтове, но не мисля да прекалявам този път. С момчетата имах толкова много дрехи и аксесоари, че повечето останаха неизползвани.

delfin4e19, най-добре да те види лекар, задължително.

# 387
Мис Блонди,
от тази година майчинството се изчислява от последните 18 месеца преди настъпването на 45-дневния болничен. Ако в този 18 месечен период не си работила са взима предвид МРЗ за страната за съответния период. Ако обаче имаш болнични през този период се взима предвид размера, от който са ти изчислени болничните, а не сумата, която си получавала.
Дано ясно съм ти го обяснила.
Според мен или счетоводителката ти не е наясно с КСО-то или ти не си я разбрала!

Сега видях, че вече са отговорили!  Simple Smile

# 388
pi_pi, P.Petunia, благодаря за отговорите!   bouquet
От това, което сте писали да разбирам ли, че веднъж изчислена базата /тези 18 месеца назад до раждането/, тя си се ползва за образуване размера на обезщетението за целия 410-дневен период? Ще хвърля едно око и в тази тема "Майчинството счетоводно" - мерси за идеята, не знаех, че има такава Blush

# 389
Здравейте, мами!
При мен нищо ново, чакам си прегледа на 21.01. Освен това си чакам Европейска здравна карта от БГ, за да ми олекне финансово. Разбрах, че тя покрива и бременност и раждане, а аз нямам осигуровки тук. Като дойде картата тогава ще правя ПКК и урина.

delfin4e19, не се шашкай, но по-добре потърси следящия си АГ.
RoseAmber, лека подготовка за Големия ден и много весели мигове в самия ден  newsm10
Gaggi, има клипчета в нета за раждане, но някои майки, с първа бременност не могат да ги гледат  alert Ако искаш да си подготвена, бих ти препоръчала, ако можеш да намериш някой курс за бременни. Аз посещавах такъв с първото дете и съм мноооого доволна. Една прекрасна дългогодишна / но много съвременна и с млад дух/ акушерка го водеше. Научи ни на толкова неща за раждането, дишането и контракциите; отглеждане на бебето и кърмене и ни беше голяма подкрепа дори и след раждането!Благодарение на нея аз отидох много спокойна да раждам и развълнувана, че ще срещна за първи път детето си /както тя ни учеше/.

Общи условия

Активация на акаунт