Отговори
# 360
  • София
Здравейте момичета,

Относно ФМ, аз съм изключително доволна от първата ФМ при д-р Чавеева в Щерев. Сега на 21.01 отново съм при нея за втора ФМ. Прегледа е продължителен, обстоен и докторката е изключително мила и обяснава на човешки език кое какво е. Пък и виждам монитора през цялото време. Не агитирам, само споделям впечатления  Grinning
За д-р Стартиева също съм чувала хубави думи от еда приятелка която беше при нея за пръва ФМ.
little.angel, радвам се че и ти си от клуб Щерев. Можеш ли да разкажеш малко повече за раждането там - как протича, условията, отношението ,изобщо всичко което се сетиш. Кой е твоя доктор?
За присъствието на моят мъж на раждането, мисля че и за двама ни няма да е комфортно да бъде там, така че май ще пропуснем този момент.
За разходките след юни в Южния парк, сигурно и аз ще се включвам от време на време  Laughing

# 361
ММ категорично се "отписа" от присъствие на раждането  Laughing Свекър ми е хирург и като тинейджър ММ го е изнудил да присъства на една операция, където присъствието му завършило с двойно припадане, понеже след първото упорито се върнал в операционната за втори опит  Mr. Green Laughing

Сега малко се психирах за втората ФМ...дано всичко мине наред. До вчера я разглеждах като много приятно изследване, което чакам с нетърпение, за да разгледаме бебо, но всъщност ми светна, че недай Боже може и да получа не съвсем очаквана информация  ooooh!

Дали има тема или да знаете статия, където подробно да се описва как преминава раждането? От постъпването в болницата до взимането на бебчо? Казват, че е добре да си подготвена и да знаеш как протича, за да си максимално спокойна на самия ден...

# 362
  • Шумен
За присъствието на половинката моя мъж няма да присъства  Laughing и с първото отказа и сега пак мнооого му е гадно но го разбирам все пак не е някакво супер изживяване с изключение на крайния резултат  Wink но пък след като се роди бебчето веднага ще го види както стана с каката така че това предпочита да чака отвън и после да се срещне с бебока и за мен ще е по-добре няма да ми е по-комфортно като знам че всичко протича пред очите му... поне аз съм на това мнение  Peace

# 363
Извинете ме мами моя грешка  ooooh! миналата година си дойдехме завинаги от кипър за да направим сватба и да се установим тук две седмици след това забременях и съм забравила да променя инфото в профила ми...простете ми  Heart Eyes живея в благоевград ходя на лекар при д-р костадинова но при нея всеки път има опашки и чакаме с часове и понякога си мисля че минаваме по бързата процедура за да вземе и други пациентки тъй като сутрин до обяд работи като акушер а следобяд до вечер като гинеколог..но благодаря ви за съветите на 15 ще я питам и ще и кажа че искам всичко което необходимо да си направя парите нямат значение тъй като го правя за бебо и нас..  bouquet БЛАГОДАРЯ ВИ  Heart Eyes

# 364
Здравейте, girls! Simple Smile
Gaggi, какво да ти кажа и аз не знам. Пак се излъгах. Нали от БХС генетичката ми каза, че трябва да си изместя часа за по-рано, защото единия ми хормон бил нисък. Е смених го, въпреки , че знаех че греша. Отивам си аз на 3 Януари и нали казват, че трябва предварително да кажеш ако искаш диск и аз затова казвам в коридора на Димитрова, а тя как ми се сопна - чакайте малко, какъв диск, вие в коя седмица сте и такива неща от рода. Влизаме в кабинета и ми вика ама вие мноого рано сте дошла, сега още не може да се види сърцето, ще трябва да дойдете допълнително за сърцето. Казах и аз за генетика че ми е изместил часа и тя почна да мънка. Гледа ме, мери - всичко наред. Накрая вика дайте да видя изследването от БХС - гледа и накрая вика то обикновено другия хормон е нисък. Нищо не каза. Всичко измерено наред и накрая добави, че кръвотока ми в едната артерия на матраката не ибл добре и затова трябва да отида при нея пак МАРТ! на мен ми се стори много късно ако има такъв проблем, а тя вика да се надяваме, че дотогава ще се оправи. Генетичката затова ви е извикала по-рано - нещо таковаи змърмори. А тя няма как да знае за кръвотока от БХС. Както и да е. Резултата е, че ми записа час за сърце при друг края на Януари и при нея Март и всичко това заради този сменен час. И изобщо не съм сигурна за този кръвоток дали е така:( и сега не знам какво да правя...да ходя ли, друг ли да търся. Изобщо само във филми ме вкарват там.Така 100 по 100, накрая 400 ще станат.

# 365
Ех,
ама всички сте много активни вечер! Браво!
Интересна е темата за таткото! При мен не се знае още! Беше ми любопитно да видя раждане, защото никога не съм гледала и си пуснах няколко клипчета - не изглежда толкова страшно - КАЖЕТЕ МИ, ЧЕ СЪМ ПРАВА, МОЛЯ ВИ!!!! Мъжът ми също го изгледа. Не е решил дали ще влиза с мен, само каза, че ако влезе при нормално раждане иска екип и за него! Аз искам да е с мен и той го знае, но си мълча, защото това си е негово решение, аз и да искам и да не искам трябва да вляза със себе си!

# 366
  • Варна
Момичета,аз вчера вечерта едвам заспах...Имах едни остри спазми,предполагам това са контракции,незнам защото не съм имала до сега.Реших да изчакам и ако не минат да ходим с мъжо до спешния,но съм заспала.Аз не пия нищо,защото не сум ходила на преглед скоро,но другата седмица съм и ще му кажа за болките.Но дали да се притесняам от тези контракции или са нещо нормално по време на бременност.Незнам дали да му званя на док да го притеснявам  newsm78

# 367
Sani4ka_ първо не се шашкай! При мен контракциите са втвърдяване на корема ниско долу. Минават бързо. При мен болка няма, но тъй като си бях във Варна като ги получих и ходих в Майчин дом на лекар, като се прибрах в Сф и тук ходих, но и двете лекарки ми казаха, че ако станат болезнени контракциите, трябва веднага да се обърна към лекарката ми. Ако наистина те боли и имаш твърд корем , моят съвет е да не чакаш другата седмица, а се обади на следящата ти лекарка.
Но бъди спокойна, може да е само игра на червата!

# 368
  • Шумен
Ех,
ама всички сте много активни вечер! Браво!
Интересна е темата за таткото! При мен не се знае още! Беше ми любопитно да видя раждане, защото никога не съм гледала и си пуснах няколко клипчета - не изглежда толкова страшно - КАЖЕТЕ МИ, ЧЕ СЪМ ПРАВА, МОЛЯ ВИ!!!! Мъжът ми също го изгледа. Не е решил дали ще влиза с мен, само каза, че ако влезе при нормално раждане иска екип и за него! Аз искам да е с мен и той го знае, но си мълча, защото това си е негово решение, аз и да искам и да не искам трябва да вляза със себе си!

И аз съм на твоето мнение НЕ Е СТРАШНО  Wink много филми съм изгледала всичко което е в нета май,това стана след раждането на първото ми дете защото тогава нямаше толкова инфо или аз съм била малка и не съм знаела какво да търся  Wink но като цяло сега има мноооогггооо инфо и можеш да се подготвиш с това какво те чака и сега някой казват като си минал веднъж по този път и като знаеш какво те чака много страшно било ама мен не ме е страх може да ме помислите за луда ама така си е не ме е страх и си чакам срещата с мъничето с нетърпение  Mr. Green

# 369
Аз не съм минавала по този път, но не ме е страх, страх ме е от това, че не ми изглежда страшно и може да греша, че не е страшно! Ама връщане назад няма! Дано всичко е наред при всички нас ! Това желая наистина! Grinning

# 370
Здравейте, аз повече ви чета момичета, ама нямам и много време да пиша. Единствено се отчитам с едни сини  stork-boy гащи.

# 371
  • Пловдив
RoseAmber,засега смятам да раждам в УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив,имам предпочитания към лекар и затова там.Ще планирам секциото,като го обсъдя с док.И ще се моля бебка да трае до деня Х Praynig

# 372
  • Шумен
Момичета, пускам линк към много интересен филм за бременността, който гледах преди дни по Discovery.
http://www.dailymotion.com/video/xmc4e0_curiosity-s01e15-life-before-birth_tech

Много интересен филм не го бях гледала (а съм изгледала доста  Wink )

# 373
Мамита, я да ви питам, знаете ли някой интернет магазин с хубави бебешки дрехи и аксесоари? Може да е чужд, по-лесно ми е по интернет сякаш да избирам.

# 374
за раждането - казвала съм как беше при мен, лесно и бързо, има и тежки раждания, но за тях не мисля. Няма смисъл, ако отидеш със страх и лоша нагласа е по-вероятно нещо да не е както трябва. Така че, спокойствие и хубави очаквания, пък каквото стане!
за контракциите - не винаги е нещо сериозно, но аз си мисля, че не са за подценяване, има ли болка, втърдяване е редно да се свържеш с АГ. От един магнерот може да мине  Grinning
Mimka_to, хич не ми се ще да съм на твое място! Как търпиш такова отношение! Плащаш скъпо и прескъпо и така идиотски да се държи  ooooh! Не знам какво дате посъветвам!

Споделям с вас за една презентация на д-р Михова от МБАЛ Надежда на 12.01, безплатно е. Много съжалявам, че не мога да отида, надявам се да публикуват някъде презентациите от конференцията.

Цитат
За носещите новия живот, за тези които с трепет очакват раждането на своето жадувано дете, д-р Марина Михова ще разкаже за тенденциите в пренаталната диагностика – какво помага на жената да премине през бременността по най-безболезнения и ефикасен начин. Как да се храним? Как да се движим? Кого да слушаме? Зависи ли от поведението ни бъдещото здраве на детето в утробата ни?

Общи условия

Активация на акаунт