Имена от фолклора

• 28 462
  • 153
  •   1
Отговори
# 120
Е, по мое време си беше момченце Джорето, ама не ми е идвало на акъла ,че е гей бе. Мислех ,че си плете чорапчета и ще ги подарява на който му харесат  Crazy

# 121
Е, по мое време си беше момченце Джорето, ама не ми е идвало на акъла ,че е гей бе. Мислех ,че си плете чорапчета и ще ги подарява на който му харесат  Crazy

Във Еквадор плетенето е мъжка работа , а тъкането женска . Може и тук да е било така преди всичко да стане женска работа включително и цепенето на дърва .  Laughing
А може този Джоре да е имал чорапена фабрика , а после от припявка да е станало народна песен

# 122
Да бе, то тогава фабрики не е имало.

# 123
Да бе, то тогава фабрики не е имало.

Имало е . Фабриката за чорапи в България е открита през 1881 г. А във Франция , която е първа още по-отдавна

# 124
  • Варна
Мъжа ми може да плете терлици. Научил се е още като дете. Това прави ли го гей? newsm78

П.П. Аз не мога нищо да плета. Embarassed

# 125
Мъжа ми може да плете терлици. Научил се е още като дете. Това прави ли го гей? newsm78

П.П. Аз не мога нищо да плета. Embarassed

Ако внимава с пилешкото и яде само домашно . Няма да го направи .

Да продължа за чорапите . Измислили са ги арабите . И някакъв англичанин ги видял , научил се да плете и после научил жена си ...Минали години и както казах един френски инженер , като гледал жена си как плете . Научил се и той и после създал плетачната машина . По-късно същият заменил вълнената нишка с копринена ...
Едно време бабите ни са казвали на копринените чорапи : воалажени чорапи .

# 126
Ясно е, че чорапи е имало и много по-отдавна преди Джорето да започне да ги плете.
Въпросът е - имало ли е чорапена фабрика в БГ по времето, когато Джорето е плело?!

# 127
Ясно е, че чорапи е имало и много по-отдавна преди Джорето да започне да ги плете.
Въпросът е - имало ли е чорапена фабрика в БГ по времето, когато Джорето е плело?!

Самото име Джоре , показва , че е от Софийско .
После съм чувала , че горе-долу народните  песни се предават около 200 години
Възможно е
 Laughing Даже гледах по телевизията едно предаване : един оркестър беше аранжирал песен на Бийтълс и никой не можеше да я познае , всички я мислеха за народна

# 128
  • Пловдив
И да не бъда голословна, ето ви Джорето от първи клас  - плете:

И Джорето от втори клас си пробва чорапа Wink

А при друг автор на учебник Джорето е в трети клас и е момиче, ама забравих да го снимам, ще ви я представя нея в понеделник  Laughing

# 129
И да не бъда голословна, ето ви Джорето от първи клас  - плете:

И Джорето от втори клас си пробва чорапа Wink

А при друг автор на учебник Джорето е в трети клас и е момиче, ама забравих да го снимам, ще ви я представя нея в понеделник  Laughing

Ах , отговорът на Джоре ме разби ... Тази песен не е за деца ....

# 130
  • Пловдив
То по принцип е , че момата плете чорап и ще го даде на този, който я вземе за жена. Нищо неприлично няма. Логиката може би е, че щом се казва, че е момче и пак ще даде чорапът на който го сака ,вместо на която го сака има нещо съмнително  Laughing

# 131
То по принцип е , че момата плете чорап и ще го даде на този, който я вземе за жена. Нищо неприлично няма. Логиката може би е, че щом се казва, че е момче и пак ще даде чорапът на който го сака ,вместо на която го сака има нещо съмнително  Laughing

Неприлично е , че учи децата на размяна в натура ... иначе , то имаше втори куплет и за шарен колан

# 132
Много задълбахте, нищо неприлично няма и ако Джорето е гей.
Истината е, че човекът си е прав, дава чорап на този, който ще го вземе.

# 133
  • Пловдив
То по принцип е , че момата плете чорап и ще го даде на този, който я вземе за жена. Нищо неприлично няма. Логиката може би е, че щом се казва, че е момче и пак ще даде чорапът на който го сака ,вместо на която го сака има нещо съмнително  Laughing

Неприлично е , че учи децата на размяна в натура ... иначе , то имаше втори куплет и за шарен колан

Никога не съм срещала думи за шарен колан, от мое време само този текст съм виждала, като се има предвид, че съм я учила в училище (като ученичка) преди 40-тина години Simple Smile

# 134
Много задълбахте, нищо неприлично няма и ако Джорето е гей.
Истината е, че човекът си е прав, дава чорап на този, който ще го вземе.

И аз така мисля. А може би точно заради "който" съм останала с впечатление, че е момиче.
Ма няма значение, важно е лИбоф и сакане да има  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт