КАРИБИ, БАХАМИ. От Флорида до Панамски канал...

• 49 582
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
Не съм летяла с тях, но тук пише какви са: https://en.wikipedia.org/wiki/Air_Cara%C3%AFbes
Предполагам, че си го видяла.
За щатската виза, както писах, има отделна тема. В нея има линкове за това как, къде и какви документи се изискват за ам.виза. Разгледай ги, виж дали искате да предоставите такава информация на американското посолство (има хора, които не искат да си казват и майчиното мляко на американците Wink) и нищо не пречи да опитате. Както Блед е казала, направете си резервации за сам.билети, круиз и хотели без да се обръзвате с плащане, и давайте смело напред. Ако вземете визи, евтини сам.билети или поне на разумни цени до Маями се намират лесно. А и круизите, тръгващи оттам са също на добри цени.  Peace

Ние се върнахме от Панама, където изкарахме чудно. Сега е дъждовен сезон, но до 14 часа всеки ден имаше слънце. След това се заоблачаваше, но ние някакси се разминавахме с дъжда. След това пак изпича. Снимки този път нямам, то и не ходихме кой знае къде - пак в стария град и в някой друг мол. Повечето свободно време бяхме на басейна.
Ето снимки от фейса:

Скрит текст:

Там се запознахме с колега на мм от Ямайка. Той отговаря освен за бизнеса, свръзан с работата на мм, и с други бизнеси на собственика на фирмата. Та както и да е. Той ни разказа много за там. Те са собственици на тази хотелска верига: http://www.sandals.com/destinations/jamaica/
Цените определно са високи, но каза, че винаги имат някакви промоции. Най-евтино е през септември и октомври, след това поскъпва. Като цяло климатът в Ямайка бил хубав за посещение целогодишно. Нямали са урагани/бури от много дълго време. За плажна почивка най-препоръчва Монтего бей и Негрил. Имало обаче и още много други интересни места, ако искаш природа или пък повече нощен живот. Също препоръча Unique Vacations, Ltd., the Worldwide Representatives for Sandals, Beaches, and Grand Pineapple Resorts, като тяхна агентура за оферти. Не ми е останало време да ги потърся. Не е толкова опасно, както се пише по форуми, ако човек реши да наеме кола и с нея да обикаля. По-опасно било начинът им на шофиране или както се изрази той: незнаенето как се шофира.  Wink Не трябва да се отваря прозорец на светофар или да се разрешава да мият стъклата. Като цяло винаги искали нещо от хората в колата, трябвало да се игнорират. Не били агресивни по природа. За съжаление, от Богота има директен полет само до столицата им и ако решим да ходим там, ще трябва да летим отново с прекачане в Панама. Обеща ни супер цени като за "наши хора".  Wink

# 196
Разкошни снимки, Смърфиетка  Hug

Скрит текст:
Ние се чудим, ако доларът не се качи много спрямо еврото, дали да не направим лятото една разходка до Ню Йорк и Вашингтон. Стиснете по един палец  Praynig

# 197
Питах и в темата за круизите, но да питам и тук:
Имам въпрос към обикалялите с круиз карибски острови... Кога е по-добре да стане това - юни или декември, имам в предвид времето там да е топло и сухо... Другото което ме интересува коя от двете комбинации е по-интересна, ако някой е бил на тези острови, моля да се включи... Praynig
Първи вариант- Barbados, St.Lucia, St.Kitts, St.Maarten, San Juan, St.Thomas с нощуване в Barbados
Втори вариант - Guadeloupe, Dominicana (Santo Domingo и Catalina Island), St.Maarten, Antigua, St.Kitts  с нощуване в Guadeloupe

Кое да избера като за мен те много си приличат, а и цената е подобна... Трудна работа..

# 198
  • София
Oтносно периода на пътуване - през декември е една идея по-хладно - температура между 23С и 29 С, с една идея по-малко валежи отколкото през юни.
А за круиза - аз бих предпочела първия, защото включва Сейнт Луша.

# 199
Между декември и април се води сух период за тази част от света. За мен това е най-хубавото време! Бих избрала първия круиз.

Ли Лу - тук местната валута е вързана за долара, заради горивото, което произвеждат. И това вдигане на долара оказва доста тежко влияние върху местния пазар. И ние се надяваме на поевтиняване. А, дано! И ние гледахме за Вашингтон за края на март, но не знам дали няма да е много студено тогава.

# 200
Ли Лу - тук местната валута е вързана за долара, заради горивото, което произвеждат.

Да, за съжаление и ние тази година хванахме курса 1,08 и в сравнение с други пътувания ни се видя скъпичко.

Много е сложно при нас с ваканциите в момента. Миналата и тази година се махнахме около/след Великден, но мъжът ми ще трябва да е там през 2016 и за повече от седмица се очертава само лятото възможно. Иначе все кратки.. Та Карибите ще трябва да пропуснем другата година. Трябва да проверя за друго екзотично място, подходящо за деца, където климатът е летен и без валежи през юли и август (и без урагани и торнадо).. Ако се сетите нещо, да кажете Hug

# 201
Ли Лу - Дубай? Само дето май тогава е най-горещо. newsm78
Мадейра, Канарски острови, Азорски острови... Иначе към Азия има интересни места - Тайланд, Бали, Виетнам, Индия, Китай (последните две имат супер курорти по морето също), но там е далече и не знам нищо за климата по това време на годината.

И ние сме вързани с ваканциите на мм - една седмица за Великден, две за Коледа и три през август. Август винаги сме в Бг, та остават Великден и Коледа и от време на време някоя друга регионална конференция из континента.  Wink

# 202
И аз търся предложения за лятна почивка с деца, но някъде в Европа, че повече от два часа не ги свърта в самолета... Peace Тази година бяхме в Испания, другото лято се чудя дали да не отидем с тях в Италия, Тенерифе, някой гръцки остров или Малта... На Мадейра и на Ланзароте сме били, там не е много интересно за децата... Ние търсим аква паркове, басейни, такива подобни забавления за малки и пораснали деца... Mr. Green В Дубай е страхотно, но далече и лятото е горещо за децата... Hug

# 203
Ли Лу - Дубай? Само дето май тогава е най-горещо.
Няма да издържим там през юли.
На 38 градуса вече само държим очите отворени  Laughing
Погледнах климата в някои райони през лятото; за Сейшели, Корсика, Бали е супер.

Извинявайте за спама, в замяна пускам някои снимки от Мексико  Hug

# 204
Ли Лу - Бали съм чувала, че е супер. Peace Ако гледаш Корсика, виж и Сардиня.
Благодаря ти за мексиканските снимки! Добре ми напомни, че още се помайваме с Мексико и ако за Великден все още сме на тези георграфски ширини, ще вземем да го посетим. Laughing

# 205
  • София
Блед, благодаря за информацията. Като гледам, главно на теб мога да разчитам. Никой ли друг не ги посещава тези острови, не знам  newsm78

Направихме някакъв план, криво - ляво. Нямам намерение да се претоварваме, просот искам да избера най-доброто от дестинациите, поне като за първо посещение.

На Мартиника ще бъдем общо 4 дни, така че ще имаме време доста неща да видим. И аз си харесах Ботаническата градина, плажът Las Salines, както и разни фабрики за ром и прочие.

В Сен Мартен мислим да направим един тигел по главната и да се проснем на плажа срещу круизните кораби. Чудя се дали си заслужава да се разходим до плажът Махо, да видим как кацат самолетите? 13 км го дават, може и колела под наем да си вземем, има ли на пристанището или трябва да търсим?

За Роуд Таун в Британски Вирджински острови сме си оставили гмуркането. Писах вече на една компания, да видим дали ще може новаци като нас да отидат достанките от RMS Rhone. Не видях нищо чак толкова интересно друго. Предложения?

В Доминиканска република решихме да отидем до до. Саона. До Санто Доминго е много път, Алто де Шавон е реплика. Ще минем и през фабрика за пури. Свързах се с Ива, тя ще ни помогне Wink

В Бастер, Сейнт Китис също си намерих агенция. Ще обиколим центъра, 2 плантации и форта. Човекът ми даде много добра цена, освен като шофьор, ще ни е и екскурзовод.

В Антигуа ще отидем до English harbor. Видях, че има местин автобуси от гарата. Много ми се иска да се смесим с местните и да ги пробваме. Но това те първа ще го проучвам. Ако не, таксита. След това пак ще плажуваме наоколо.

Само за Гваделупе  още нямам план - ферибота ли да взимам до съседните малки островчета, на плаж ли да ходя, да се мотам из града ли... Приемам всякакви съвети Simple Smile

Поздрави на всички пътешественички   bouquet

# 206
  • София
Блед, благодаря за информацията. Като гледам, главно на теб мога да разчитам. Никой ли друг не ги посещава тези острови, не знам  newsm78
---------------
Честно казано островите стават все по-достъпни с евтин Трансатлантик и евтини полети до там.
Но, един съвет, не търсете първо круиза, а после полета…
Намерете евтин полет, след това в района евтини круизи съчетани с полета, колкото искате…

feel_the_rush
Пак малко за теб...
Гваделупа
Karukera-това е старо име, означава Красиви води.
Колумб е първия европеец стъпил там да търси вода.
Сигурно знаеш, че тук сме на два острова Basse и Grande/и още няколко, общо 5/, защото Salеe ги разделя много красиво по-средата. Аз ги наричам пеперудата.
На Basse е вулкана, по планински. Огромен парк със защита от Юнеско, ако си падате по планината, но трябва време. Може да се отиде до вулкана и езерата. Soufrière/вулкана/е изригвал, мисля беше 8 пъти, не е за подценяване.
На Grande са по-хубавите плажове.
Не разбрах, може ли да наемате кола?
Може да изкарате малко време в града по френски. Има къде да се пазарува, града не е нещо особено, дори има занемарени части.
Близко са Le Gosier и Sainte-Anne, където ще откриете и плажовете.
От другата страна е Port Louis с красивия и спокоен плаж Souffleur.
Всичко това е възможно да се посети за ден, дори да цопнете по плажовете, ако сте с кола под наем.
Ако искате да обиколите по вода, най-добре „палачинката“- острова Marie Galante. И пак плаж, но не е належащо, вие имате същото на място.
Горе-долу е това…аз наблягам на плажовете, все пак сме на Карибите.
Гваделупа, аз го слагам доста назад в моята карибска класация, но това е друг въпрос. Някои от тези, които ще посетиш са ми в десетката.
Не е хубаво да ги подреждам по-красота и плажове/хората сме различни/, но като имам време ще го направя.

# 207
Относно водораслите има ли някакво подобрение?

от началото на годината чувам че буквално са пропъдили туристите ,освен че са неприятни имали и ужасен мирис, моята инфо е от плая дел кармен в мексико от преди няколко седмици - потвърдиха ми познати че за две седмици само два пъти са влезли в морето и то минавайки през няколко метра черни водорасли,хотелът имал доста анулирани стаи поради тази причина.И по островите било така и даже ставало все по -зле, дано се разреши някак си този проблем

Скрит текст:
не че ако не отиде човек на карибите ще загуби кой знае какво ,плаж и море има и в Европа,а който иска да види мизерия я има във всеки краен квартал на големите градове

# 208
Пролетта (април) почти нямаше на Варадеро, от време на време се появяваха много малко в определни часове на деня и изчезваха. Но нищо кой знае какво:
Скрит текст:

Много неприятно е това с водораслите.  Sad

# 209
Леле, нито една водорасла не видяхме, за щастие.
Края на март Мексико и през май в Куба.

Общи условия

Активация на акаунт