В момента чета ... 24

• 38 101
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • София, България
Прочетох "Писателят и самоубийството" на Борис Акунин и съм впечатлена. 5/5

Ето тук можете да прочетете мнението ми
Направо ми напълни душата този човек, браво!

Сега съм се зачела в "Деветата порта" на Артуро Перес Реверте, а едновременно с това мъча "Любовта трае 3 години" на таблета, но всъщност още мисля за книгата на Акунин.

# 136
  • София, България
Прочетох и много харесах "Перла в мидата" на Александро Д'Авения. Много зареждаща и красиво написана книжка! Извадих си 2 страници цитати  Grinning -има много интересни попадения. Ще си намеря и другата му книга да прочета -"Бяла като мляко, червена като кръв".

Започнах да чета коледния ми подарък от Нели Heart Eyes

На мен "Бяла като мляко, червена като кръв" ми хареса много повече и малко бях разочарована от автора, защото прочетох първо по-силната му книга. а при теб ще има градация.  Mr. Green

# 137
Изчетох Велизарий на Робърт Грейвс. http://chitanka.info/book/357-velizarij
Увлекателна и интересна беше. С любопитство четох мнението за българските хуни през погледа на американец. Накрая на книгата бях тотално бясна. Завистта и злобата нямат почивен ден. Добре, че има стойностни и твърди хора.

Започнах Време да убиваш на Джон Гришъм http://chitanka.info/book/2729-vreme-da-ubivash  по препоръка на Лиляна.  Още съм в началото /стигнах до там, където се появява адвоката/. Обещава да е интересна.

# 138
Гигова, благородно ти завиждам, че тепърва ти предстои удоволствието да се потопиш в невероятната атмосфера на "Невидимият мост", в историята на Андраш и Клер.

Аз вече ще се потретя, но да си кажа, че за мен това беше най-добрата история, прочетена през 2013 г.

Имам "Бяла като мляко, червена като кръв", ако ти се дочете някой ден. Но знай, че тя дори е още по-хубава отколкото "Перла в мидата", поне според повечето мнения, а и себе си включвам в това. Определено не е за пропускане.

Аз преди малко дочетох, накрая вече с голяма досада, "Аферата Ван Гог" на Джефри Арчър. Никак не ми хареса, всичко беше абсолютно предвидимо, нямаше нужда от толкова празнословие. По принцип не обичам да чета трилъри, но си позволявам по един на година. И досега винаги съм попадала на добри книги от жанра. Но тази определено не мога да я причисля към тази категория.

Утре ще реша какво да започна да чета.

# 139
...

На мен "Бяла като мляко, червена като кръв" ми хареса много повече и малко бях разочарована от автора, защото прочетох първо по-силната му книга. а при теб ще има градация.  Mr. Green
Лизи Hug
Точно градацията исках да постигна Mr. Green

Гигова, благородно ти завиждам, че тепърва ти предстои удоволствието да се потопиш в невероятната атмосфера на "Невидимият мост", в историята на Андраш и Клер.

Аз вече ще се потретя, но да си кажа, че за мен това беше най-добрата история, прочетена през 2013 г.

Имам "Бяла като мляко, червена като кръв", ако ти се дочете някой ден. Но знай, че тя дори е още по-хубава отколкото "Перла в мидата", поне според повечето мнения, а и себе си включвам в това. Определено не е за пропускане.

...
Благодаря ти Елинко Heart Eyes Hug за предложението,но мисля че в нашата библиотека я има книгата, така че няма да те ангажирвам.
А относно Невидимият мост, чета я с огромно удоволствие, още повече че ми е подарък от Нели Heart Eyes,  но и освен това грабва, изцяло съм потънала в нея...даже не ме няма тук Mr. Green

# 140
  • на североизток от Рая
"Неведимият мост" все повече ме привлича заради вашите отзиви.

А "Бяла като мляко, червена като кръв" я гледах при един антиквар но не си я взех. Колко я мислих.  ooooh!

ГиговаHug, чети и дано ти носи хубави спомени за мен! Hug

# 141
...

ГиговаHug, чети и дано ти носи хубави спомени за мен! Hug

Носи, носи Heart Eyes Hug
А пък малкият пише само с твоят химикал bowuu ще стане учен Simple Smile

Ай веч наистина ме няма Rolling Eyes bye Rolling Eyes

# 142
  • София
Дочетох "Тринадесетата приказка". Много мръчна ми беше през цялото време и много тъжна...

# 143
  • Сред лисици
Моята  книга "Невидимият мост" (подаръкът ми от Елинка Hug) чака да бъде прочетена и ме изкушава всеки път щом погледът ми падне върху нея, но имам тук един Гийом Мюсо ("Хартиеното момиче") за довършване, че срокът му за връщане в библиотеката почти изтече. Колкото и непрочетени книги да натрупам не мога да се откажа от това удоволствие - посещение на градската библиотека. А отида ли там с по-малко от пет нови книги не се връщам. И времето за четене все нe ми стига Thinking. Вероятно, защото и от гледане на филми не се лишавам, нито пък от ровене из сайтове и форуми. Да имаше начин да не се спи....

# 144
  • София
Добро утро,

Аз от днес започвам Бонбонени обувки на Джоан Харис (подарък от Марипоса Hug).
Ще дам отзиви по-натам.

# 145
Аз също планирам скоро да започна "Неведимият мост".
Като чета коментарите за нея се замислям, че книгата май ще има ярко присъствие в тазгодишните номинации  Flutter

# 146
Гигова, значи заедно си четем "Невидимият мост"  Hug Чета и вътрешно се надявам края да завърши с хепиенд , просто много силни чувства се усеща , че имат един към друг тези двама хубавци и поне не ми се иска мрачен завършек , но ще четем за да разберем , имам усещането , че ще е откритието ми за тази година книгата.  Heart Eyes

Вчера на работа понапреднах с "Повелителката на реките" - Ф.Грегъри , харесва ми , като приказка ми е , много харесвам исторически книги , единствено ми се искаше малко повече да е обрисуван образа на Жана Д'арк . Иначе е удоволствие да се чете .

# 147
  • София
И на мен ми се чете "Невидимият мост". Само се надявам да не е твърде сантиментална (за моя вкус имам предвид).  Wink  Ако е премерена в това отношение, очаквам да ми хареса!

svet65, "Сняг в Хавана" наистина е и момчешка книга с лудории, което е супер според мен!  Grinning  Забавлява ме как изглежда света през погледа на дете. И ми напомня за моето собствено детство.  Mr. Green

# 148
Прочетох Песента от параклиса на М.Кларк на един дъх. Като я зачетох и изобщо не можах да я оставя докато не я изчетох. Става въпрос за това как човек може да извършва убийства в пристъп на сомнамбулизъм. Интересна е.
Сега съм се зачела в Терористи на Джон Нанс.

# 149
"Принцът на приливите" на Пат Конрой. Много тежка книга, пълна с психоанализа, семейна психопатия и толкова много дълбока мъка и нещастие.
Мъча се вече десет дена с нея. После ще изгледам и филма с Б. Стрейзанд, за да се "довърша".
Преди време четох "Блус в лятна нощ" на същия автор и има много общи неща между двете книги, което малко ме дразни.

Общи условия

Активация на акаунт