В момента чета ... 24

• 38 101
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Много мудно ми върви тази 1Q84 на Мураками Sad

# 541
  • София, България
На Мураками още нищо не съм чела, но предстои.
Аз май ще зарязвам "100 годишният старец", това просто не се чете ...  Crossing Arms

# 542
  • Варна
Харесвам първата част на 1Q84, но след нея... ooooh!
Книга №2 доскучава, а третата доста ме разочарова като повествование, психологическо изграждане на героите и финал. А очаквах поредицата с нетърпение и я поръчах в момента, в който "Колибри" дадоха тази възможност.

Мисля, че това е най-слабият роман на Мураками.

# 543
Аз също не съм се "срещала" още с Мураками, a имам желание.
Предпоръчайте ми с какво да започна, разполагам с:
- "Хроника на птицата с пружина"
- "Спутник, моя любов"
- "На юг от границата, на запад от слънцето"
- "Преследване на дива овца"
- "1Q84"

newsm78

# 544
Вилли, от тези само "Спутник, моя любов" миналата година четох. Хич не е лоша Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 13:12 от Не се сърди, човече

# 545
На Мураками съм чела само "Златният храм".
? За пръв път чувам за такава книга на Мураками? newsm78
Аз обожавам харуки, има тема посветена на неговите книги , за който се интересува.
Аз също не съм се "срещала" още с Мураками, a имам желание.
Предпоръчайте ми с какво да започна, разполагам с:
- "Хроника на птицата с пружина"
- "Спутник, моя любов"
- "На юг от границата, на запад от слънцето"
- "Преследване на дива овца"
- "1Q84"

newsm78

За съжаление "Спутник, моя любов" е една от малкото му книги, които не съм чела и нямам мнение, но от др изброени бих препоръчала  "Преследване на дива овца", тя най- много ме впечатли, но все пак и трилогията му и "Хроника на птицата с пружина" са ми сред фаворитите, а"На юг от границата, на запад от слънцето" е може би една почти обикновена история- няма двойни луни, няма плуващи риби, появяващи се белези и т.н Wink

# 546
  • София
Аз започнах със "Спутник, моя любов" и ме грабна веднага. Лятото прочетох "Кафка на плажа" и с нетърпение чаках да подхвана "1Q84", но нещо тегаво ми върви, едно разтеглено повествование, динамиката ми липсва някак. След тази мисля да захвана "Хроника на птицата с пружина" или овцата, че да му дам още един шанс Laughing
Не се сърди човече, ще надникна и в темата ви  Hug

# 547

Не си, защото няма  Joy чета и си мисля за друг. Извинявай  Embarassed

# 548
  • Варна
Бих започнала със "Спутник, моя любов" или "Норвежка гора".

"Златният храм" е от Юкио Мишима, ако не се бъркам Thinking

# 549
  • DE
Аз харесах "Спутник, моя любов"  Тънката меланхолия която лъха е точно по мой вкус...

# 550
  • София
Търсих тема "Търся книга..", но видях само за ел. такава за това ще питам тук....пък ако искат нека ме изтрият  Laughing.

Като дете имах една книга със логически задачи. Например Иван е висок 1 метър, Пешо е метър и 20 и има синя шапка, Лили пък има зелена шапка и е най-ниска.....и т.н. Имаше доста подобни задачки с доста неизвестни във всяка от тях, и беше показана табличката в която попълваш имената на героите, цветовете на шапките /примерно/, височината им .... или там каквото се търси. Много искам да я открия и да я купя на сина ми. Но не помня абсолютно нищо от заглавието. Единственото което помня е, че не беше стандартен формат за книга ами....по-квадратна. Та така....ако помогнете ще съм благодарна  Hug.

# 551
  • Benelux / Varna
Аз си чета " Моята измислена страна", приятно ми е да съм в плен на перото на Алиенде, но това е първата й биографична книга, която чета и ми е малко странно, но наистина приятно, свикнала съм да се потапям в нейният магически реализъм, но пък ми се изясниха доста неща от романите които съм чела, от нейните имам в предвид.
Понеже скоро имаше бум на интерес към Ейглитиерови, искам да споделя, че трилогията на Алиенде е не по-малко интригуваща, със страхотно развити персонажи. Аз и друг път съм казвала, но силно препоръчвам.

За  nara86  се сетих да препоръчам " Инес, моя любов", а и за всички любители на историческия фикшън, прекрасен роман за основаването на Чили.

На Мураками съм чела : " На юг от границата, на запад от слънцето", хареса ми, но не ми остави някакви трайни спомени и едва ли скоро ще се сещам и заглавието й. А " Спутник, моя любов", направо ме отказа от автора, не бе за  мен тази книга.

# 552
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Прочетох "Невидимият мост". Огромна книга, но толкова хубава. Вече писах как я почувствах, но след прочитането й ще допълня, че я препоръчвам на тези, които още не са я прочели. Аз открих и неща, които не ми допаднаха, но пък на фона на всичко останало, недостатъците бледнеят.

Скрит текст:
8/10

Войната е жестоко нещо. Като кръг от ада. Оставяла  е белези в съзнанието на преживелите я.

Като прочетох книгата се замислих за единия си дядо,
Скрит текст:
бащата на майка ми. Той също е участвал във войната. Баба е била бременна, родила е, но момиченцето е починало и той не го е видял. Преди това е била родена леля, а после се е родила  и майка ми, която беше слабостта на дядо.
Последните две години от живота си дядо имаше силна склероза. Не помнеше какво е ял, не разпознаваше кои са майка и леля, викаше на майка "оная жена", обаче имаше спомени от войната. Казваше, че един човек дошъл и му дал писмо и пак го викали. Направо изпадахме в потрес. Още настръхвам. Намирахме го приготвен с багаж , седнал и чака да го вземат и щял да отива на фронта. Представям си какво е било в главата му.

# 553
  • Benelux / Varna
Ужас! ( това по повод скрития текст на Нели)

# 554
Нели, това, което разказа в скрит текст, е .... потресаващо Sad

Аз продължавам с "Оризовата майка". Много истинска и, на места, спираща дъха. На моменти спирам, за да си почина. Може би думата е "въздействаща". От една страна съм объркана от личността на Лакшми. Да, няма само положителни и само отрицателни характери. Но нейният характер за мен е твърде  ... противоречив. Не съм достигнала края. До тогава може да променя мнението си.

Общи условия

Активация на акаунт