В момента чета ... 24

• 38 101
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
О Нели, ужасно, психика не му е останала на човека Tired

Зори, коя е тази трилогия на Алиенде?

# 556
  • Сред лисици
„Къщата на духовете“, „Дъщеря на съдбата“ и „Портрет в сепия“ - това е трилогията на Исабел Алиенде, макар че не е фатално и ако книгите се четат не в този ред. Може да се разглеждат и като самостоятелни произведения. Това са любимите ми романи на Алиенде, без да  съм изчела всичките й произведения. От библиотеката взех „Безкрайният план“ пак от нея, но още не съм я започнала за да споделя впечатления.
Сега чета "Сърце и душа" на Мейв Бинчи. Не ми спори, леко приспивателно ми действа, но засега се инатя и още не се отказвам.
О, Нели, тази история с  дядо ти ме остави безмълвна....

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 17:50 от Авлига

# 557
Мишчица, според мен търсиш "Как се казва тази книга?" на Реймънд Смълян.

# 558
  • Benelux / Varna
Киф, Авлига ги е споменала кои са. Да могат да се четат поотделно и трите книги и не в тази последователност, но аз лично смятам, че е добре да се четат в последователност и заедно, защото тогава най- добре си проличават родствените връзки. Ако се четат с голям промеждутък се губи нишката между героите. Подобно усещане имах с трите книги на Сафон досега, четат се поотделно но имат връзка.

# 559
  • Варна
Започвам "Под купола" на Кинг.

# 560
Търсих тема "Търся книга..", но видях само за ел. такава за това ще питам тук....пък ако искат нека ме изтрият  Laughing.

Като дете имах една книга със логически задачи. Например Иван е висок 1 метър, Пешо е метър и 20 и има синя шапка, Лили пък има зелена шапка и е най-ниска.....и т.н. Имаше доста подобни задачки с доста неизвестни във всяка от тях, и беше показана табличката в която попълваш имената на героите, цветовете на шапките /примерно/, височината им .... или там каквото се търси. Много искам да я открия и да я купя на сина ми. Но не помня абсолютно нищо от заглавието. Единственото което помня е, че не беше стандартен формат за книга ами....по-квадратна. Та така....ако помогнете ще съм благодарна  Hug.

Аз я знам и като се събуди детето, ще видя как точно се казваше. Освен нестандартния размер е и зелена на цвят, нали?!

# 561
„Къщата на духовете“, „Дъщеря на съдбата“ и „Портрет в сепия“ - това е трилогията на Исабел Алиенде, макар че не е фатално и ако книгите се четат не в този ред. Може да се разглеждат и като самостоятелни произведения. Това са любимите ми романи на Алиенде, без да  съм изчела всичките й произведения.
След като ти харесват тия 3 книги те съветвам да опиташ и с "Островът под водата "

# 562
  • Сред лисици
Благодаря за предложението,gundie. Всъщност, не е ли "Островът под морето"... newsm78

# 563
Като дете имах една книга със логически задачи. Например Иван е висок 1 метър, Пешо е метър и 20 и има синя шапка, Лили пък има зелена шапка и е най-ниска.....и т.н. Имаше доста подобни задачки с доста неизвестни във всяка от тях, и беше показана табличката в която попълваш имената на героите, цветовете на шапките /примерно/, височината им .... или там каквото се търси. Много искам да я открия и да я купя на сина ми. Но не помня абсолютно нищо от заглавието. Единственото което помня е, че не беше стандартен формат за книга ами....по-квадратна. Та така....ако помогнете ще съм благодарна  Hug.

Аз я знам и като се събуди детето, ще видя как точно се казваше. Освен нестандартния размер е и зелена на цвят, нали?!

Да не е тази

# 564
В момента чета: "Като гореща вода за шоколад" на Лаура Ескивел

# 565
Благодаря за предложението,gundie. Всъщност, не е ли "Островът под морето"... newsm78
Вероятно, дълго се чудих и това ми хрумна, нно сигурно си права. Wink

# 566
Първа среща с автора.....

# 567
Сянката на Сибин Майналовски Честно казано, въобще не ми хареса...

# 568

Да не е тази

точно тази имах предвид аз.. Мишчица да каже нея ли търсеше.

# 569
Първа среща с автора.....

Дано ти хареса и ти остави добри впечатления за автора Simple Smile чела съм тази книга, на мен лично ми хареса  Wink Сподели после мнение    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт