В момента чета ... 24

• 37 184
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Започвам "Под купола" на Кинг.

Аз я зарязах на две трети  Embarassed Не обичам да оставям недочетени книги и рядко ми се случва, досега никога със Стивън Кинг, но това не е моята книга  Simple Smile

# 571
Аз едва избутах първия том на "Под купола"...  Rolling Eyes
Вторият дори не го и започнах...

# 572
  • София
Вампи, бях ти писала едно ЛС, дали си го видяла? Че нито ми отговори, нито писа в тема  Rolling Eyes

# 573
  • София
Вампи, бях ти писала едно ЛС, дали си го видяла? Че нито ми отговори, нито писа в тема  Rolling Eyes

Не съм видяла, иначе не съм такъв темерут  Mr. Green
Ей сега ще те зарадвам  Hug

# 574
  • Варна
Аз първите стотина страници ги отметнах снощи в бързината, да видим дали ще преборя цялата книга Shocked

# 575
  • София
Свърших "Една година в Прованс" на Питър Мейл - лека разтоварваща книжка без да е нещо особено. Честно казано след средата вече много ми досадиха детайлите  и описанията от бита на това английско семейство и нямах търпение да я свърша.
След голямо чудене какво да започна подхванах "Джейн Еър".

# 576
Да се включа и аз за сефте.....току що прочетох На изток от запада - разкази на един млад български автор - Мирослав Пенков, разказите са хубави, има всичко, и любов, и омраза, и история, и тъга, и смешни моменти, на мен ми хареса и я препоръчвам. А сега ще подхващам Рангел Вълчанов, лека му пръст - Хем съм сам, хем няма никой, като я прочета ще споделя

# 577
  • София
Мишчица, според мен търсиш "Как се казва тази книга?" на Реймънд Смълян.
Може би да беше тази  newsm78  bouquet.

dexter, sky* Благодаря и на вас, но мисля че не тази книгата  Hug.

# 578
dexter, sky* Благодаря и на вас, но мисля че не тази книгата  Hug.
Сетих се и за тази, и тя е зелена. Помня, че имаше доста интересни неща вътре, като напр. как да се напълни туба с вода от 6 л с две други туби - от по 3 и 2 литра (или нещо подобно...)  Laughing Авторът е Йоханес Леман

# 579
Преди 3 дни дочетох "Крадецът на книги" - определено е запомняща се,  като цяло ми допадна, все пак събитията 1939-44 годината в Германия са далеч от розови.

Днес приключих "Сестри Палавееви" - хареса ми, изчетох я за 3 дни, особено ми хареса чувството за хумор на автора.

Сега се чудя какво да чета - имам да довършвам "Антихтонът на Данте" на Филипова.
Но ми се иска и нещо друго... newsm78

Някой преди време спомена Сага за Австралия, мога да препоръчам нещо подобно, но леко като приключенски роман - трилогията на Питър Уот - Горда птица, Сянката на орела, Черни гарвани. На мен ми беше доста интересна въпреки, че не е някакъв литературен шедьовър.

# 580

Днес приключих "Сестри Палавееви" - хареса ми, изчетох я за 3 дни, особено ми хареса чувството за хумор на автора.

Щом ти е допаднало чувството му за хумор, пробвай и "Черната кутия", и разказите в "Пълен курс за напреднали". Те май са всъщност два сборника, но при мен всичко е в едно издание.

# 581
Аз започнах тази:

# 582
На Мураками съм чела : " На юг от границата, на запад от слънцето", хареса ми, но не ми остави някакви трайни спомени и едва ли скоро ще се сещам и заглавието й. А " Спутник, моя любов", направо ме отказа от автора, не бе за  мен тази книга.

Най-сетне да прочета мнение за тази книга, което да съответства на моето. Мислех, че съм единствената, която не е успяла да разбере какво е искал да каже автора. Друго си е да знаеш, че не си сам.  Simple Smile

Има ли чели "Копелето на Истанбул" на Шафак? Някой да даде мнение? Много бавно ми върви, да не кажа, че хич не ми върви.  Sad

# 583
Благодаря за предложенията Пуцбърг!    bouquet Ще ги потърся.

Елинка - аз миналата седмица прочетох първите 2 страници от "Копелето на Истанбул" на Шафак  Simple Smile , явно не е бил подходящия момент, нещо не ме грабна, мисля да я оставя и да й дам втори шанс през лятната ваканция.

# 584
На Мураками съм чела : " На юг от границата, на запад от слънцето", хареса ми, но не ми остави някакви трайни спомени и едва ли скоро ще се сещам и заглавието й. А " Спутник, моя любов", направо ме отказа от автора, не бе за  мен тази книга.

Най-сетне да прочета мнение за тази книга, което да съответства на моето. Мислех, че съм единствената, която не е успяла да разбере какво е искал да каже автора. Друго си е да знаеш, че не си сам.  Simple Smile

Има ли чели "Копелето на Истанбул" на Шафак? Някой да даде мнение? Много бавно ми върви, да не кажа, че хич не ми върви.  Sad
Спутник ... е единствената книга, която съм чела на автора.
Идеята е самотата, че сме сами както спътниците на Земята. Около нас минават много хора, кои за повече, кои за по-малко, но в крайна сметка сме сами; сами взимаме решенията си. Можеш да се сблъскаш с някой за малко, но после всеки продължава по пътя си.
Сами взимаме избора дали да се върнем там където ни чакат.
Аз така я разбрах книгата.

Копелето ... на мен ми хареса. Интересно ми беше да разбера кой е бащата на какйбешеимето; избора, който трябваше той да направи; идеята за татуировките като начин за изличаване на минала любов (много искам татус свързан с това, но ме е много страх от болката).

Чета Аутопсия на Патриша Корнуел, но ми върви бавно. След Игрите май с всяка книга ще е така.
Чете ми се нещо интересно и увлекателно.

Общи условия

Активация на акаунт