Лазер, Фото или Elos...4

• 132 225
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, моля ви за мнение относно лазерите в Jewel skin  и Hill Clinic  за белези от акне за сравнение и дали някой има опит с тях.В първият е Емакс , Хил клиник е Е-матрикс.

е-матрикс не е лазер
аз съм си правила подмлядаваща процедура и ми обясниха подробно

Знам, че Ематрикса не е лазер, просто не съм била подробна, но ме интересува дали някой си е правил процедура/и  и какво му е мнението от личен опит Simple Smile Дали си заслужава и какви реални реазултати се получават и с каква трайност са. Simple Smile

при мен имаше много добър ефект и бих го правила редовно, ако не се получава едно зачервяване и малки точици на лицето, което е неудобно, ако ходиш на работа
трябва да е петък следобяд и през уикенда да чакаш да отмине, но пък си заслужава наистина

# 541
  • Plovdiv, Bulgaria
Но все пак не е ли по-добре да се ходи на такива процедури в клиника, извършвани от лекар? Защото другите места, които разглеждах като Нирвана, Версус, Лазер център са козметични салони.

Лекарите могат да правят определени манипулации, като поставяне на инжекции например, но обикновено това се извършва от медицински сестри; Лекарите са високо квалифицирани кадри: консултации, диагноза, лечение.

Има и специалност медицинска козметика; има и отделно обучение/практика за лицата, които ще извършват лазерни процедури.

лекарите определят как да се настрои апарата, което е от ключово значение смятам

За настройването на апарата, не е необходим лекар.

за ПРАВИЛНОТО настройване е необходим лекар, иначе и козметичка може да го настрои, но нали говорим за висоскокачествена услуга, а не 1 към гьотре?

# 542
Скрит текст:
Но все пак не е ли по-добре да се ходи на такива процедури в клиника, извършвани от лекар? Защото другите места, които разглеждах като Нирвана, Версус, Лазер център са козметични салони.

Лекарите могат да правят определени манипулации, като поставяне на инжекции например, но обикновено това се извършва от медицински сестри; Лекарите са високо квалифицирани кадри: консултации, диагноза, лечение.

Има и специалност медицинска козметика; има и отделно обучение/практика за лицата, които ще извършват лазерни процедури.

лекарите определят как да се настрои апарата, което е от ключово значение смятам

За настройването на апарата, не е необходим лекар.

за ПРАВИЛНОТО настройване е необходим лекар, иначе и козметичка може да го настрои, но нали говорим за висоскокачествена услуга, а не 1 към гьотре?

За правилното настройване не е необходим лекар;

Това, че услугата не я извършва лекар, не означава, че е некачествена; както и обратното, че когато лазерната процедура я прави лекар е качествена.

Медицинските сестри и рехабилитатори 'некачествени' услуги предоставят?

Има и специалност медицинска козметика - те 'некачествени' услуги предоставят?

# 543
  • Plovdiv, Bulgaria
всяка жаба да си знае гьола. рахабилитаторите да си правят масажи, медицинските сестри да си вливат системи, козметичките да си гледат почиствания и маски, а дерматолозите да работят с лазери

иначе съм чувала, че и по къщите се бодат с ботокс  Thinking

# 544
всяка жаба да си знае гьола. рахабилитаторите да си правят масажи, медицинските сестри да си вливат системи, козметичките да си гледат почиствания и маски, а дерматолозите да работят с лазери

иначе съм чувала, че и по къщите се бодат с ботокс  Thinking

Това, че само 'дерматолози' могат да работят с лазери, къде го има?

Попитах те дали чувала за специалност 'медицинска козметика'? Явно не.

Медицински Университет - София  Програма на учебните занятия  Медицински колеж - София > Медицинска козметика

https://schedules.mu-sofia.bg/index.php?path=.%2FMedical+Univers … D0%B8%D0%BA%D0%B0

Ти лично като клиент какъв опит имаш с лазерни процедури, и какви резултати - дълготрайни?

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 14:04 от zon

# 545
Не виждам причина да не се справят козметичките с апаратурата си. Моята перфектно се справя. Става въпрос за настойка на апарат с който тя работи и пациентки над които тя има поглед, защо да е необходим лекар за настройка???? Последно моята козметичка ходи на обучение в чужбина и виждам  резултата от наученото за възможностите на апарата, тази година процедурите са ми  с доста по добър резултат за брой такива.
Разбира се всеки излага мнение обвързано с лични наблюдения. Не заменям фотоподмладяването при моята козметичка( на нейния уред с нейни опит с нейното виждане), за такова при дерматолог.

# 546
Здравейте момичета, искам да ви попитам има ли някой отзиви за лазерната епилация във уелнес център Вечна красота във Варна? Много ми се иска да пробвам, а този център ми е супер близо, затова моля да споделите ако някоя от вас го е посещавала.

# 547
Здравейте! Да споделя опита си - спрях се на Нирвана за лазерна епилация и вече съм била на 2 процедури на лице и 2 на подмишници! За сега съм много доволна - момичетата са много симпатични, работят добре, цените са добри, има промоция, ако предплатиш 5 процедури, получаваш 50% намаление  Grinning Само едно ме притеснява или по-точно ме очудва леко - първия път (и на лицето и на подмишници) ме минаха с диодния лазер,а втория с александритния. Знаете ли дали има някакво значение, или такъв е начина на процедури или просто така са решили?  Laughing Доколкото знам, диодния е по-добър. Иначе има ефект, космите падат.  Grinning

# 548
Това, че само лекари могат да работят с лазери е меко казано смешно  Laughing Особено за човек, който познава нормативната уредба и е наясно как стоят нещата.
Всеки козметик втора степен, минал квалификация има право да работи с лазер за премахване на косми. Пише го в закона и в ДОИ .

Аз и мъжът ми ходим на ipl епилация в едно студио от 4 години, заради бременност бях спряла известно време. Има зони, които от първа процедура няма никой на 50% (триъгълник! ), после само довършихме нехванатите и късите косми. Мъжът ми е с дебели и черни, гъсти косми , също ча 2-3 процедури му изчезнаха на местата, които си прави. Сега правим заедно серия на всякъде, където е останало. Категорично съм против лазери и прехвалени салони, моята козметичка работи само с IPL и изобщо не рекламира тази си услуга. А ефекта е  #Crazy
Даже се радвам, че не го знаят много хора  Twisted Evil

# 549
В интервалът между две процедури колко често се налага да се махат? Във Версус ми обясниха, че до 10-тия ден ще ми се струва, че растат, но те са изгорели и ще паднат. Аз не исках да ги махам повече с тези методи докато не паднат, но стоят като черни точки и се виждат от близо. Мога да не контактувам много с хора в тези 10 дни, но нататък...  newsm78 Много ме е страх с това подрязване/бръснене да не стане по-зле положението  Confused Cry За лице става въпрос, не за крака, подмишници и т.н.
aniK, би ли споделила, моля те, как се развиват нещата с падането на косъмчетата. Предстои ми лазер на лице и едва се въздържам да не посегна към пинсетата, както съм свикнала. Дано поне резултатът си заслужава целия тормоз.

Заслужава си на 100% поне при мен! Цялата гадост е преди процедурата (нескубането) и 10 дни след нея докато паднат. Брадичката ми никога не е била по-гладка, дори вече не се поглеждам в огледалото. Не знам защо толкова време съм се мъчила с пинсетата, чак белег от чопленето си направих  ooooh! Внимавах с коя страна съм обърната към някого, с когото говоря отблизо (понеже косъмчетата ми са основно от едната страна)... абе мъка в продължение на поне 2-3 години (мисля, че от скубането с времето се увеличиха на брой и дебелина  Rolling Eyes). Преди време останах разочарована от процедурите при една пишман козметичка с пишман уред и може би затова нямах вяра Twisted Evil

Миналата седмица си направих горна устна и подмишница, макар че те не са ми никакъв проблем - малко зарибяващо е.
Аз да попитам бръснат ли се задължително космите над горна устна ( късички са ) преди лазерна епилация

# 550
  • София
Здравейте!

Била съм на лазерна епилация в Борекс, но мъжът ми е получил листовка от едно студио Vanity zone, които работят с уж най-добрият и нов уред Soprano ice. Познавате ли този уред, имате ли впечатления от това студио?

# 551
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали къде да отида на лазерна епилация в град Пловдив. Колебая се между Армада, Инканто(Пикасо) и Лазер Център???  Споделете мнение, ако сте ходили в някое от студиата, или в друго,но пак в град Пловдив. Благодаря предварително !

# 552
Тук (Русе), от няколко дни също се предлага епилация със Soprano Ice в местен козметичен център. Дано някой има впечатления и ги сподели.

# 553
  • Пловдив
Здравейте, може ли ако знаете да ми обясните, защо този тип обезкосмяване не се препоръчва за хора с епилепсия?

# 554
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, може ли ако знаете да ми обясните, защо този тип обезкосмяване не се препоръчва за хора с епилепсия?

светлинните импулси могат да предизвикат припадък, затова се слагат не обикновените пластмасови очила, а едни, които са метални. не знам от какъв метал, но не пропускат.

Общи условия

Активация на акаунт