пръстчетата на краката

• 772
  • 5
  •   1
Отговори
здравейте, забелязах,че безименното пръстче на моето бебе( което е на 3 месеца) леко прескача (по-нависоко е от )средния пръст.лекарката  ми каза,че това е козметичен дефект, но мен ме гложди.
някой имал ли е подобен проблем.....да бъда ли спокойна или да закарам детето на ортопед? newsm12

# 1
  • Сливен
здравейте, забелязах,че безименното пръстче на моето бебе( което е на 3 месеца) леко прескача (по-нависоко е от )средния пръст.лекарката  ми каза,че това е козметичен дефект, но мен ме гложди.
някой имал ли е подобен проблем.....да бъда ли спокойна или да закарам детето на ортопед? newsm12
аз също мисля, че не е проблем и при моите деца е така, даже като ги разперят един пръст  е надолу, следващия нагоре и т.н.  Simple Smile

# 2
На моята дъщеря второто пръстче стоеше леко над съседните , когато се роди, все едно няма място за него. Но леко и не помня много да съм се притеснявала. Постепенно с нарастване на стъпалцето другите две му направиха място. Вече не помня дори кога се е наместило. Беше и на двете крачета.

# 3
благодаря за бързите отговори  Simple Smile

# 4
На бебчо и на дветв крачета вторите пръсти са доста над останалите

# 5
  • София
Моето дете има такъв проблем по рождение. При редовния преглед при ортопед обърни внимание. При моето дете масажи по протежението на ахилесовото сухоvилие бяха pрепоръчани, а когато проходи пръстчетата значително се понаместиха, но и сега на 4,5 г. тя казва, "виж , мамо това пръстче още спи", въпреки, че не ѝ  пречи по някакъв начин. Според мен трябва да се види от ортопед, правят се и операции ако пречи.
Ако искаш да прочетеш повече на английски наричат проблема "curly toe"

Общи условия

Активация на акаунт