КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 748
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Тоест това,през което преминавам е лечебна криза и доказва, че лекарството действа, така ли?

# 136
Не, това доказва, че лекарството може да не подходящото за вас, може би лекарството е точно, но потенцията в която го приемате е грешна, може би лекарството е точно, потенцията е точна, но дозата, в която го приемате е твърде голяма за вашия организъм.

Като цяло доказва, че нещата не трябва да бъдат така както са в момента, а защо се получава така попитайте хомеопата си за да ви обясни и да коригира грешката си, защо придобивате симптоми, които не принадлежат на болестта ви, а са получени в следствие на прием на въпросното хомеопатично лекарство.

# 137
  • Обетованата земя
Добре де, и на мен ми прилича на доказване, тъй като момичето не е имало симптомите от известно време преди да е приело Гелсемиум, но не е ли възможно да е лечебна криза все пак? Рядко ли се случват тези лечебни кризи? Какво сочи със сигурност, че е доказало лекарството? И не е ли правилно лекарство да се взима 3 поредни дни, на нас винаги ни ги изписват по 1 капка, три поредни сутрини (това когато не става въпрос за остро с-е).

# 138
  • Пловдив
Добре де, и на мен ми прилича на доказване, тъй като момичето не е имало симптомите от известно време преди да е приело Гелсемиум, но не е ли възможно да е лечебна криза все пак? Рядко ли се случват тези лечебни кризи? Какво сочи със сигурност, че е доказало лекарството? И не е ли правилно лекарство да се взима 3 поредни дни, на нас винаги ни ги изписват по 1 капка, три поредни сутрини (това когато не става въпрос за остро с-е).

Ако хомеопата е компетентен, и знае какво прави, изобщо не би следвало да се "случват" т.н лечебни кризи( обостряния). Ако все пак е обостряне( което някои хомеопати наричат лечебна криза), даа...допустимо е, но симптомите трябва да се появят за кратко и да отшумят бързо Peace.
Това, което aniese описва, на мен ми прилича по-скоро на доказване на ХЛ. Аз лично бих се свързала задължително с хомеопата при това състояние Peace

# 139
  • Пловдив
Представям си-тя се обажда и казва на хомеопата-че ХЛ се доказва?
как ли ще реагира той на многознаеща пациентка Simple Smile

# 140
  • Пловдив
Със сигурност, никой от пишещите тук не може да каже, дали е доказване, криза, или нещо друго Wink. Никой не познава случая в детайли Peace, ноооо...хомеопата предписал това ХЛ, следва да знае това.
Защо трябва да реагира по някакъв начин хомеопата newsm78..., пациента не се чувства добре и започва да търси информация, какво става с него. Стига до някакъв източник( достоверен, или не), прави си изводи, обажда се и ги споделя( или пък не). Различните пациенти биха постъпили по-различен начин, един ще се обади и ще каже убедено "че доказва ХЛ", друг ще се обади и ще споделя неуверено, а трети няма да се обади, и ще отиде след 40 дни на проследяване. Това са картини на различни ХЛ, и ако хомеопата, го съобрази и сметне за важно, ще го използва в хода на лечението Peace.

# 141
А веднага ли би трябвало да започне да действа лекарството? Хомеопата ми каза веднага, другаде чета, че е нужен период от време. От вчера се чувствам по-добре вече, като че ли тези симптоми отминаха.

# 142
  • Пловдив
Някой прилагал ли е капане в окото сребърна вода,но успоредно с ХЛ Rolling Eyes

# 143
  • Пловдив
А веднага ли би трябвало да започне да действа лекарството? Хомеопата ми каза веднага, другаде чета, че е нужен период от време. От вчера се чувствам по-добре вече, като че ли тези симптоми отминаха.
Индивидуално е Peace. Зависи и дали става въпрос за остро заболяване или хронично, и ииии...пак си е индивидуално Wink. Твоята жизнена сила е в едно състояние, моята в друго.... Peace

# 144
Здравейте, искам да попитам има ли някакво Хомеопатично лечение при контракции по време на бременност, аз съм в 25 г.с. и преди два дни излязох от болницата, където цяла седмица ме наливаха с какво ли не, сега пия високи дози магнерич и папаверин и пак усещам стягане, моля за малко помощ и благодаря предварително.

# 145
По време на бременност не бих си правила хомеопатични експерименти Peace. И на най-добрия хомеопат може да му е нужно време да анализира напълно картината на пациента и няма гаранция , че от първия път 100% ще уцели правилното лекарство и правилната потенция.
А по време на бременност място за опити проба-грешка няма Peace.

# 146
Съществува система за определяне на Х.л. Моля ви, не говорете за налучкване!

# 147
Чери, какво ти казаха в болницата? Предполагам, че не става въпрос за Бракстън хикс контракции, а за болезнени такива?

# 148
Съществува система за определяне на Х.л. Моля ви, не говорете за налучкване!

Искаш да кажеш, че винаги, 100% всеки хомеопат определя точното лекарство и точната потенция?
По време на бременност няма място нито за лечебни кризи, нито за доказване, което коментирахме няколко поста по-горе. Да не говорим за подтискане, което също не е рядко Peace.

# 149
Когато бях бременна търсех класически хомеопат, който да може да ми помогне с проблема, а именно бързото скъсяване на шийката. Писах на хомеопатично общество, тук във форума пусках тема дори.
Една боаронска хомеопатка ми изписа Арника 3*5 на ден. След това пуснах тема и една съфорумка ми обясни какви може да са последиците. Чак тогава почнах да чета за класическата хомеопатия.

Та от хомеопатично общество отказаха да ми препоръчат хомеопат, който да се заеме с мен. Проблема ми беше такъв, че нямаше място за "експерименти".

Общи условия

Активация на акаунт