КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 403
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Aleksander, ти четеш ли изобщо постовете преди да пишеш?
Къде съм писала за възпалена или увеличена сливица? Изрично подчертах, че възпаление, увеличение или каквато и да е патология няма. Малшанс при анатомичното разположение. Хомеопатично можеш ли да повлияеш анатомия? Да преместиш сливицата 1 см наляво или надясно?

Попитах какво се потиска и отключва след премахването й. Отговори ми, за което ти благодарих.

Вопъла на изстрадалата майка не го определям никак, защото не намерих връзка с темата, освен решението й да не маха сливиците на второто си дете. Точно за това те помолих да го коментираш, защото не го разбрах. Ако след премахването на сливиците се е отключила кожна алергия, то това е движение на процесите към периферията. Така и не отговори, за да го разберем. Емоционалното преживяване на майката на самата интервенция няма връзка с фактите.

Унгария не е чак на светлинни години от България в здравеопазването, но определено е на светлинни години назад от Германия, Англия, Франция.
А ти защо се вълнуваш, че лекарите бягат от студентската скамейка? Нали от тях няма никаква полза?
А не заподозря ли зад безплатните лекарства в Унгария Световната конспирация? Не е ли странно най-потискащите и унищожаващи здравето вещества да се раздават безплатно Wink?

# 541
  • София - Варна - Бургас
Скрит текст:
Никога не съм казвал че от лекарите няма полза, напротив. Ти подличко искаш да ме вкараш в този "филм" , да профанизираш диалога с мен, затова повече не ми пиши - няма да ти отговарям! Имам много приятели лекари и шапки долу пред лекарите всекидневно спасяващи човешки живот, пред хирурзите, дентисти и офталмолози и т.н. Докато с острите и хронични болести положението при официалната медицина е меко казано тревожно.

# 542
  • Пловдив
Айде да ви прекъсна,че...спора не върви на добре Crazy

Аз съм в дилема за друго...Нали имаме проблем със очите-зачервяване и сърбеж,което според последната лекарка е хроничен алергичен конюнктивит.
Пробвахме с хомеопатия,ама нещо...не се получава.

Та,ако сложа какпките,които ми изписа лекарката  newsm78 се чудя?Е,че ще подтисна проблема го знам...но как да помогна на детето?То не е гаранция,че и след тях ще се излекуваме...

# 543
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
mystic woman , моето дете беше преди 2 седмици с такива симптоми.
мина му за 7 дена... Rolling Eyes накрая и аз сериозно се бях замислила за капки, че сутрин по половин час му почиствах очите, не можеше да ги отвори.

сега аз го прихванах - тук е вирусно.

освен хомеопатията правех и промивки с салвия (в Германия не препоръчват вече лайка, защото изсушавала лигавицата и това водело до усложнения.) та коментирах промивките с хомеопата и тя каза, че е ок, щом го облекчава.
честно казано този път хомеопатията помогна наполовина, за другата половина трябваше време.

антибиотични капки ли ти изписаха?

# 544
Към жената, чийто мъж приема лекарства. Не го оставяйте без лекарства. Хомеопатията действа даже И при приемането на традиционни лекарства. Човекът има нужда от тях. Такива ултиматуми, които ви поставят са много, много некоректни. Щом хомеопатичните лекарства не го поддържат(мен, ако питате с такъв хомеопат, който поставя такива изисквания надали някога ще може да се справите) как  да живее този човек? Чуват ли се понякога какво искат! Това все пак не са бонбонки, а болкоуспокояващи. Ама спрете ги тогава ще си играем Crazy Използвайте разума си, моля ви.

# 545
Мистик, моят син като имаше конюктивит /в никакъв случай не толкова тежко колкото звучи при вас де/ минахме без хомеопатия - просто много често му минавах очите с тампон от тия за грим, напоен в чай от лайка. Отвънка навътре е движението. Сутрин не можеше да си ги отвори и ревеше  ooooh! Също през деня само с чист тампон с вода

# 546
  • Пловдив
mystic woman , моето дете беше преди 2 седмици с такива симптоми.
мина му за 7 дена... Rolling Eyes накрая и аз сериозно се бях замислила за капки, че сутрин по половин час му почиствах очите, не можеше да ги отвори.

сега аз го прихванах - тук е вирусно.

освен хомеопатията правех и промивки с салвия (в Германия не препоръчват вече лайка, защото изсушавала лигавицата и това водело до усложнения.) та коментирах промивките с хомеопата и тя каза, че е ок, щом го облекчава.
честно казано този път хомеопатията помогна наполовина, за другата половина трябваше време.

антибиотични капки ли ти изписаха?
Да,ама при нас е само зачервяване...няма секрет.И това продължава от 1-2 години  Thinking Ту се появи,ту затихне...и така.

Ами не знам дали са антибиотични,но са си лекарство.Ще ги видя довечера у нас и ще пиша.Точно за алергични конюнктивити е.Изписа преди това и кремче,но то е с кортикостероид и него го изключвам Wink

Промивах с очанка,като се беше обострил преди 2мес. и тогава беше със секрет, но никаква файда...

# 547

Да,ама при нас е само зачервяване...няма секрет.И това продължава от 1-2 години  Thinking Ту се появи,ту затихне...и така.

а хомеопатът какво казва по въпроса? newsm78
1-2 г. ми се струва много.

в момента моето око е зачервено, подуто, не сърби, сутрин има секрет... Confused

# 548
  • Пловдив
Ами нищо не казва...и предишният хомеопат и сегашния някак си не го счетат това като сновен проблем ли  Rolling Eyes И аз не знам вече...Пили сме ХЛ,но има временно подобрение.То е ясно,че е някакава алергия,но как да разбера от какво се провокира Thinking Наблюдавам го,но не забелязвам нещо различно.То реално може да са хиляди неща.

Снощи пак...обикновинно червевината е силна вечер и сутрин след сън.Почва от дясното око,вътр. край.Понякога преминава и в лявото...сърби го.

# 549
Аз искам да попитам пак за третата сливица.
Какво се потиска при ваденето й? Спомням си, че го бяхме коментирали подробно, но сега не откривам в коя тема.
Хомеопатът не може да помогне, защото реално няма проблем с нея- не е увеличена или възпалена, а той няма как преждевременно да предизвика атрофия.
Проблемът е , че детето диша през устата и това води до лицеви деформации. Нито хърка, нито има чести и упорити хреми- просто няма какво да лекуваме.
Но вече определено си заформя диспноичен фациес и след още една- две години ще й остане трайно наследство.
Нещо не съм съгласна да стоя и безучастно да гледам как се деформира лицето на детето.
Та от хомеопатична гледна точка какви да последствията от ваденето на третата сливица?
Забравих да питам хомеопата на проследяването, а скоро няма да се видим и за това питам тук.

Бюти, и аз мисля, е при толкова малки деца няма как да се снеме ясна картина.
Колко дена сте вече с тази кашлица?
Много сложен въпрос. От една страна са всичките ни знания за възникване на ЛЧД при предимно устно дишане и нещата ,които остават за цял живот след това. Малкото ми детенце дишаше през устата  дълго време, при него обаче си имаше проблем с третата сливица. От година-две започна да си диша през носа. И пак съм под стрес за компресия на челюстта и зъбно- челюстно несъответствие. Винаги проблема може да изникне отново. Постепенно започнах да го лекувам с хомеопатия и слава Богу вече година и половина не е пила антибиотик, а и започна да диша през нослето. Дали защото израстна и третата сливица леко атрофира, /въпреки че още е малка за обратно развитие 8 годинки/, или от хомеопатичното лечение не мога да кажа.  Ако искаш потърси мнения на повече хомеопати и лекари. Едно тренерче реши проблема при голямото детенце , но не е универсално лечение. Сложихме го вече в по-късна възраст когато можеше да диша през  нослето.
  Изключително мъчително и трудно е за медицинско лице да съчетава двата подхода,поне за мен е така. Успехи!

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 12:07 от Homeopat zabolekar

# 550
Мистик, щом проблемът е хроничен , разни мазила ще действат само симптоматично. Дали не трябва да наблегнеш на хоемопата да се заеме по-сериозно с това. Миналата година при мен се беше получило възпаление след грип. Хомеопатът го нямаше и две седмици как ли не го промивах-със сребърна вода, с лайка, с очанка. Подобряваше се за малко, но сърбежът и лекото подуване оставаха. Накрая с едно хомеопатично се реши проблемът.
Сега за конюктивита на щерката лекарят каза да промивам с физ. р-р по няколко пъти на ден с различни тампони за двете очи.

# 551
  • Пловдив
Ами...не знам вече.Толкова време и нищо.Страх ме е от експерименти Tired

# 552
  • Обетованата земя
Прието хомеопатично(1 капка) от майката отразява ли се на детето, което суче от нея?

# 553
Цитат
Към жената, чийто мъж приема лекарства. Не го оставяйте без лекарства. Хомеопатията действа даже И при приемането на традиционни лекарства. Човекът има нужда от тях. Такива ултиматуми, които ви поставят са много, много некоректни.
Това май означава, че може би е добре да потърсим друг хомеопат.  Thinking

# 554
Прието хомеопатично(1 капка) от майката отразява ли се на детето, което суче от нея?

при мен да.

препоръчайте класически хомеопат, който и да е добър в Пловдив.

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 14:39 от asyalein

Общи условия

Активация на акаунт