КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 130
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Това всичко накуп като оплаквания или...?
И сама една ХЛ ли пихте или имаше смяна?
А с кашлицата на баткото какво стана?
На куп за 2-3 дни се появиха всички - 1во конюнктивит + отит + 39 темп. После темп. падна и се появи бронхита... Сменихме 2 лекарства.
След като 3 дни беше на хомеопатия бяхме на преглед при личния лекар - Браво, всичко е чисто, днес е 3тия ден от АБ нали? Пийте го още 4 дни и сте готови  Cry Само дето изобщо не го бях купила тоз АБ  Crazy

Баткото 90% не кашля вече - и там сменихме 2 различни.
Днес сме пак с него на преглед да видим как ще се "довършваме", че тас остатъчната кашлица от време на време си я влачи иначе с месеци  Rolling Eyes

# 586
  • Пловдив
Браво!
А по тел. ли ви сменяше ХЛ или ходехте при нея?

А за ЛЛ-да,по-добре да остават с впечатлението,че АБ ги е оправил децата. Peace

# 587
Благодаря за отговорите!
при нас гърлобола започна на 1-ви март, на вторият ден кашлица и хрема, на третия и четвъртия Т-39.6, гърди чисти. Петият и шестият ден мислех, че сме овладяли болестта, беше останала само кашлицата (не много честа). Тази нощ обаче беше истински кошмар, болката в ухото на малкият не ни даде да спим , цяла нощ плака, слагах му капки отипакс, дадох еднократно нурофен, но това  го облекчи малко и за кратко.

Свързах се с хомеопата ни, продължаваме лечението с ново ХЛ. Надявам се скоро да се похваля с оздравяване без да сме пили Аб.

# 588
  • Русе
слагах му капки отипакс, дадох еднократно нурофен, но това  го облекчи малко и за кратко.
А защо капки и защо Нурофен? Това потиска жизнената сила. Достатъчно е било топъл зехтин или олио да се капе в ушенцето. При нас това винаги помага. Повярвайте, имали сме много безсънни нощи от болки в ухо с малката Peace

# 589
Благодаря за отговорите!
при нас гърлобола започна на 1-ви март, на вторият ден кашлица и хрема, на третия и четвъртия Т-39.6, гърди чисти. Петият и шестият ден мислех, че сме овладяли болестта, беше останала само кашлицата (не много честа). Тази нощ обаче беше истински кошмар, болката в ухото на малкият не ни даде да спим , цяла нощ плака, слагах му капки отипакс, дадох еднократно нурофен, но това  го облекчи малко и за кратко.

Свързах се с хомеопата ни, продължаваме лечението с ново ХЛ. Надявам се скоро да се похваля с оздравяване без да сме пили Аб.
  Можете да заведете детето на УНГ специалист или при личния лекар да огледа ушенцата . Бързо излекуване Ви Желая.

# 590
  • Пловдив
слагах му капки отипакс, дадох еднократно нурофен, но това  го облекчи малко и за кратко.
А защо капки и защо Нурофен? Това потиска жизнената сила. Достатъчно е било топъл зехтин или олио да се капе в ушенцето. При нас това винаги помага. Повярвайте, имали сме много безсънни нощи от болки в ухо с малката Peace
Вътре в ухото ли се капе това олио или зехтин newsm78? Извинявам се за тъпия въпрос но наистина не знам, и ми е трудно да си го представя. Майка ми страда много от болки в ушите, но нея за хомеопат абсурд да я съглася Rolling Eyes.

# 591
Не знаех за олиото и зехтина, а и аз съм Т39 и силно главоболие, и през нощта от писъците на малкият съвсем не съм мислила адекватно. Не се сетих при сегашното обаждане да кажа на хомеопата, че съм  давала панадола и капките. Дано не съм провалила лечението!

Заведох малкият днес и при ЛЛ и на специалист УГН и двамата изписаха АБ, капки за уши, капки за нос и сироп за кашлица.
Въздържам се за сега от купуването на лекарствата, но се страхувам да не направя грешка, съмнявам се в правилната ми преценка, не зная колко да чакам с хомеопатията.

Сега малкият е отпуснат, няма апетит, цял ден спи, с темп.37.8, по-рядко се оплаква от болка в ухото, почти не кашля. Дадох новото ХЛ,  кога да очаквам подобрение?

При хомеопатията тези моменти  ме притесняват много - острите състояния, когато не зная до колко е спешен случая, не зная дали всичко се развива в правилната посока.
Контакта с хомеопата ни е изключително труден ( днес съм чакала над 6 часа да се свърже с мен по тел., което зная, че се случва почти при всички) през това време не зная какво ХЛ да дам, а няма къде да прочета и в такива моменти започвам да губя вяра .

# 592
  • Пловдив
Да,в ухото,но не трябва да е горещо,а просто затоплено Peace
Имаше една рецепта и с бялата част на праза-пак се загрява в тигана и сока който пуска се капе.Но,ако искаш прочети в темата за "бабини" лекове.

# 593
Големият ми син също много го болят ушите, но нашият хомеопат категорично ни  е забранил да капем каквото и да е било.С ХЛ се оправя за 1-2 дни.ММ пък като малък майка му е капнала много горещо олио но за щастие се разминал със сериозни последици.Аз лично съм против бабините лекове, за мен може но за децата ме е страх.
Иначе как разбирате че имат брохнит? От лл ли? Аз рядко го посещавам  Rolling Eyes Просто кашлят, кашлят и спират.Иначе винаги съм в напрежение да не развият нещо, но засега всички минава чудесно.Връзка с хомеопата поддържам постоянно, звъня и през нощта.Иначе бих се побъркала.

# 594
  • Русе
Аз писах затоплено олио/зехтин, не горещо. Топля го, като потапям в чаша с гореща вода, капя с капкомер.
И аз при ЛЛ почти не ходя. Бронхити - баткото беше на 1 г., от тогава не са ми развивали, особено пък откакто сме на хомеопатия.

# 595
Ние преди 3 години заради 3 поредни възпаления на ушичките, 4-ти предписан антибиотик - с никакво подобрение се бяхме видяли в чудо и тогава започнахме с хомеопатията, та най-накрая пресякохме този проблем. Искаха да й дупчат тъпанчето чак.
Но единият УНГ тогава ми каза, че болката се обекчава от топлина - загрята кърпа или ел.възглавничка и да легне на болното ушенце на нея.

# 596
Браво!
А по тел. ли ви сменяше ХЛ или ходехте при нея?

А за ЛЛ-да,по-добре да остават с впечатлението,че АБ ги е оправил децата. Peace

По телефона. Понякога по 3 пъти на ден се чувахме

# 597
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз също не слагам нищо в ухото.
скоро детето имаше силни болки - в Германия съветват да се нареже лук на ситно, да се сложи в марля, да се затопли, да се сложи върху ухото и да се увие с шал.
помагало, но нищо не се налива в ухото,че да усложни заболяването.

иначе при нас хомеопатията за болни уши помогна за няколко часа - дадах лекарството, детето легна за обеден сън и се събуди без болки.

# 598
Здравейте,
първо се извинявам, ако не пиша в правилната тема Embarassed
Хомеопатията би ли помогнала при следния случай(ще го разкажа малко по-надолу) и бихте ли ме насочили към хомеопат в София, може на ЛС да ми пишете?
Става въпрос за брат ми, който от 12г. има кризи на депресия, когато изпадне в криза много плаче, тревожно му е, изпитва страх, не вижда смисъл в живота. Посетили сме всички болници в София, много лекари, гледачи, баячи,изпил е какви ли не лекарства и през годините кризите се появяват. Има ремисии, тогава всичко си е ок. В повечето болници не могат да му поставят точна диагноза от депресия, биполярно афективно разтройство, нервна вегетативна дистония, е в крайна сметка няма поставена диагноза. През май 2013г. посетихме един хомеопат и след лечение брат ми се оправи, спря всякакви видове лекарства и така 4м. беше всичко ок. Това беше много, защото след изпити всякакви видове лекарства, дори такива и от чужбина той беше добре. Сега от месец пак е зле, продължава хомеопатията, но искаме да се консултираме и с друг хомеопат дали хомеопатията би помогнала или да търсим друг тип лечение.
Извинявам се за объркания и дълъг пост  Sad
Ще бъда благодарна на всеки, който ми отговори и пише.

# 599
mayamom след като хомеопатията му е помогнала веднъж вече, защо не продължавате с нея. Или сега не действа, след като казваш че пак се лекува?

Общи условия

Активация на акаунт