КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 120
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Аз също мсисля, че щом веднъж хомеопатияа е помогнала не е нужно да се търси друго лечение.

И също така искам да благодаря на всички, които ми дадоха съвети относно моето лечение. Времето на всички ни е ценно и уважавам това, че някой си е направил труда да седне да прочете, да помисли и да отговори.

# 601
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сега от месец пак е зле, продължава хомеопатията, но искаме да се консултираме и с друг хомеопат дали хомеопатията би помогнала или да търсим друг тип лечение.

има ли причина за депресивните състояния?
страх, безсилие т.н.? първо да се елиминира тази причина.
взима ли някакви лекарства постоянно - някои лекарства  предизвикват като страничен ефект депресия.

можете и с друг хомеопат да се консултирате. първият хомеопат би ли ви дал досието какво е взимало детето? така, иясля, че ще улесните втория хомеопат.

друг тип лечение - какъв друг тип? имате ли нещо предвид?

има ли silicia в картината си алергичен ринит или нещо подобно? откак я взимам се върна хремата, но е като алергична...

# 602
Ние продължаваме с хомеопатията, но той много се измъчва и за това търсим и друго лечение, въпреки че сме опитали всичко възможно. В момента пие хомеопатия и е зле.
Просто искам евентуално да се посъветваме и с друг хомеопат, да видим какво ще каже и той.

# 603
Просто искам евентуално да се посъветваме и с друг хомеопат, да видим какво ще каже и той.

лично мнение: да се търси второ мнение при хомеопат не е като да се търси второ мнение при алопативен лекар.
по-скоро търсете хомеопат, който може да помогне. Hug

в Германия има определени болести, които не могат да се лекуват хомеопатично (законово положение) и депресията е една от тях. аз бях потънала в дупка след раждането и хомеопатът ме разпитва надълго и широко и каза: трябва да разбера дали имате депресия. ако имате, трябва да ви изправя на лечение, не мога да ви лекувам.
в Бг предполагам, че не е така, пожелавам успех в търсеното на хомеопат, който да се справи с проблема.
тъй като депресията е "дълбоко" заболяване е добре да се запасите с търпение, няма да мине от днес за утре  Peace

# 604

лично мнение: да се търси второ мнение при хомеопат не е като да се търси второ мнение при алопативен лекар.
по-скоро търсете хомеопат, който може да помогне. Hug

в Германия има определени болести, които не могат да се лекуват хомеопатично (законово положение) и депресията е една от тях. аз бях потънала в дупка след раждането и хомеопатът ме разпитва надълго и широко и каза: трябва да разбера дали имате депресия. ако имате, трябва да ви изправя на лечение, не мога да ви лекувам.
в Бг предполагам, че не е така, пожелавам успех в търсеното на хомеопат, който да се справи с проблема.
тъй като депресията е "дълбоко" заболяване е добре да се запасите с търпение, няма да мине от днес за утре  Peace
Много сме объркани, в болниците където лежа казват, момче ти не си депресивен, хората с депресия не се държат като теб, ти си добре, а той не се чувства така. Правил е и електрошок преди години и това не му помогна.
Никой не може да каже каква му е, точната диагноза, няма болница и лекар, който да не сме посетили. Според мен депресантите, който пиеше преди не му помагаха, а дори му вредяха.
Ние за това се обърнахме към хомеопат и след неговото лечение само с ХЛ той се почуства добре, но за кратко.

# 605

Това много ме учуди. Каква е причината? Особено за следродилната депресия?
То е ясно, че само с хомеопатия е трудно да се повлияе, но пък защо да не може да се комбинира лечението?

# 606
asyalein, наистина е много интересно това. Бях срещнала нещо подобно в статия преди време, но не се споменаваше пълния  обем на тези заболявания.
Там също депресията беше дадена като пример с цел контрол на суицидния риск.
А кои са другите заболявания?

# 607
  • Русе
mayamom, не спомена - при класически хомеопат ли ходи брат ти? Може там "да се крие ключа".

# 608
  • Пловдив
Ние продължаваме с хомеопатията, но той много се измъчва и за това търсим и друго лечение, въпреки че сме опитали всичко възможно. В момента пие хомеопатия и е зле.

"В момента пие хомеопатия и е зле" -  newsm78, дали би искала да споделиш, какво точно пие? Според мен сте на правилният път Peace, с хомеопатията. "Лечение" с антидепресанти, то това не е лечение, а си е опит за "облекчаване", замазване на положението ooooh!.

# 609
mayamom, стискам палци да помогне хомеопатията на брат ти  Hug

# 610
Имам въпрос относно разтварянето на лекарството/дражето във вода.

Едно драже разтворено в 100 мл и едно драже разтворено в 200 мл едно и също ли е, при условие, че потенцията на дражето е еднаква.

# 611
  • Пловдив
beauty_,как сте?Как мина всичко? Peace

# 612
mayamom, не спомена - при класически хомеопат ли ходи брат ти? Може там "да се крие ключа".
Ходим при Петко, той не е класически хомеопат.

# 613
това важи за хомеопати, които са Heilpraktiker, т.е. минали са обучение и изпит пред отговорната инстанция, но нямат медицинска апробация. те нямат право да занимават със следните болести/дейности: всички болести, които подлеждат на докладване (ей тук е списъкът на немски), венерически заболявания, зъболекарски неволи  Simple Smile, химиотерапия, аутопсиране, раждане. за психическите заболявания не намирам нищо в момента, но не съм чела целия закон за Heilpraktiker, отделно, че има и различия между провинциите.

това не означава, че не може да се прави комбинирано лечение.
може, но първо трябва да се мине през лекар и когато алопатията се е задействала, тогава може да идеш и на хомеопат, но само като подпомагащо лечение, т.е. за намаляване на страданията и неразположенията.
това означава, че ако детето има варицела, магарешка кашлица или нещо подобно, Heilpraktiker трябва да те прати на лекар. ако не го направи, рискува да загуби правото си да упражнява професията си. щом си ходил на лекар, имаш диагноза и терапия, вече си е твоя работа дали ще идеш при хомеопат да те лекува. Wink

mayamom, щом имате проблем с поставяне на диагноза, търсете добър класически хомеопат.
свекърът ми също е от 2 месеца в болница без диагноза, влошава се много бързо. също стигнахме до хомеопат.

съвет не мога да ти дам при кого да идете, дано някой да ти подскаже име.

П.П. във фейса бях в една хом. група, мисля Мече беше пуснала линка към нея. супер лошо впечатление ми прави как се говори с членовете на групата. от една по-висока позиция - на по-знаещия, на можещия.
за мен това е супер вредно, нещо , което вреди на хомеопатията точно толкова, колкото и боаронстването.
за практикуването трябва смирение.
трябва вслушване в пациента, трябва съчувствие и емпатия.
като сравнявам с хомеопатите, при които съм била в Германия - разликата е в светлинни години.
предполагам, че заплащането също.
колко струва в Бг посещаването на хомеопат? първото интервю и проследяването после?

# 614
  • Пловдив
Цените тук също са различни...В Пловдив и София също има разлика  Wink
Напр. тук има първо интервю и по 50лв. и по 35...А проследяванията е те така от 35 + ХЛ,та до 20-25лв. Зависи хомеопата как се "възприема",дали е претрупан с пациенти и дали практикува за да помага или от сребролюбие.Щото има и такива сигурно...

Общи условия

Активация на акаунт