КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 130
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
А аз се учудих, че в Германия са толкова ниски цените. Очаквах доста по-сериозни суми.

на мен не ми се струват ниски Thinking
сравнено с алопатични лечение, където нищо не заплащам (за лекарствата плащам по 5Е на лекарство щом е изписано от лекар, тези без рецепта си ги поемам сама). там застраховката поема всичко...
та, като плащаш застраховка и отделно за хомеопатия, на година си става добра сума  Tired
а без здравна застраховка не може.

защо в Бг проследяването е толкова скъпо, сравнено с първ. интервю? newsm78

# 646
Моята взима по 30 лв/прием. Понякога продължава 1 час, понякога 2, ако е необходимо. Пак е 30 лв. Първоначалното интервю пак е 30.
+ 5 лв/ лекарство, ако е от нея. Мога да си го взема и от аптеката.. или ако си го имам не ми го дава Simple Smile

Последния път двамата като се натръшкаха за 10 дни й оставих 120 лв  Blush Но говорихме и по телефона по няколко пъти почти всеки ден.
Лекарствата, които изписа педиатъра за двамата бяха подобна сума  Laughing  Crazy

+ това ми е 1-2 пъти годишно максимум (толкова ми боледуват пу-пу) + 1-2 пъти годишно проследяване ако се наложи.

Частен прием при педиатър е 25-30 лв. .. а приятелка ми се "похвали", че тазгодишният грип за двете деца й е струвал 300 лв с традиционната медицина - по 2 АБ + сума лекарства  + нагревки и не знам си какво...

Направо съм си на далавера  Crazy

# 647
Duhi_puhi, това с 300 лв си е изхвърляне според мен, защото детските АБ масово са в диапазона около 20лв, а нагревки и каквито и да е процедури са по ЗК. Виж, АБ за възрастни вече си гони 50 лв.

asyalein, застраховката ти покрива алопатично лечение и част от хомеопатично, но предполагам, че отиват по няколко стотин евро на месец за застраховката.. А тук масово се внасят по 24 лв месечно за здравни осугуровки, така, че няма какво толкова да очакваме срещу тази сума.

# 648
Шайн, разбира се, че е така. не ми се искаше да го пиша, но в Бг също съм плащала здр. застраховка и знам за какви суми става въпрос. Peace
въпреки всичко цените тук не ми се виждат ниски.

като си получа фиша със заплатата и като си видя удръжките и ми става лошо. в Бг се радвах на листчето  Simple Smile

Духи, при кого ходиш? може и на лични.
в коя аптека продават хомеопатични? аз попитах в една на бул. Руски и имаха само на Боарон. до какви потенции има?

# 649
Шайн, разбира се, че е така. не ми се искаше да го пиша, но в Бг също съм плащала здр. застраховка и знам за какви суми става въпрос. Peace
въпреки всичко цените тук не ми се виждат ниски.

като си получа фиша със заплатата и като си видя удръжките и ми става лошо. в Бг се радвах на листчето  Simple Smile

Духи, при кого ходиш? може и на лични.
в коя аптека продават хомеопатични? аз попитах в една на бул. Руски и имаха само на Боарон. до какви потенции има?
Ми на Боарон де същото - ползват се монопрепаратите.
Иначе моята ми ги дава на капки. Но ползвам и от топчетата.
Аз ги взимам от Аптеката на ъгъла на България с В. Левски (по диагонал на Бингото се пада, денонощна е и винаги има всичко Simple Smile ).

# 650
Има и една хомеопатична аптека- Арника , на бул "6-ти Септември" преди прелеза. Там има и трудно откриваеми хл, но има лекарства, които в по-високи потенции не се внасят в БГ.

Тук също има здравни застраховки с много добри покрития, но за съжаление могат да се сключват само като колективни. А и при нас мисленето още е много назад в този аспект.

# 651
Шайн, супер, благодаря ти много  Hug

# 652
Duhi_puhi, това с 300 лв си е изхвърляне според мен, защото детските АБ масово са в диапазона около 20лв, а нагревки и каквито и да е процедури са по ЗК. Виж, АБ за възрастни вече си гони 50 лв.
На нас едно лежане в болница за грип 4 дена, заедно с илачите, частните прегледи и изследванията преди това, ни е излeзе 900лв. Преди 3 години пък лежахме 4 пъти за един месец в различни болници. Тогава ги бях смятала грубо над 1500лв бяха.

# 653
Е, как го правите този номер?
Аз съм била няколко пъти в болница с детето- тогава не съм плащала нищо, освен някаква символична сума в частната болница за придружител, в държавната не платих нищо.

Боледува всеки месец и в повечето случаи направо пускам изследвания, за да не се налага да ходя първо при лекаря и после пак да се връщам с резултатите. Биохимия, ЦРП- не мога да се сетя нещо по-засукано да се е налагало да пускам, но това е от порядъка на 10-15 лв.
Рентгенова снимка- 20 лв.
Преглед 25-30.
Всичко това минава и без нито една стотинка по ЗК , при добро желание на мен би ми струвало 30-38 лв на месец( всички изследвания и манипулации са ни включени в месечния абонамент към детската клиника, последно венозния АБ ми струваше 45 лв за всички вливания заедно с рингера, глюкозата и всичко останало). Изследвания плащам поради липса на време, но това си е мой каприз Peace.

И това се налага, когато е нещо по-сериозно, т.е. максимум веднъж годишно Peace.

# 654
Последното боледуване на дъщеря ми излезе над 300 лв. Знам го, защото окомплектовах всички документи, за да ги представя на здравно-осигурителен фонд.
Първичен преглед на 1 място 60 лв., на друго - 45 лв. (единият беше по спешност, другият - при педиатъра, когото по принцип ползваме напоследък).
Вторичен преглед - 42 лв., още един преглед по спешност - 40 лв.
30-тина лв. рентгенова снимка, 15-20 лв. ПКК + ЦРП + урина.
Два антибиотика - единият го изписаха при спешния преглед, после другият доктор го смени - ок. 50-60лв. (трябваше да се вземат по 2 опаковки за пълния курс на лечение), инхалаторен кортикостероид - 30-тина лв., сиропи - ок. 10-15 лв., витамини и някакъв имуностимолант - ок. 20лв., инхалатор под наем - 30лв.
Имаше и още някакви дреболии от рода на физ. р-р, спринцовка, игли, нурофен и т.н.

В крайна сметка 'изконсумира' доста малка част от гореизписаното, но това е друга тема - така или иначе лекарствата ги купих, съответно цитираната сума хич не ми се струва изхвърляне, ако човек по една или друга причина не желае да се възползва от това, което предлага ОПЛ по НЗОК (напр. влизане в болница).

Дребният от над седмица ми е с лош ларингит. Сумата бодро върви в тази посока, даже без АБ, 'само' с две посещения в спешен център и съответно намесата на лекарите там.

Жалко, че алтернативите на всичко това са станали доста трудно достъпни и ако човек не му стиска сам да решава в някакъв момент, реално няма избор.

# 655
Получава се като пуснеш 2-3 излседвания на частно, идеш на 2 частни прегледа, купиш 4-5 вида хапчета и престой в болница. Носен и гърлен секрет-60лв, ПКК,ЦРП, СУЕ-15лв, снимка 30лв. Престой в Токуда за придружител 85лв на ден, може и 15 лв в обща стая, но след като хванахме стомашно-чревен вирус се наложи в самостоятелна стая, придружител в Инфекциозна 35лв на ден, в Педиатрия беше 10-15лв на ден, преглед при педи-40лв, преливане на банка стационарно 10лв, но трябва да си платиш и преглед да те следят още 35лв. То ние в болница бяхме, че й откриха мононуклеозата чак на третото влизане , а ако чакам по ЗК да направят нещо, е като да чакам да цъфнат налъмите (след като излязохме от Педиатрия същата вечер пак вдигна много висока т, върнахме се в спешния им кабинет, а те само вдигаха рамене и казваха, че вече ни минала пътеката и не можело нищо да направят). При вас има поставена диагноза и предполагам боледувате от едно и също нещо всеки път. При нас тогава не можеха да открият какво й е.
Много дълго време ми отне да преодолея дълбоката омраза и ненавист, която изпитвах към всякакъв медицински персонал след това. За разбитото здраве и нерви да не говорим.

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 23:57 от Сънчo

# 656
  • Русе
Добре, де, чета ви и си мисля - нали с класическа хомеопатия се лекувате? Какви са тези лекарства, какви са тези суми? Rolling Eyes
Сина ми не съм водила при ЛЛ от септември, за мерки и теглилки за училище, а дъщеря ми от септември, чак през януари за да я види, че е болна, че да може после да ни издаде бележка за отсъствията. Изследвания за него не са правени от 2 години, миналото лято правихме една рентгенова снимка по ЗК, за малката само за градината - секрети.

# 657
Преди 3 години пък лежахме 4 пъти за един месец в различни болници. Тогава ги бях смятала грубо над 1500лв бяха.
Ами, логично е да се предположи, че тогава не сме се лекували с хомеопатия.

# 658
Viki, аз никога не съм била 'посветена' само на хомеопатията и пак не си бях водила децата на лекар не от септември, а от доста години. Хомеопатката не бях търсила в последните 2-3 години. В един момент като ми потрябва се оказа, че мога да запиша час примерно за след 2 месеца  ooooh! Имаше опция да пробвам при непознат (също доказан) хомеопат, където можеше да запиша час 'само' за след месец. Мислих, мислих, четох, четох и реших да поизчакам още няколко месеца при това положение  Mr. Green В последните седмици обаче допира с традиционната медицина ми дойде малко повече, отколкото намирам за здравословно, та по този повод надникнах в темата - да видя повсеместен ли е този труден достъп до хомеопатите. Съответно попаднах на коментарите за цените на традиционното лечение и реших, че мога да прибавя 'своите 5 цента' към дискусията.

# 659
  • Пловдив
Добре, де, чета ви и си мисля - нали с класическа хомеопатия се лекувате? Какви са тези лекарства, какви са тези суми? Rolling Eyes
Сина ми не съм водила при ЛЛ от септември, за мерки и теглилки за училище, а дъщеря ми от септември, чак през януари за да я види, че е болна, че да може после да ни издаде бележка за отсъствията. Изследвания за него не са правени от 2 години, миналото лято правихме една рентгенова снимка по ЗК, за малката само за градината - секрети.
И ние сме така... Peace

Общи условия

Активация на акаунт