КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 172
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
И аз имам една позната дето все ми вика, че като се разболее щерка и под 300 лв не пада, ама не ми се вярваше  Tired Въпреки че аз не разбирам защо трябва сам да си пуснеш изследвания и дадеш 100 лв, като можеш поне за това да вземеш направление, пък вече като искаш частен преглед цените са  Whistling
Иначе това, че се лекуваш с хомеопатия според мен не пречи да заведеш детето при ЛЛ да даде мнение, пък той нека си каже да пие антибиотик примерно  Peace

# 661
  • в матрицата
Аз не разбирам защо болниците продължават да взимат такса за придружител на деца до 18 г. По закон, детето трябва да е с придружител в болницата и той е там безплатно. Хората не си знаят правата, и белите престилки не пропускат възможността да се облагодетелстват  #2gunfire

# 662
Въпреки че аз не разбирам защо трябва сам да си пуснеш изследвания и дадеш 100 лв, като можеш поне за това да вземеш направление, пък вече като искаш частен преглед цените са  Whistling

Ми обикновено като си заведеш детето на частен преглед, лекарят назначава изследвания, които се правят веднага и на място, изчакваш, лекарят ги вижда и решава какво ще се прави. Получава се доста сложно да кажеш "Добре, аз ще ида до личния за направление, после ще се бръмна до лаборатория, в която всички назначени изследвания се правят по здравна каса, и после пак ще дойда". Дори да оставим настрана факторите време, разкарване и пр., това означава да запишеш нов час за преглед, в който да занесеш готовите изследвания и да бъде обсъдено и назначено лечение.

# 663
Аа забравих да кажа, че в Токуда има и първоначална такса при постъпване-150лв  Crazy

Може да се пуснат някои изследвания и с направление. Само че докато човек изчака на опашката с десетина човека при личната, после да я убеди да му даде направление, то пък ще е станало обяд, а изследвания се пускат рано и всичко остава за следващия ден. Да не говорим, че и детето трябва да се мъкне. А и личната като види зачервено гърло и т й е съвсем естествено да изпише аб.
Аз пускам сама след този злополучен случай. Тогава какви ле не глупости не предполагаха, но при щерката имаше накрая много усложнения от дълго нелекуваната инфекция.  В хода на "лечението"още при първото ни влизане казваха, че може би е и вирусно, обаче излседвания за специфични вируси никой не пускаше, а аз откъде да ги знам кои са. После вече кара още 2 пъти същото. Като видех симптомите и директно пусках сама. Тогава вече се оправяхме с хомеопатия.

Най-добре е ако човек може да си намери педиатър, който е про-хомеопатично настроен и който да следи детето, ако ситуацията е много сложна. Ако някой може да препоръча такъв за София, ще е супер.

# 664
  • Пловдив
Аз не разбирам защо болниците продължават да взимат такса за придружител на деца до 18 г. По закон, детето трябва да е с придружител в болницата и той е там безплатно. Хората не си знаят правата, и белите престилки не пропускат възможността да се облагодетелстват  #2gunfire
По какъв начин е регламентирано това, наредба, закон...вътрешен правилник на болницата? Ще ми е интересно да прочета, силно се надявам никога да не ми се налага да влизам в ролята на придружител Rolling Eyes.

# 665
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
моето дете до сега никога не е изследвано  Thinking
тези съкращения, които ги пишете, сами непознати.
дупчено е само след раждането в петичката, че имаше високи стойности на нещо си и 2 пъти на ден следяха стойностите (не лекуваха, само следяха). от тогава не е дупчен за нищо, никога не му е взиман секрет. мисля, че 1-2 пъти е преслушван за хрипове  Thinking

всеки път като го заведа на педиатър и ми обясняват, че ще му мине  Mr. Green единственото, което до сега са му изписвали, е антибиотичен крем за пъпчето, че като беше на месец, му се беше възпалил.
сега поне имам нов педиатър, който е по-разбран, ама пътувам 30мин. в едната посока и ходя само за консултации или ако хомеопатът ме прати за подсигуряване. т.е. тя винаги ми казва да изчакам половин час и, ако детето продължава да е зле, да го водя на педиатър, ама не се е стигало до там. Simple Smile

# 666
  • София
Бр

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 11:41 от Мишоран калпазан

# 667
  • Пловдив
Само че не вярвам то да е от Класически хомеопат  Mr. Green

# 668
Сестра ми лежа с племенника в инфекциозна и си плащаше като придружител по 15 лв. като дори одеало нямаше в тясната стайчка като коридор. Дошъл един баща с дете ан 8 години и като разбрал, че трябва да дава по 35 лв. на ден като придружител го оставил само. Като ми го каза плаках! Представям си какво е било на детето и на бащата. Нечовешко е!
Силно се надявам да не ми се налага никога, но ако някой знае къде да прочета за тези такси да каже.

# 669
  • София
Х

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 11:48 от Мишоран калпазан

# 670
  • София - Варна - Бургас
В София интервюто е около 100 лв, проследяванията са 60-80, консултация по телефона- само за Хирон знам, че е 40лв.

Да, това е цената но само в Хирон, а и там за да поемат все по-големия наплив!?... привличат все повече лекари...

# 671
  • Пловдив
Имах предвид,че повечето Кл.хомеопати не са регистрирани...Какви фактури да издават? Grinning
Скрит текст:
Дори практикуват "тайно",т.к. нямат право официално да го правят.

# 672
  • Пловдив
Хомеопатът не е в Евроинс, а където ти си избереш. Важното е да издава фактури.

За да издава фактури, ще трябва да е мед. лице Thinking. В противен случай....гори. Никой от практикуващите без нужното мед. образование( а те са мнозинство), няма да си сложи "главата в торбата".
Няма застаховател, който да признае разходи, направени от лице или заведение, което да не е лицензирано Peace.

# 673
Аз не разбирам защо болниците продължават да взимат такса за придружител на деца до 18 г. По закон, детето трябва да е с придружител в болницата и той е там безплатно.
По какъв начин е регламентирано това, наредба, закон...вътрешен правилник на болницата?

Би трябвало да е регламентирано в наредба на МЗ, която урежда допълнтителните услуги, предоставяни от болниците. Дискутираше се по едно време приемането на такава наредба, но дали е станало не знам...

# 674
Александър, не е само в Хирон, а при повечето известни хомеопати.

В крайна сметка тези суми са генерирани по наш избор. Да, при мен е лесно, защото детето винаги боледува от едно и също и когато се е налагало сме купували само АБ, всичко останало е било налично и като се раздели на 6м( колкото е трайността след отваряне на лекарствата) сумите стават нищожни.
Важното е, че всичко това е осигурено и по ЗК и никой няма да откаже лечение на дете. Така, че хората с ниски доходи не са поставени съвсем в безизходица.
Таксата за придружител по спомени беше двукратния размер на потребителската такса, а в Пълмед съм плащала по 11 лв на вечер.

Общи условия

Активация на акаунт