Перилни препарати и омекотители - 18

• 57 697
  • 764
  •   1
Отговори
# 240
Вчера си взех My Forest за бяло пране, е не съм очарована много.Пуснах белите дрехи на 60 градуса, пълна програма с оказаното количество прах, не ми изпра петно от лютеница.Имам и Омо за бяло, при него петното от лютеница излиза,така че аз съм за Омо.

# 241
А при един тест преди няколко страници ОМО точно петно от лютеница не можа да изпере. Laughing Може би зависи от лютеницата.

# 242
А при един тест преди няколко страници ОМО точно петно от лютеница не можа да изпере. Laughing Може би зависи от лютеницата.

... и от материята на прането Simple Smile))

Тепърва ще пробвам My forest за бяло, така че не ме разколебавайте предварително:)

# 243
  • София
Аз не съм пислала, но след като изсъхна таниската я изпрах с Persil за бяло и петното от лютеницата го няма почти, само под определен ъгъл си личи. Останаха драсканиците от маркерите, химикалка и червилото.
За себе си си направих изводите с какво да внимавам да не се цапам Simple Smile

# 244
Аз не съм пислала, но след като изсъхна таниската я изпрах с Persil +1 за бяло и петното от лютеницата го няма почти, само под определен ъгъл си личи. Останаха драсканиците от маркерите, химикалка и червилото.
За себе си си направих изводите с какво да внимавам да не се цапам Simple Smile Сладурка !

# 245
  • Стара Загора
Как перете спортни дрехи с водонепроницаемо покритие? На моя етикет е дадено 30 градуса, задраскана центрофуга и пише да не се ползва омекотител. Имам течен на Первол за спортни и мембранни тъкани (немски):
Скрит текст:
Подходящ ли е? Зная, че преди сте го коментирали, но като не ми е трябвало, съм го прочела по диагонал  Simple Smile
И едно предложение за новата тема : на първа страничка може да се сложи, какво означават символите на етикетите на дрехите  Simple Smile

# 246
Момичета някой друг имали проблем,като моя newsm78,пералнята ми постоянно изхвърля капсулата за пране в гуменото уплътнение до вратата на пералнята.И вече ще се откажа да ги ползвам,защото се налага понякога да спирам пералнята и да слагам капсулата отново при прането докато се разтвори,а и нещо не съм доволна от изпирането,в момента ползвам на Персил,но няма да повторя.
Прочетох,че много от вас ползват течни препарати и са доволни,но при мен не изпират и това си е, а съм ползвала много,Ариел,Персил,Даш,Первол,Тема,Рекс,Медикс алвина.Много по добри резултати постигам с гранулираните прахове,като фаворити са ми Ариел, и Скип,които майка ми,ми праща от от Гърция,много важно за мен е праха да изпира добре чорапките на децата,защото не винаги носят патгофи и те съответно се замърсяват повече,а тези двата праха се справят много добре с това.От по евтините прахове взимам само Тема,от този ценови клас от нея съм най доволна.
Добри отзиви прочетох тук за Омо,и Моята гора и задължително ще си взема по една малка кутия за проба.
Омекотител в момента ползвам на Коколино синя опаковка и съм много доволна от него,друг фаворит ми е Комфорт,който сестра ми ми носи от Англия,гледам,че и тук го има по малките магазинчета,но не знам дали е със същото качество.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 16:15 от Gali D

# 247
Gali D, а ти къде слагаш капсулата? Трябва да е под прането и когато започне пълненето на вода, тя да се разтвори. Аз също от време на време пера с капсули и нямам никакъв проблем.

Единственият течен, от който съм доволна е Персил сензитив, но перях с него само докато малкия беше бебе, до 1 год. Сега си пера само с прахообразни. Капсулите импулсивно ги купих на промоция 64 бр. и ще си ги влача до догодина Tired

# 248
hailie първо слагам капсулата и тогава дрехите,но пак се получава това с избутването.
И аз перях на моя син,като бебе с Персил сензитив,но гранулираният и много го харесвах,сега се сещам,че не съм го купувала от години,дано не са развалили качеството.

# 249
  • Стара Загора
Gali D  и аз го имам този проблем с капсулите и си мисля, че е от пералнята, защото съм ползвала различни марки капсули и почти всички пералнята ги изхвърля към гуменото уплътнение, а винаги ги слагам под прането . В момента ползвам Ариел капсули за цветно (английски) и с тях няколко пъти се получи така, но поне се разтварят без остатък, след като отново ги наместя вътре.
И за себе си съм решила, че не са ми удачни.
М/у другото така ми се "изплюват" и цветоулавящи кърпички и избелващи таблетки, които се слагат в барабана.

# 250
 На мен пък са ми се разтваряли добре /купувала съм само за белите якета на бройка /. За Ариел говоря,но аз съм прала най-много 5-6 пъти с тях.

# 251
И на мен пералнята ми изхвърля капсулите (тези като пликчета) на Персил в гуменото уплътнение, а толкова ми харесва как миришат (тези за цветно). И под дрехите, и между дрехите все същото.

# 252
Нямам такъв проблем с моята пералня. Капсулите ми се разтварят идеално и не ги изхвърля.

# 253
  • София
Gali D, пробвай да сложиш капсулата в джоба на някоя дреха или в чаршаф, в чорапче...

# 254
  • На брега на реката
Има перални които са конструирани така, че да изхвърлят отпред при стъклото или в уплътнението, всички дребни неща. Един познат си беше взел модел на Аристон точно заради тази функция, защото жена му не искала да проверява джобовете и така при стъклото се събирали доста неща /ключове, пари/ забравени в дрехите и не дрънкали в барабана. Hug Може би вашите да са такива newsm78

П.П. Ако е така, не знам до колко е подходящо да използвате капсули.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 17:57 от Бобулина

Общи условия

Активация на акаунт