Брак или "на семейни начала"?

• 47 465
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Вкъщи не един ден, ами два ми трябват.
Да речем, че чистотата му изпадна от листата ми на нетърпящи отлагане.
И притъпявам периферното зрение -не е лошо, рядко ме боли глава Laughing

И искам да стоя хубава и мъжа ми да ми плаща по 100лв за един кекс!

# 976
Ела у нас - иска си цял ден без проблем...

Aaa, мерси аз на такава покана  Mr. Green
Скрит текст:
1 час ни е макса у нас - като чистим двамата, в смисъл единият банята примерно, другия останалото.
10-15, ок, да го сложим 20 мин. прахосмукачка. Още толкова за парцал и още толкова за прах.
20 по 3 е 60 мин. Но да го сложим не един, 2, айде 3 часа.
И за банята 30 мин., но нека е 1 час.
Стават 4 часа.

Но това е завишено по 2, че и повече.

Освен ако не говорите и за прозорци и т.н., но аз не ги броя към седмичното чистене.

# 977
  • София
Човече, у вас всичко става със забележителна скорост и за без пари, чистене, готвене  Laughing С най-най-добри чувства го казвам. Ние сме явно някакви туткави охлюви, ама ако всяка вечер не отделим поне час-два на домакинството, уикенда не можем да се отрием. Имам чувството, че второто дете много непропорционално увеличи задълженията, не по 2, ами по 200  Laughing
Хем синът ми вече се включва много активно в домакинстването.

# 978
...Имам чувството, че второто дете много непропорционално увеличи задълженията, не по 2, ами по 200  Laughing

Може, може. Но наистина ли цял ден ви отива?
Аз да си призная имаше един период, в който детската беше равномерно покрита с какви ли не дребни играчки. Тогава много време ми отнемаше сортирането и подреждането. Но ми кипна, събрах в чували, затворих в мазето и сега - каквото има навън и то заминава там. Не знам с кой акъл сме трупали такива дреболии, които не помощница, ами 5 помощници са нужни.
Зависи и от организацията - преди имахме много неща, които бяха под леглата, та то повече време ми отнемаше да ги извадя и вдигна. Сега всичко е така, че почти нямам какво да вдигам. Но признавам, че не е толкова лесна подобна организация, особено за малко жилище като нашето.

И въпреки всичко, не виждам как тези неща са различни при брака и съвместното съжителство  Laughing

# 979
  • София
Ами един ден ми коства, ако чистя сама. Апартаментът е голям, наистина, не говоря за основно чистене тип пролетно почистване с прозорци /а те моите са като витрина/, ама подреждане и прибиране, прахосмукачка - не отгоре- отгоре, ами както си трябва, парцал за паркета и коридорите, през това време се въртят перални, само с една не мога да мина, пускам поне три- бяло, цветно и чаршафите от двете спални, сортиране на дрехите за химическо /студените сезони са ми повече- палта, сака, ама това не е всякак седмица, ами нещо от сорта веднъж месечно/, бързане на прах, поне час, аз имам и решетки на радиаторите дървени и библиотека с разни джвъчки, свещници, свещи, вази, кутийки, кристални купи и ей такива, които трябва да размествам, отделно помощни маси и те с вази и свещи, банята и кухнята, а ако има и гладене в същия ден, направо един работен ден си отнема. С помощница половин ден, демек четири часа, без гладенето. Гладенето си е поне два часа. Ако прибера без да е изгладено, после ми отнема повече време, дразня се, а и гардеробите ми са прекрасно подредени и дрехите готови за обличане, сгънати както трябва, защото аз като съм Пепеляшка съм Пепеляшка, като ми свърши пепеляшовския санитарен полуден, имам ден на Клеопатра, тоест полуден. И мразя такива междинни пепеляшовски дейности.

# 980
  • При семейството си
Да не говорим, че едно е апартамент 60-65 кв.м, съвсем друго е 90-95 и над. Не се сърди, човече говори за една баня, очевидно с тоалетна, други имат по две. Не всички апартаменти са х 3, има и такива с повече помещения. Освен това за някои хора прахосмукачка, прах и парцал не е равнозначно на почистване.

# 981
Да не говорим, че едно е апартамент 60-65 кв.м, съвсем друго е 90-95 и над. Не се сърди, човече говори за една баня, очевидно с тоалетна, други имат по две. Не всички апартаменти са х 3, има и такива с повече помещения. Освен това за някои хора прахосмукачка, прах и парцал не е равнозначно на почистване.

Аз затова умножих нашето време по 4 Simple Smile освен това е много относително, 80 квадрата в ново е колкото 60 в старо строителство  Mr. Green
Ако е къща, тогава съм съгласна. Живяла съм и знам какво е  Peace
А освен прахосмукачка, парцал и прах, какво друго включва ежеседмичното чистене?

Azzy, от това идва разминаването, аз пране, гладене, чинии не броя  Laughing гледам вечер да ги сместим, за да не се усещат.

И все пак не разбрах:

И въпреки всичко, не виждам как тези неща са различни при брака и съвместното съжителство  Laughing

# 982
  • При семейството си
Ахх, по никакъв начин няма разлика в "тези неща" при брака и съвместното съжителство.
За другите неща, каквото съм искала съм казала. Известен ми е подхода ти да изпадаш в някакви детайли, с цел да докажеш теорията си, благодаря.  Wink

# 983
Човече, на мен не ми отива цял ден, просто защото оставям доста несвършена работа  Joy Е, у нас е широчко, към 100 квадрата е, вкл. стълбище, но пък няма много мебели. Имаме две малки момчета (разбирай купища лего!) и коте.
ПП: седмичното чистене включва миене на тоалетните, мивките (по две) огледалата, стълбите. Също котлоните на кухнята и (понякога) откритите рафтове в кухнята и съдържащите се там буркани и кутии.
Събота, ако е за чистене, обикновено се пуска плейлистата на военния оркестър с маршовете и около 3 часа ни отиват, ако сме двама и ако не се офлянкваме много-много. Духовата музика е вдъхновяваща  Mr. Green Накрая се завършва с чистене на тераса (не е голяма, може би 8-9 кв.макс), надвечер се изтърсват гости, барбекю на терасата и айде утре пак е готово  hahaha

# 984
  • София
Ама и аз не ги броя чиниите, аз неизмити чинии не понасям и кухнята ми е в идеален ред винаги, това да стана сутринта и да намеря кухнята не в ред ме изкарва от обувките. Това са ежедневни такива малокалибрени дейности.
Говоря ти за седмичното почистване, тип поддръжка на апартамента.
и както уместно забеляза Елпис, не става дума местене на библиотеките, диваните и леглата, за пране на килимите, матраците, пердетата и дамаските и миене на прозорците, изваждане на целите гардероби и прочие, това са пролетното и есенното основно почистване, да не казвам, че имам и голяма тераса, с шкафове за барбекю и прочие и саксии керамични, които се разместват за измиване, която също отнема час сама по себе си. Но все пак лятото е обект на седмична грижа, зимата по-рядко.
И да, обемите са различни, моята спалня е с размер на стандартен хол ново строителство, а хола ми с размер на апартамент.

# 985
Мхъм, аз чистя бързо. С прахосмукачка и различни приставки - за под, за килим, за прах по мебели. Холът ми отнема 1 ч. Стаите - по половин час /три са/, банята - и тя около половин час. Имаме и една отделна тоалетна, ама нея не я броя, както и двете миниатюрни балкончета, защото не ги чистя често. За прозорците пък - съвсем рядко ги мия. Мързи ме. Никога не правя всичко наведнъж. Един ден - едно, друг ден - друго, трети ден - трето и така. Задължително всеки ден имам по една пералня. Неминуемо е. Понякога и по две. Да речем, че всекидневно отделям около час и половина за дома. Не ми тежи, но и не ходя на работа, де. Затова си позволявам този лукс - да си чистя сама.
Имах домашно помощница за известно време, ама едвам изтъпрях някой да ми се мота из къщата и да си прилага негови си системи за почистване. Имах и две детегледачки, за да мога да ходя на работа. Ми то повече от половината ми заплата отиваше, за да осигурявам чужд доход, а децата ми растяха с чужди хора.
Не знам защо някои жени все се подсигуряват, в случай, че стане нещо. Защо се омъжват, ако мисълта им бяга в посока, че трябва да са независими финансово, ако мъжът им ги изостави. Аз с такива настроения ако ще встъпвам в някаква връзка, изобщо не бих се омъжила. И дете не бих родила. Даже и домашен любимец не бих си взела, ако се чувствам толкова несигурна в партньора си.

# 986

Не знам защо някои жени все се подсигуряват, в случай, че стане нещо. Защо се омъжват, ако мисълта им бяга в посока, че трябва да са независими финансово, ако мъжът им ги изостави. Аз с такива настроения ако ще встъпвам в някаква връзка, изобщо не бих се омъжила. И дете не бих родила. Даже и домашен любимец не бих си взела, ако се чувствам толкова несигурна в партньора си.

Ставането на нещо не е само партньорът да ги изостави. Стават много неща.  Peace

# 987
За такива случаи има застраховки.

# 988
  • София
Ами и аз не може да се каже, че много ходя на работа, ама домашната помощ чисти както аз кажа, ако ще чисти както тя иска, да си чисти у тях. Отделно час и половина на ден да пепеляшовствам, не мога. Въпреки, че аз си обичам дома и ми доставя удоволствие ако съм в кондиция и някой път се засилвам и забравям да спра. След това обикалям гордо, оглеждам и се гордея със себе си. После в друг период ме мързи и нямам вдъхновение и изобщо и не се занимавам.

Ами то и сключването на брак е вид застраховка.

# 989
Точно така. Аз имам мъж с "високорискова" професия. Подсигурен е с две застраховки. От там нататък не мога да седя и да очаквам най-лошото...
(Което ме подсети, че още когато започна тази работа преди години, живеехме от една година заедно, без брак. Е, още тогава, без брак и без нищо, той ме вписа в застраховката си като бенефициент. Глей го какъв е бил смотан - ми аз можело да го пречукам заради това, как не се е сетил да се предпази!  Joy

Общи условия

Активация на акаунт