Брак или "на семейни начала"?

• 47 421
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 1 020
а пък аз не вярвам на попски приказки и канони. църквите.....имам колбливо мнение и чувства към тях,но общо взето не вярвам в такива създадени от човека хави. религията е една дълга,спорна и "гореща" тема сама по себе си и неискам да я отварям,но ми прави впечатление,че всички май доста сериозно се отнасяте към тези неща. аз незнам,но май имам доста грехове:) например като се омъжвах за настоящия си мъж (в католическа църква) и преди това от три кладенци вода ми донесоха на интервюто в канцеларията,където с еуговаряхме с попа и ме накараха да подпиша клетвена декларация,че нямам друг църковен брак преди това,а аз имах,но беше православен. брои се. излъгах и подписах фалшива клетва. не ми пукаше и още не ми пука,защото просто не вярвам,че бог е във ватикана. мъжът ми държеше на тоя мурафет със църкава и ...изобщо на сватбата и нямаше как да му го развалям.аз бях съгласна само да си подпишем. според мен ако има бог той е далече от църкви и попове и съвсем не е задължително да му плащам данък на бог,защото тук моят мъж плаща около 700 лева мисля излизат данък църква годишно. а ватикана пък за мен са най-големите и най-богатите мафиоти....ама хайде,че видоизмених темата.

# 1 021
  • където мечтите се сбъдват
Всъщност църквата е богочовешка институция и човешката и част е доста грешна всъщност,но такива сме си хората   Embarassed

# 1 022
  • Пловдив
В семейното право има термин незаконен.
Не, няма такъв термин в семейното право.
Българското семейно право е говорело за незаконородени деца и за узаконяването им докъм 40-те години на 20-ти век.
Днес у нас незаконен значи непозволен от закона, най-общо.

Цитат
Родителите, невстъпили в брак не ги грее този закон, но общите им деца -да.
Кой този закон?!  Shocked

П.П. Може някой вече да е писал по въпроса, но аз чета сега и съм още на 37 страница.

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 15:38 от Оранжева мандаринка

# 1 023
  • Пловдив
Има един руски сайт за някакво движение за защита на обезправените мъже, наскоро ми попадна. ...

Абе доста верни неща има:)Simple Smile)
Даже подозирам кой е сайтът. Ей тоя: http://mensrights.ru/wp/informaciya/stati-esse-publikacii/?
Дори и теб те "заподозрях", че може да си един познат, с който обсъждахме въпросния сайт във ФБ. Но, разбира се, спокойно може и да не си той, хора много, подозрения също, някои от тях - неоснователни. Simple Smile

Дописвам, пълен off е. За който чете руски - ето още един сайт от същия тип, и като че ли със същия основен създател - някакъв Дмитрий Селезньов, класически женомразец, доколкото се вижда от писанията му. Яки са сайтовете, забавно е. Човекът е доста недобре откъм преценката си за света според мен, а това, че на места привежда истински факти, е напълно естествено, но няма как да доказва обратното, т.е. че е у ред. А истински факти използва всеки уважаващ себе си пропагандатор на каквото и да е.
http://man-info.ru/

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 12:56 от Оранжева мандаринка

# 1 024
  • Пловдив
Да, бе, вярно, казах, че бракът е готино нещо и че ако ми каже "не", ще й викам такси... и феминистката сган се разписка... Сякаш нещо ще се промени, ако оплюнчите форума Simple Smile Деситка_77 особено. Споко бе, моме... Това е просто форум, какво се взривяваш толкова Simple Smile

Между другото и аз бях някога против брака Simple Smile Докато не срещнах подходящата жена. Айде лайте сега на воля Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Много сте смешни мъжете, които видите ли жена, която не отговаря на вашата патриархална представа, там с готвенето, стоенето вкъщи при децата и пр., и писвате: "Феминизъм! Феминизъм!". Не си единственият. А думата "сган" изобщо няма да я коментирам.
Явно лесно забравяш, но не каза само, че бракът бил готино нещо, а и още други неща, обидни за жените, несключили брак... ма те са непожелани моми и по принуда феминистки (по принуда, щот са непожелани), пада им се. Кой им е крив, че истината, извираща от твоята уста, не им харесва!

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 09:35 от Оранжева мандаринка

# 1 025
  • Пловдив

...В нашата община обаче карат и майката да подпише декларация, че това е бащата и няма да оспорва припознаването.  Shocked И в същото време продължава да тече тримесечния срок по закон. Имаме случаи на бащи, чиито деца са в институция, а те не са ги припознали след раждането, че и после. Желаят да направят това сега и да си вземат детето. Само че, благодарение на горецитираната служителка не е възможно да направят това. Тя настоява майката да присъства, а в конкректните случаи т.нар. "майка" си е зарязала детето и е някъде в чужбина. Поради този парадокс предстои вписване на едно от децата за осиновяване, защото въпросният мъж няма как да докаже, че му е баща и му е никакъв по закон.
Същото се случваше и в една друга община (малка, в Северна България), където пък аз работех преди години като юрисконсулт в "Закрила на детето". Само без осиновяването (това с изчакването на тримесечния срок въпреки неоспорването е яко, бай дъ уей). Един ром искаше да си припознае двете деца. Майката точно в момента беше духнала нанякъде, иначе живееха заедно на събирания и раздели, през които раздели, ако нея я няма, а децата са при него и майка му, се налагаше някой да го играе законен представител на децата. Майка му, "неприпознатата" баба тоест, първо беше довела двете деца при нас в отдела и искаше да ни ги оставя да се оправяме, щото и него го нямаше, беше лек цирк. После той се появи и реши, че е хубаво да стане това с припознаването.
В общината поискаха нотариално заверени негови подписи върху двете декларации за припознаване и нотариално заверени подписи на майката, че не оспорва. Да поясня, че законът изисква нотариална заверка само ако бащата не се явява лично в общината или в родилното. Човечецът нямаше 12 лева за 4 нотариални заверки и по-важното - не можеше баш в момента да докара майката, на която те имат задължение да съобщят, не той да я води. Не се преборихме и децата си останаха с неизвестен баща.

Иначе и нашия син моят нежелаещ ме съквартирант го припозна още в родилното, но и там от самата болница поискаха нотариална заверка. Пак не се изисква, щом бащата идва лично, но искат, може би смятат, че така си връзват гащите или пък се освобождават от отговорността да преглеждат документи за самоличност, не знам. Мотивите на общината вероятно са подобни, ако не е чисто незнание. За разлика от случаите с циганите, където последиците са сериозни и някой е за голям бой, тук няма никакъв смисъл човек да се разправя - дето ще се разправяш, по-добре да си отидеш кротко при нотариуса, и всички доволни, в това число самият нотариус, щото получава такса. Wink

# 1 026
Да слушаш мъжа си не означава да си в подчинена позиция и да си втора категория човек  Peace Според църквата мъжът и жената са едно тяло,един човек.Те са просто две половини на едно.Това е все едно да кажеш,че дясната ти сърдечна камера е по-висша от лявата  Simple Smile Те част от сърцето,но просто имат различна функция,без нито една от двете сърцето не може да функционира правилно.Това е.

Хм. А защо се казва тогава само на жената? Или и на мъжа казват "да слушаш жена си". Не се заяждам, наистина не помня, че беше отдавна  Mr. Green

# 1 027
  • София
Хм. А защо се казва тогава само на жената? Или и на мъжа казват "да слушаш жена си". Не се заяждам, наистина не помня, че беше отдавна  Mr. Green
Точно това щях да попитам.  Grinning
Нали уж имало равнопоставеност. Значи жената да слуша, пък мъжът да я обича. Това "слушане", лично аз го разбирам като вид подчинение. А при мен такива работи не важат.  Mr. Green

# 1 028
  • София
Защото, обикновено никой не го слуша, милия.
Аз не съм видяла семейство, в което основните параметри да не са зададени от жена.

# 1 029
Защото, обикновено никой не го слуша, милия.
Аз не съм видяла семейство, в което основните параметри да не са зададени от жена.

Аз съм виждала доста.

# 1 030
  • София
Аз само съм чувала.
Иначе зависи от дълбочината на погледа над семейството.
На пръв поглед петелът пее в къщата, но ако се загледаш по-отблизо, забелязваш, че всичко фундаментално е подчинено на желанията на дамата.

# 1 031
  • София
То е ясно - мъжът е главата, жената е шията! Mr. Green

# 1 032
  • София
За съжаление имам една приятелка, която е безглесна буква в семейството си. Никой, визирам всъщност мъжа й, не я бръсне за слива. Това не й пречи да рекламира навсякъде мъжа си като прекрасен човек. Аз не мога да го понасям.  Mr. Green

# 1 033
Точно това щях да попитам.  Grinning
Нали уж имало равнопоставеност. Значи жената да слуша, пък мъжът да я обича. Това "слушане", лично аз го разбирам като вид подчинение. А при мен такива работи не важат.  Mr. Green
Реално погледнато почти всичко в едно семейство се върти около жената,но всъщност мъжа е главата на семейството.Мъжът и жената не са равнопоставени,те са партнъори и се допълват.Мъжът си е мъж,жената-жена,имат различни функции.Ако бяха равнопоставени,щяха да са мъже примерно,но тогава не можеше да става въпрос за брак,не и според църквата  Wink Така е според мен.

# 1 034
Защо форума отново е в ужасния вид?Само при мен ли е така?До преди малко всичко си беше наред  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт