Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 6

• 54 638
  • 890
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Вземи си и лецитин, докато мине запушването пий по 4 на ден , така поне седмица, след това минаваш на три на ден, след седмица на две и после профилактично по един. Лецитинът помага да не стават запушвания. Важно за студения компрес СЛЕД кърмене е, че не трябва да го държиш повече от 20 мин и през интервал поне 4 часа. Ако имаш във фризера замразени зеленчуци примерно, в пликчетата миксовете, вършат чудесна работа за студен компрес, важно е при всяко кърмене да даваш да суче от засегнатата гърда, опитай поза да е легнало  бебето и ти надвесена над него да го кърмиш, отделно докато суче прави леки масажни движения посока към зърното на засегнатото място, ако си стриктна и до ден , два не мине заминавай на лекар.

# 361
Здравейте! някой наясно ли е как се приемат спирулина и Мсм или поне къде да намеря инфо относно приема на водорасли при кърмене? иска ми се да подсиля организма си но незнам в какво количество да приема. Пия и допел херц за кърмачки. Благодаря !

# 362
  • Варна
Dani Pres, антипирептиците са нож с две остриета, както са ти казали, но на мен ми помагаха, за да облекча болката и да мога да цедя по-лесно без да ме боли зверски. После изчаквах час след като мине действието им, за да разбера дали съм се справила с проблема. Падне ли температурата, без да има действие на температуропонижаващ, значи си се справила с проблема, което не значи автоматично че трябва да спреш с мерките, но поне можеш да си по-спокойна, че нещата вървят надобре. Лецитин, зелевите листа вършат чудеса, може да ги ползваш вместо студен компрес, като ги сложиш предварително в хладилника, само не ги слагай върху зърното и ареолата. За топъл компрес може да ползваш напоен с топла вода памперс, върши чудесна работа. На мен ми се е случвало много пъти (около десетина), никога не съм успявала да изцедя повече от 10 мл, но с често кърмене и цедене след това, една безсънна нощ и се оправях. Успех  Hug.

# 363
Благодаря за съветите , само зелеви листа не успях да намеря, а действието на парацетамола отмина ... Наистина успокоява болката и изцедих 30 с помпата и не знам колко на ръка , но пак вдигам температура 38,6 и не мога да пия още 1 парацетамол ? минаха 6 часа след парацетамол 1000 , който май се пие 1 на ден ?

# 364
  • Варна
Ако не можеш да се справиш повече от 24ч след запушването с тези мерки и продължаваш да вдигаш Т, отивай на лекар за антибиотик, че да не стане по-зле. Има антибиотици, съвместими с кърменето, сега е важното да се оправиш. С лекарствата за температура не смея да дам съвет, а и вече сигурно е късно, аз пиех нурофен, парацетамола не ми действа по принцип

# 365
Здравейте. Имам въпрос към пилите Fenugreek. Благодарение на него си увеличих лактацията. Трябва ли да го пия през целия период на кърмене или когато ми свършат капсулите лактацията ще се запази на същото ниво?
Също проблем ли е ако не се цедя след хранене? Защото мляко остава, а ми е много трудно цеденето - почти нищо не изкарвам. И последно проблем ли е ако взимам ленено семе по 1 лъжица дневно?

# 366
Здравейте. Имам въпрос към пилите Fenugreek. Благодарение на него си увеличих лактацията. Трябва ли да го пия през целия период на кърмене или когато ми свършат капсулите лактацията ще се запази на същото ниво?
Също проблем ли е ако не се цедя след хранене? Защото мляко остава, а ми е много трудно цеденето - почти нищо не изкарвам. И последно проблем ли е ако взимам ленено семе по 1 лъжица дневно?
И аз съм пила сминдух. Но не постоянно - само ако усетя, че намалява Simple Smile
Не е нужно да се цедиш - нали целта е кърмата да се регулира по бебето.
Лененото семе не е проблем. Има тахан с ленено семе и сусам - още по-добре Simple Smile

# 367
Благодаря за съветите , само зелеви листа не успях да намеря, а действието на парацетамола отмина ... Наистина успокоява болката и изцедих 30 с помпата и не знам колко на ръка , но пак вдигам температура 38,6 и не мога да пия още 1 парацетамол ? минаха 6 часа след парацетамол 1000 , който май се пие 1 на ден ?
При мен имаше подобрение само след като бебчо се нацока,после всичко се повтаряше-и болката и температурата.Нито парацетамол,нито нищо не помагаше,за това те съветвам по-често слагай на гърда,по-често се цеди(на 2 часа ако можеш)и слагай студени компреси след това.Бъди стриктна,аз не бях и си изпатих много.Иначе ми изписаха за вкъщи Аугментин,той е съвместим със кърменето,но най-добре ако не се оправиш и днес,ходи на лекар да те види и ако имаш възможност се свържи със някой консултант по кърмене(не знаеш какви чудеса вършат).За парацетамола,аз пиех по няколко на ден(не знам дали е правилно,но нито ни е навредило на мен и детето,нито ни е помогнало всъщност).Лекар и консултант те съветвам най-вече.Успех,мила!

# 368
  • Пловдив
Момичета,знаете ли каква е разликата между еспумизан бебе комфорт и еспумизан бебе L?
Момичето в аптеката ми е дало L вместо комфорт и сега се чудя дали да се разхождам да ги връщам..?

# 369
Момичета,знаете ли каква е разликата между еспумизан бебе комфорт и еспумизан бебе L?
Момичето в аптеката ми е дало L вместо комфорт и сега се чудя дали да се разхождам да ги връщам..?
И двете са пълна измишльотина..

Какво съдържа Еспумизан комфорт 100 mg/ml перорални капки, емулсия
Активното вещество е симетикон (simeticone). 1 ml емулсия съдържа 100 mg симетикон.
Други съставки: макрогол стеарат, глицеролов моностеарат 40-55, сорбинова киселина, натриев хидроксид (за постигане на определено рН), ацесулфам калий, натриев хлорид, течен сорбитол (некристализиращ) (Е 420), карбомер, натриев цитрат, аромат банан, пречистена вода.

Какво съдържа Еспумизан L
1 mi (25 капки) от емулсията съдържа 40 mg dimethicone-silicon dioxide 96:4 (simethicone).
Помощни вещества
Полиетиленгликол 1500 моностеарат, глицерол моностеарат, сорбат, хидроксипропилцелулоза, натриев цикламат, захарин натрий, аромат банан, пречистена вода.

# 370
  • Пловдив
 Sad
Утре ще звънна на доки за нови капки,бебка само се мъчи Sad

# 371
Sad
Утре ще звънна на доки за нови капки,бебка само се мъчи Sad
Давай Биогая...
Всичко друго е измислица.
Не че и те ще помогнат.. Не става с лекарства  Rolling Eyes

Чети тук за Карп

Свиквай Simple Smile После идват зъби... после болести... после не им спира устата...
Hug

# 372
  • Варна
И аз съм пила сминдух. Но не постоянно - само ако усетя, че намалява Simple Smile
Не е нужно да се цедиш - нали целта е кърмата да се регулира по бебето.
Лененото семе не е проблем. Има тахан с ленено семе и сусам - още по-добре Simple Smile

Аз пих чай от сминдух в родилното за да ми тръгне кърмата, понеже дребния беше 6 дни плътно в кувьоз и не ми го даваха. Отделно, като беше към 5 месечен имах някаква лека кашлица и пих едно домашно лекарство на основата на ментова тинктура, без да знам, че от ментата намалява кърмата, та тогава си взех фенугрик на капсули и ми се оправи. Само едно опаковка изпих за около месец и половина, ако не се лъжа, и повече не съм имала проблеми. 

# 373
Моля за помощ!!!!!!
На ръба съм на отчаянието.Бебко е вече на 8 дни.Бях със секцио и в родилното са му давали без да зная адаптирано мляко и вода първите два дни.Дадоха ми го на третия ден при мен ,като преди това 24 часа след раждането беше сложен за малко на гърда.Тогава имах коластра.Около 4 ден уж ми слезе кърмата.Откакто бе при мен почти постоянно сме се кърмили при всяко примрънване, но се налагаше и да дохранвам.За жалост не получих адекватна помощ от акушерките.Бебко явно не засукваше добре и получих разраняване ,от което преустановихме кърменето за 24 часа и се цедях на ръка.Всичко ми е супер объркано, идва консултант вкъщи ,каза че уж бебето суче добре ,но и той много заспива на гърдата.Сега гледам да се цедя,вчера 8 пъти ,като го и слагах на едната гърда когато поиска,но го хранихме през 3 часа с изцедена кърма или адапте с шише.На изцеждане средно имам по 30мл. от двете гърди ,за жалост имам чувството ,че ми намалява кърмата ,защото последния път беше 20ммл от двете.много е малко.Ужасно  е не зная какво да правя да се цедя ли ,да му давам да суче ли ,то просто и времето не ти стига за всичко.Вчера е акал 2 пъти ,единия път доста обилно.Моля ви  дайте ми съвет как да процедирам, пия и лактогонен чай, но и имах голям стрес покрай раждането ,дано не ми се е отразило.ПОМАГАЙТЕ.Не искам да изпусна моментите и да ми спре кърмата.

Да добавя ,че от великото изцеждане и хранене,за да наддава бебко, в крайна сметка все едно го лишавам и вчера не е сукал почти.

# 374
  • UK
Основното е това - слагай бебето на гърда на всеки час и половина, максимум два, заспива не заспива, нека суче, пощипвай го ако трябва по ушичките, нека изпразва добре и двете гърди на хранене, може да ги разменяш по няколко пъти. Цеденето задължително трябва да се случва  СЛЕД това.
Не е правилно толкова малко бебенце да хапва на 3 часа, да цедиш и да даваш с щишета. Нека изсуче сам каквото може, после цедиш, ако гърдите са празни, вероятно няма да изцедищ повече от 10 мл, дори на празен ход, продължавай да цедиш за да стимулираш. Изцеденото после дай с лъжичка, не с шише. По този начин се опитай да сведеш добавката до минимум. Давай, когато мислиш, че наистина е много гладен и по съвсем малко.
Бебенцето все още е много малко, точно за 2-3 дни ще оправиш нещата Simple Smile Допълнително - пий вода непрекъснато, пий си лактогонния чай, храни се нормално, не се тъпчи, хапвай сурови ядки, гледай да се наспиваш и да не се шашкаш прекалено много, че така звучиш. Кърми и нощем в същия ритъм.
Как така вчера почти не е сукал? Най-важното е бебето да суче, цеденето после. Много грешна практика да цедиш и тогава да храниш с изцеденото. Трябва обратното - да се храни сам от гърдите, после цеденето е не за събиране и броене на милилитри, а за стимулиране, пък каквото успееш да изцедиш, нека си го хапне и него. 
Успех, много бързо ще се справите, ще видиш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт