Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 19

• 45 662
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
благодаря ви. тогава отделно ще се обадя да запазя час и за генетичните изследвания. за тях ще съм хапнала, а до колко разбрах за имунологичните не е необходимо да съм гладна и жадна?

# 301
Аз имам час за хистероскопия на 21-ви, звъняли са ми преди малко, но аз чак сега видях. От регистратурата казаха, че утре пак ще ми се обадят за подробностите. Аз да питам и вас - за тези изследвания - СПИН и др. трябва ли някакво различно направление и предварително ли го правя или в самия ден?

# 302
  • Варна
Аз имам час за хистероскопия на 21-ви, звъняли са ми преди малко, но аз чак сега видях. От регистратурата казаха, че утре пак ще ми се обадят за подробностите. Аз да питам и вас - за тези изследвания - СПИН и др. трябва ли някакво различно направление и предварително ли го правя или в самия ден?

Тези изследвания не минават по здравна каса, така че не ти трябва направление. Можеш да ги направиш предварително, а до колкото разбирам от този форум, можеш и там да ги пуснеш в деня на хистерото.
Те не ти ли казаха, като звъннаха?

# 303
Успех на всички с хистеро- и лапароскопии.  Grinning Моята хистеро беше вчера, но Стаменов не ме вика за промивки. А днес почти нямам кръв и се чувствам прекрасно, без никакви болки. Само ми е малко подута ръката от абоката и ме наболява, ама това е нищо.

Само да попитам, колко време след хистеро не може да се прави секс и да се ходи на басейн и/или фитнес?

Успех момичета Laughing Laughing Laughing

# 304
благодаря ви. тогава отделно ще се обадя да запазя час и за генетичните изследвания. за тях ще съм хапнала, а до колко разбрах за имунологичните не е необходимо да съм гладна и жадна?
Аз си бях хапнала и пила кафе преди имунологичните..Няма проблем  Peace

# 305
Благодаря Mometo*.

Кали, благодаря. Но не са ли 2 нощувките?
Аз мисля, че интубират всяко лапаро.
Мен повече ме интересуваше може ли да се обсъди лапарото с лекаря преди това или няма този шанс.
Защото на мен не ми беше обяснено защо ще се прави, трябва да запиша час, но преди него да записвам ли и такъв за среща с док. за да го обсъдим?  newsm78

# 306

Тези изследвания не минават по здравна каса, така че не ти трябва направление. Можеш да ги направиш предварително, а до колкото разбирам от този форум, можеш и там да ги пуснеш в деня на хистерото.

Аз пропуснах тяхното обаждане и после звънях, но жената на рецепцията ми каза, че ще се обадят отново утре, понеже тя само записва часове.

# 307

Аз пропуснах тяхното обаждане и после звънях, но жената на рецепцията ми каза, че ще се обадят отново утре, понеже тя само записва часове.

Съпружка, ако не ти се обадят, не чакай, ами звънни ти. И тези, които записват часове могат да проверят. Аз така настоятелно ги питах и ми съдействаха.

# 308
здравейте, някой с актуална информация може ли да ми каже колко време важат изследванията за хепатит и спин? Благодаря

# 309
3 месеца  Peace

# 310
# 311
  • Варна
...Кали, благодаря. Но не са ли 2 нощувките?

Ами мен ми правиха лапарото на 08.03.2013г. и вечерта преди операцията не са искали да стоя там. Казаха да отида сутринта в 08.00ч. Само една вечер след операцията стоях, а тя си беше сериозна. Сега може да са сменили тактиката, знам ли?  newsm78

Защото на мен не ми беше обяснено защо ще се прави, трябва да запиша час, но преди него да записвам ли и такъв за среща с док. за да го обсъдим?  newsm78

Не мисля, че има смисъл чак час да си записваш, само за да попиташ това... Наистина се учудвам, как така не знаеш защо ще ти правят лапаро, но дори и Док да е пропуснал да обясни, ти защо не пита, когато ти го съобщи?
Иначе си мисля, че може да си зададеш въпросите, когато влезеш в операционна и там се срещнеш с Док. Преди това няма как да го видиш. Когато ти дойде реда и отидеш в операционна обаче, той ще те посрещне и така или иначе ще пита как си и имаш ли някакви въпроси...
Ако обаче имаш някакви съмнения и вероятност да откажеш процедурата, по-добре записвай час!

# 312
allaya, е започвам вече да се възмущавам, че не са ти обяснили. Когато човек е по-тактичен и не нахалства да му обясняват, могат дори и да не му обяснят защо ще му правят лапароскопия. Моят съвет е - ако имаш визитка на следящия те лекар, му се обади и му кажи, че не си разбрала защо ще ти правят лапароскопия. Не вярвам да подмине въпроса ти, все пак това си е важно. Ако не ти обяснят по телефона или не те удовлетвори оняснението, тогава си запази час.
Не ти препоръчвам да оставяш въпросите си за точно преди лапарото, защото това означава да направиш много действия - като пътуване до София, пиене на очистително, чакане да те приемат в стаята за чакане, напрежение, чудене дали ще имаш време да зададеш въпроса си. И накрая, ако решиш да го отмениш, цялото това напрежение, ще се окаже безсмислено. Това е моят съвет, все пак, ти решаваш.

# 313
Kali_tod, SAB-f благодаря ви,
то при мен се получи просто така, че след ЦС имах час за коментар с лекаря, но не го дочаках защото още след снимката ми казаха да отида в кабинета, прередих няколко момичета, което много ме притесни, още бях под упойка едва ли не, болеше ме, дадоха ни документи за фонда .... и въобще толкова много информация и толкова бързо, че аз само чух - запушени са, ще се махат, запази час за лапаро и подавай документи и чао.
И това беше.
Направих го и се примирих. Дори не погледнах снимката.
Аз лапарото ще го направя, най-малко за да се види добре какво се случва.
Но, не съм съгласна с "диагнозата" защото съвсем случайно на скоро реших да разгледам снимката и да я коментирам с друг лекар и доколкото аз виждам и той разбира - не се вижда хидро, едната тръба е запушена, но другата е пропуснала, вижда се течността ...
Не подлагам под съмнение в никакъв случай мнението на лекаря ми в Надежда, но все пак ми се иска да обсъдим тази снимка защото така и не го направихме. Искам ако има шанс да се запази тръбата да го направят. Не мисля, че това е за телефон. Чудя се само дали да го оставя за деня на лапарото или да си запиша час за преди това за този разговор.

Ох извинявайте, че ви занимавам с това.  ooooh!

# 314
Здравейте момичета успешна нова 2014година и от мен пожелавам ви много късмет и много EFP чертички. Към тези които са минали вече по този път имам 2 въпросчета.

1. Първоначално кандидатствах в друга клиника, сега ми предстои да получа заповед за ин витро, та въпроса ми е сега искам да се преместя в Надежда, направо нося заповедта там и казвам че съм сменила желанието си ли или трябва да уведомя Фонда?

2. Когато си занесеш заповедта в Надежда, кога започва стимулацията и след колко време ти назначават връщане на ембрионите?

Общи условия

Активация на акаунт