Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 19

• 45 663
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
mimikona благодаря ти още веднъж! Ще послушам съвета ти и ще си запиша час за втори ден от цикъла. Не ми се ходи на предния цикъл, пътувам 4 часа в едната и 4 в другата посока и ми идва доста натоварващо. Успех и на теб!

# 286
Благодаря, добре съм  Blush Сега съм в най-хубавия период.....

# 287
Нова пациентка на клиниката съм и при срещата с Персенска каза, че иска да направим хистероскопия. Записа ми само 8, 9 и 10 ден. Как се процедира в този случай? Може би трябва в началото на цикъла да запазя час за някой от тези дни Simple Smile.
 А и също необходимо ли ми е направление за да мине по ЗК? От личната лекарка или от Надежда го издават?
Трябва ли предварителни изследвания да се правят или отивам направо в насрочения ден и тогава назначават какво се прави? Колко време се лежи и може ли да се пътува след хистерото?
Моля някой ако скоро е минал по този път да сподели!

Здравей, Atsan, аз вчера прави хисторскопия на при Стаменов. В деня, в който ми дойде МЦ се запазих час за хистероскопия. Бъде настоятелна. На регистратурата се опитаха да ми обяснят, че нямало часове, но накрая склониха да ме запишат и в последствие чакаш потвърждение от клиниката. 4 дена преди хистерото се обадих, защото никой не му потвърди и се оказа, че всичко е ОК и Стаменов е  потвърдил операцията ми. Още като се запишеш кажи, че си по здравна каса. Важно е, да се уточни при записването. Отиваш при личния си лекар и си взимаш направление за МП 149 и диагноза N 84.0 Полип на матката, ако ти е оперативна хистероскопията. За диагоностична хистероскопия питай по телефона коя диагноза е.

Задължително си направи изследване за кръвна група. Аз направих и вирусологията предварително - тя не се поема от каса. Изследват се: СПИН, Сифилис, Хепатит B и С. В Надежда струва целия пакет вирусология 55 лв. В деня на операцията трябва в 7.45ч да си в клиниката - гладна и жадна / и вода не бива да пиеш/. Обаждаш се на регистратурата, оттам те насочват към 3 кабинет. Попълваш куп формуляри по здравна каса, след което те викат за да тепрегледят и дооформите досието ти. След това санитарка те води в клиничната лаборатория, за  да направиш кръвни изследвания - ПКК и биохимия /те са включени в пакетната цена/. Оттам минаваш през вътрешни болести, където ти правят електрокардиограма и ти мерят пулса. Трябва да нямаш хрема и зачервено гърло, иначе връщат. След тази обиколка по кабинетите, минаваш през касата, където плащаш 330 лв - разликата, която касата не поема. След това санитарката те води в съблекалнята, където ти дават нощница и чехли. Оставяш си целия багаж без мобилния телефон на гардероб и те качват към операционната. Там чакаш в зависимост от графика. Самата процедура е 20 -30 мин с упойката. Поставят ти абокат, чрез който ти вкарват една банка разтвор и упойката. След което те привеждат в една стая, в която се събуждаш и лежиш към 2ч и после те изписват. Важно е да се уточниш с лекаря как процедираш нататък - контролен преглед, евентуално промивки и т.н.

Успех!

# 288
Здравейте ,момичета.Моята поредна хистероскопия ще е на 25.01(събота).Ще се радвам ,ако има някоя от вас за операция, да се запознаем.В стаята с пъзелите може да си побъбрим.Успехчета на всички.

# 289
Благодаря, добре съм  Blush Сега съм в най-хубавия период.....

Браво, наслаждавай му се.
Всичко най-хубаво и до края.

Извинявай, че се обръщам така персонално, но от някъде съм останала с впечатление, че нашите случаи са малко сходни, а и аз съм при Персенска и се зарадвах много на твоя успех.   bouquet

Само дето не си била на лапаро там, а как исках някой да разкаже.

# 290
Късмет Миче  Peace Hug Аз не знам кога, какво за моята 2-ра хистероскопия  Sad Чакам да ми се обадят за часа  ooooh!

# 291
Моето второ хистеро мина в понеделник.След 3 дена съм на промивка.Ще имам и трето хистеро след 2 цикъла, smile3516 Wearyтака иска Перси

# 292
Ама как така толкова пъти хистеро егати  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Драголова на теб защо така?

# 293
Полипи,възпаления и т.н .Скоро няма да видя трансфер,че после и биопсия.Ако и тя е кънтри отиде лятото,ще ми излезе заповедта.Ама ко да се праи,късмет Sad Wink

# 294
Goldie75 браво!!! Ти така ясно и точно обясни всичко за хистороскопията, даже и тези на регистратурата няма да могат така хубаво да ни обяснят. Благодаря ти, четейки те си записвах на листчето   на , което Персенска ми записа какво ни следва след това - Оперативна Хистороскопия на 6,7,8,9 или 10 ден, какво ми е нужно Simple Smile 

# 295
маймунка33, и аз благодаря за информацията, много помогна и на мен. Аз съм си запазила час за Балтаджиева за 27-ми понеделник за имунологинчни изследвания, но ако искам да пусна генетични, трябва да си запазя още един час, така ли? Виждам, че няма значение в кой ден от цикъла са. Необходимо ли е часовете да са сутрин или няма значение?
Генетичните нещо ми се върти,че май бяха вечерни часовете..Ако си от София или имаш път скоро питай на регистратура..Задължително ти трябва час..Кабинета е един,но докторите са различни..

# 296
Късмет Миче  Peace Hug Аз не знам кога, какво за моята 2-ра хистероскопия  Sad Чакам да ми се обадят за часа  ooooh!
Mерси,djass, да ти се връща късмета.Все се каня да ти звънна и все нещо ме повлича нанякъде.Търпение му е майката в нашите случаи.

# 297
allaya, благодаря ти, много късмет и успех и на теб   bouquet Аз бях при Стаменов, апропо.

# 298
Аз скоро правих генетични и имунологични. Имунолозите работят с пациенти до 16ч, а гентиците започват от 17,30 часа.

# 299
  • Варна
... а как исках някой да разкаже.

Аз съм правила лапаро в Надежда. Комбинирано с хистеро... Разказа не е кой знае колко по-различен от този:

Здравей, Atsan, аз вчера прави хисторскопия на при Стаменов. В деня, в който ми дойде МЦ се запазих час за хистероскопия. Бъде настоятелна. На регистратурата се опитаха да ми обяснят, че нямало часове, но накрая склониха да ме запишат и в последствие чакаш потвърждение от клиниката. 4 дена преди хистерото се обадих, защото никой не му потвърди и се оказа, че всичко е ОК и Стаменов е  потвърдил операцията ми. Още като се запишеш кажи, че си по здравна каса. Важно е, да се уточни при записването. Отиваш при личния си лекар и си взимаш направление за МП 149 и диагноза N 84.0 Полип на матката, ако ти е оперативна хистероскопията. За диагоностична хистероскопия питай по телефона коя диагноза е.

Задължително си направи изследване за кръвна група. Аз направих и вирусологията предварително - тя не се поема от каса. Изследват се: СПИН, Сифилис, Хепатит B и С. В Надежда струва целия пакет вирусология 55 лв. В деня на операцията трябва в 7.45ч да си в клиниката - гладна и жадна / и вода не бива да пиеш/. Обаждаш се на регистратурата, оттам те насочват към 3 кабинет. Попълваш куп формуляри по здравна каса, след което те викат за да тепрегледят и дооформите досието ти. След това санитарка те води в клиничната лаборатория, за  да направиш кръвни изследвания - ПКК и биохимия /те са включени в пакетната цена/. Оттам минаваш през вътрешни болести, където ти правят електрокардиограма и ти мерят пулса. Трябва да нямаш хрема и зачервено гърло, иначе връщат. След тази обиколка по кабинетите, минаваш през касата, където плащаш 330 лв - разликата, която касата не поема. След това санитарката те води в съблекалнята, където ти дават нощница и чехли. Оставяш си целия багаж без мобилния телефон на гардероб и те качват към операционната. Там чакаш в зависимост от графика. Самата процедура е 20 -30 мин с упойката. Поставят ти абокат, чрез който ти вкарват една банка разтвор и упойката. След което те привеждат в една стая, в която се събуждаш и лежиш към 2ч и после те изписват. Важно е да се уточниш с лекаря как процедираш нататък - контролен преглед, евентуално промивки и т.н.

Успех!

Едната разлика е, че лапарото се прави с интубиране и трае малко повече 40-45 мин. Друга разлика е, че оставаш една вечер там. Трета разлика - в деня преди лапарото пиеш очистително. Четвърта разлика (много съществена) - цената!
Това е. Друго не се сещам - всичко се прави по същия начин, както хистерото.
Дори не съм сигурна дали интубират всяко лапаро или зависи от случая. На мен ми махаха преграда в стената на матката и ме интубираха...

Общи условия

Активация на акаунт