Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 19

• 45 500
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
Да , най -важното е да се научим на търпение. За мен това е най-голямото изпитание. От два дни някъде мъжа ми само ме успокоява и ми вдъхва кураж. Аз малко се сринах: 1. Декември заради празниците-нищо не правихме. 2. Малко странна менструация  два месеца. 3. Д-р Персенска началото на януари ми назначи оперативна Хистероскопия-отложиха ми я ,заради пълен график. 4. Дойде ми пак след има няма седмица следе като ми спря .5. Сега ми отлагат за втори път хистерото , заради грипната епидемия. Минават месеците, а ми се виждат като годинииии в нищо. А празнотата още повече ми се изостря. На 24.01 разбрах , че една позната , на които им бяхме на сватба 1 месец преди нашата сватба е бременна в 5 месец. Вчера ми се обади моя много добра приятелка-бременна в 7 г.с. ..... Но трябва да вярваме, да трудно е , повече време, може да не е случайно-мъжа ми все ми го повтаря и вдъхва кураж. Снощи ми каза " Най-лошото при теб е ,че живееш в миналото/преживях за 2 години една изънматочна бременност и един спонтанен аборт в 8 г.с./ и , че мислиш за бъдещето!"

Долу горе на същият хал съм за 1 година един спонтанен аборт в 14г.с и 2 месеца след това ивънматочна,минаха 4 години докато се реша да потърся помощ.После една операция за премахване на тръбата,после 2 хистероскопии сега чакам трета,заповедта от фонда си я взех още ноември,но нищо не мога да почна Sad

# 511
Ketti , позната история, разбирам те как се чувстваш, но да приемем, че така е трябвало да стане...ние толкова сме чакали, та сега за един месец няма да се тормозим допълнително Hug вероятно ще си е до другия петък отлагането на процедурите и манипулациите... ooooh!

Да така е Буцигном, нямаме избор ще чакаме.На мен ми е кофти тъй като от декември не мога да я направя снимката първо заради празниците сега заради епидемията.пък и процедурата ми е за първи път и нали се сещаш как съм се сковала.Хихи.
 Както е казал Оскар Уайлд-Това, което ни изглежда като горчиви изпитания, често са прикрити благословии.
Успех момичета.Бъдете благословени и вярвайте че все някога нещата се случват стига да го желаем силно Hug

# 512
О, разбира се, че знам , че не съм само аз , даже знам , че има и жени с много по големи проблеми от моите. Покрай мен има както големите късметлии в това отношение-да нямат проблеми и когато са решили ,тогава да са забременели и родили, но и такива, които са се борили с години и сега имат деца. Първите ме съсипват психически, защото радвам се много за тях, но странно чувство има дълбоко в мен , което не е присъщо за мен-завист и адски яд. Но пък вторите ми дават сили да не спирам. При мен колкото и да ми се случват лоши неща, аз не се отказах , това поне харесвам в себе си. След извънматочната  февруари 2012г , веднага след месец почнах да търся специалист за ЦС , за другата тръба. след направата й почнахме пак опитите и преди да забременея за втори път си записах час за Болница "Надежда" /януари 2013г/ . Пък си казах тогава, аз да имам час , че се чака сума време, пък ако стане работата лесно ще го отменя Simple Smile Е, стана, ама не за дълго. Затова не чакайте и не се предавайте. Най-големия ми пример е сестра ми , която мина около 5 годишна борба, 3 ин витра, 1-то сами го финансираха, третото се прехвърлиха в "Надежда" и там успяха да й помогнат. Сега има две прекрасни две годишни деца Simple Smile

# 513
  • София
аз пък чакам ембриолозите да звъннат и взех да се изнервям вече, все по-късно всеки път  smile3516

# 514
Бамби..ще звъннат,споко
Дано всичко да е наред с  fertilization

# 515
Здравейте, момичета. Simple Smile Най-накрая дойде така чакания от мен час за първичен преглед при д-р Персенска и реших и аз да се включа в темата. Иначе отдавна я следя. Предстои ми лапароскопия + хистероскопия. На докторката не й хареса цветната ми снимка - дясната тръба е запушена или частично запушена; аз съм с двурога матка с малък септум. Също така ми откри и полип. Бихте ли се включили с информация за тези процедури, тези от вас които са правили? Благодаря ви и ви желая сбъдване на най-съкровената мечта! Simple Smile

Аз имах септум премахнат преди години в Майчин дом. В началото на седмицата ми направиха хистероскопия, защото съм с двурога матка и има риск да износя бебето. На 30-ти имам час за контролен преглед за да обсъдим какво следва и дали ще се наложи още една хистероскопия заради двата рога.
Самата процедура е съвсем рутинна - отиваш сутринта рано - гладна и жадна. Попълваш разни бланки, минаваш изследвание за кръв и урина, после кръвно, сърце и т.н. Качват те да изчкаш ред и като те вкарат в операционата ти слагат упойка, така че нищо няма да усетиш. Събуждаш се след час. В следващите няколко дни ще имаш кървене. Ако имаш някакви конкретни въпроси - питай и успех!  Hug

# 516
съпружка,ти си правила оперативна хистероскопия,а на нея и предстои лапаророскопия+хистероскопия..Това са две различни процедури..Доколкото съм запозната за лапароскопия се ходи още предния ден,но двете процедури заедно не знам как стоят нещата..

# 517
Да, видях че ще прави и лапаро, аз казавам аз какво съм правила и че няма от какво да се притеснява.

# 518
Момичета,колко струва разширената спермограма в клиниката и включва ли спермограмата по Крюгер или са две различни?  newsm78 Нещо ми се върти в главата...дано не изляза права!

# 519
Момичета,колко струва разширената спермограма в клиниката и включва ли спермограмата по Крюгер или са две различни?  newsm78 Нещо ми се върти в главата...дано не изляза права!
Здравей, ние преди няколко дни правихме спермограма...цената е 100 лв за разширена по Крюгер. Разширена с SDI е 150 лв. Ако преди това не сте правили спермогравма и не сте с мъжки фактор за начало препоръчват само разширена, а в последствие ако се види, че има проблем се прави разширена с SDI.
P.S На мъжа ми много му помагна Фертилайд за мъже, ама много....и съм много хепи newsm44

# 520
Благодаря ви момичета!

# 521
suzii1,благодаря!Значи,разширената включва и Крюгер!Супер!Сядам да чета каква е тая SDI спермограма,че не съм на ясно!
п.с.Радвам се за вас!Желая ви успешен опит и  preggo newsm32  Simple Smile

# 522
А за колко време излиза резултатa  на разширена спермограма с SDI тест?

# 523
  • Ст. Загора
аз пък чакам ембриолозите да звъннат и взех да се изнервям вече, все по-късно всеки път  smile3516
и аз чакам да звъннат. Вече звънят през ден май, защото ми се обадиха на 1 и 3 ден, днес засега не са.

# 524
А за колко време излиза резултатa  на разширена спермограма с SDI тест?
Разширена с SDI....1 седмица, разширена на следващия ден, обикновена за два часа

Общи условия

Активация на акаунт