Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 267
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
с първата ми бременност пиех за задържане хапчета , много витамини не се двийех много не че сега е по различно като се закотвч в офиса на стола от 9 до 5 няма мърдане.Тогава качих много кг , мажех се с какво ли не и се нацепих навсякъде една седмица преди да родя . Сега с тази бременност  ми се гадеше само в началото, нямам кой знае какъв апетит ,кръст ме боли от време навреме, пия само но шпа  по 3 пъти на ден защото имам леки контракции и фолиева киселеина . На 16 съм на преглед да видим резултатите от БХС и доки каза че ще е момиче пък да видим дали е познал . Вие ще си правите ли 2 -ри БХС или ще го пропуснете задължителен ли е .
За херпес и на мен ми е излизал но честно казано не съм питала АГ дали има някакъв проблем .
Аз имам усещането че ще е момиче но да видим ( просто защото ми е доста по различна сега бременността ) Каквото и да е само искам да ми е живо и здраво и бременността да ми е без проблемна . Гледах че вече разглеждате колички и креватчета доста интересна покупка, но аз както си меня мнението всеки ден ше има доста да разглеждам и умувам тези две покупки  Grinning

# 136
pival едно голямо  Hug от мен. И при мен не бяха добри и двата БХС и много се бях шашнала, но като попрочетох малко за тази амниоцинтеза,да ти кажа се успокоих и сега искам,по скоро да ми я направят и да се види,че всичко ни е наред Simple Smile Има много примери в нета, дори с риск 1:15 и след амниоцинтезата всичко е било наред.Опитай се да бъдеш спокойна до колкото е възможно, подготви се психически за една такава процедура, която вече я водят абсолютно ротинна.Да има риск при нея, но ако си при добър специалист риска е минимален.Аз в началото като разбрах се наревах едно хубаво да ми олекне и сега гледам по оптимистично на нещата.Всичко ще е наред и после ще си бременем на спокойствие  Hug

# 137
pival, имаш 4 стиснати палчета от мен. Всичко е в нагласата Hug

# 138
Pival i men tova me trevoji, moia 1 pokazatel e 1:120, no se razrovih i tova ne e izseldvane, a statistka i az mislia za amnio, no i v nego ima risk.....
ne znam dali si zaslujava da riskuvash pri polojenie che statistikata nishto ne ti kazva, znam i za sluchai s mnogo dobri rezultati i se rodilo dete s Daun
Az pitah na parvia BHS genetichnata konsultantka i spored neia FM ne moje da zameni vtoria BHS
Ne se pritesniavai BHS ne e izsledvane i ne dokazva nishto priemi go informativno

# 139
Аз от всичко четено до сега стигам до извода,че е хубаво да се направи амнио при всички случай.Както каза duda78, има много случай с много хубави резултати и се ражда с Даун.Статистика какво да се прави....

# 140
Пивал, не бързай да изпадаш в паника.Звучат стряскащо тия цифри,но амниоцентезата е нещо,което ще ти даде сигурни резултати...хич не го харесвам и не мувярвам на това БХС. Силно стиснати палци от мен и да знаеш-нещо ми подсказва,че този път всичко ще е наред с теб и бебо  Hug  Praynig  Praynig

# 141
Здравейте,както споделих в предните страници,аз ще правя амниоцентеза,на 99% съм решена.Първоначално и аз бях много шокирана,особено си мислех,че като съм на 26,рискът ще е минимален,но заради увеличената нухална гънка, се оказа,че не е така,независимо,че кръвните ми показатели са 1:18000,заради гънката ми дават 1:180 и всички специалисти,с които се консултирах,ме посъветваха да я направя.Изчетох доста и сега съм по-спокойна и решена,защото дори и да направя втори БХС,винаги до края на бременността ще ме измъчва този въпрос,особено след като веднъж са ти пуснали мухата...

# 142
pival : И аз като момичетата искам да те окуража да не се притеняваш, това са вероятности. При нужда амниоцентезата ще си каже със сигурност. Да, и тя крие лек риск, но пък ще си спокойна. Най-добре я направи в майчин дом при добър специалист. Какво ти показа ултразвуковия преглед, той наред ли е? Стискам палчета!  Hug

Sisi: Аз мисля да си направя втора фетална, но БХС (кръвните) не мисля пак да повтарям, май няма смисъл. Имам час за началото на февруари.

# 143
Момичета по колко мм ви е тази нухална гънка моята е 0,80 добре ли взех и аз да го мисля

# 144
AKo e pod 3 e dobre, no ostava vaprosa tozi deto gleda kakvo vijda

I az imam vapros kak da si dobavia gestacionata sedmica v profila?

# 145
  • Там някъде
duda78 влизаш в "свободно време", оттам "лентички", следваш стъпките и после копи-пейст ликна в подписа Simple Smile

# 146
Казват,че до 3мм е в норма,но колкото е по-завишена,толкова се води,че е по-рискова,конректно за Даун,на мен веднъж ми я изкараха 3.8,втори път 2.9 и трети 4мм,но знам,че дори и на 2.9 трябва да те следят по-внимателно и препоръчват амниоцентеза,а може и независимо от гънката всичко да е наред,просто да си е особеност на бебето,така поне на мен ми казаха

# 147
Значи малко се поуспокоих ако доки е гледал както трябва съм си в нормите. Успех на всички други мами не се притеснявайте всичко ще е наред но според мен каквото е нужно го направете дори и при трима различни да ви гледат след като имате съмнения за нещо се консултирайте но не се притеснявайте може да са фалшиви тревоги Вярвам че всичко ще е наред , стискам ви палци

# 148
  • София
pival силно стискам палци всичко да мине наред при теб и тревогата ти да е напразна.  Praynig Hug не знам дали не е удачно да потърсиш и второ мнение, не искам да наливам масло в огъня, но все си мисля, че от опит глава не боли.
mmmm_17 надявам се и при теб притесненията да са напразни.
при мен този първи скрийнинг въпреки това че съм вече в рискова възраст (35) са добри и докторката ми каза че няма нужда от втори такъв скрийнинг, но аз си мисля, че вероятно ще го направя.
първата таква ФМ я правих при доктор чучумишев в клиника малинов, като кръвните изследвания и резултатите от ултразвука се пращат в майчин дом в генетичната лаборатория.

# 149
  • Пловдив
Лекарката ми каза, че ще направя по-ранна ФМ и после ще решим за амниото. Аз иска да направя амнио, но съм притеснена от процедурата... от риста от нея, но иначе няма да спра да го мисля.
По ехограф всичко е наред, но бебо върви със едмица напред, може това разминаване да оказва влияние, знам ли.
Леаа,mmmm_17  записали ли си час за амнио?

Много ви благодаря за подкрепата. Аз се наревах много хбаво, олекна ми и сега се информирам по-подробно по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт