Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за грижа за кожата и овлажняване по време на бременност?
Какви са вредните навици, които трябва да избягваме по време на бременност?
Какви са препоръките за избор на сутиен по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за грижа за кожата и овлажняване по време на бременност?
По време на бременност е важно да изберете подходящ овлажнител, за да поддържате кожата мека и хидратирана. Някои майчета препоръчват продукти като Eucerin, Mustela или Palmolive, тъй като те помагат за поддържане на липидния и водния баланс на кожата. Освен това някои предпочитат естествени овлажнители като кокосово масло, какаовo масло, масло от шипка или масло с тигрова трева. Важно е да се отбележи, че въпреки овлажняването, рискът от стрии до голяма степен зависи от типa кожа и генетика. По време на бременност е важно да поддържате кожата хидратирана, особено през 7-9 месец и след раждането, за да предотвратите стрии. Препоръчително е да използвате масла като масло от Икар, Мустела или олио HIPP. Освен това хидратиращите кремове могат да помогнат при сърбеж и опъване на кожата.
-
Какви са вредните навици, които трябва да избягваме по време на бременност?
По време на бременност е важно да се избягват вредни навици като пушене, консумация на алкохол и прекомерна консумация на кофеин. Някои майки спират пушенето и намаляват консумацията на кафе, докато други избират да ограничат приема на алкохол. Важно е да се консултирате с лекар относно всяко решение.
-
Какви са препоръките за избор на сутиен по време на бременност?
При избора на сутиен по време на бременност е важно да вземете предвид индивидуалните предпочитания и комфорт. Някои майки предпочитат сутиени без банли, докато други смятат, че банлите не са проблем, ако сутиенът пасва правилно. От съществено значение е да изберете сутиен, който осигурява подходяща опора и комфорт.
-
Какви са препоръките за запушен нос и сух въздух?
-
Какви са препоръчителните упражнения на Кегел по време на бременност?
А д-р Илиев регистрира ли по здравна каса? Видях на сайта им, че проследяване на бременност струва 500 лв., но не пише нищо за ЗК.

На ЖК като ходих да се запиша ме погледнаха само да установят дали бебето е живо и беше такава лудница в кабинета, че дори не успях да попитам за пол дали се вижда нещо
а знаеш ли къде води ражданията - върти ми се че е в окръжна болница, но не съм сигурна? 

ще падне мислене, усещам. за момиче бяхме мислили че ще е калина, пък то не излезе точно така, затова не бързам да мисля
аз се притеснявам да не пресроча заради замотаването с жк....
не знам защо съм запомнила 16-18, да не би да има някакво изследване тогава...