Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 278
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Спокойно,pival! Hug И аз се наревах,нямам спокоен сън тая седмица,все ми е в главата тая процедура,като някакъв кошмар,но след като и аз изчетох доста по въпроса,чух и различни мнения,все пак се реших за собствено спокойствие да я направя и то при мен по-скоро ме притеснява ,че съм с предна плацента и (-) резус фактор,но лекарите си знаят работата.Много е важно,ако се решиш на подобно нещо,да се насочиш към правилното място,то вярно,че всичко си е Божа работа и риск винаги има,но казват,че е по-нисък при лекарите с повече опит в тази процедура.Аз лично съм се насочила към доц.Димитрова в МД и другата седмица трябва да звънна за час,който ще е началото на февруари,тъй като трябва да съм в 17-та седмица.Сега най-важното е да си спокойна,обмисли,консултирай се,трудно се взима решението,аз мислех и по още лекари да ходя,но прецених,че няма да имам спокойствие до края.

# 151
Мили мами, не се тревожете за БХС, сигурна съм че всичко ще е наред, това са просто някакви цифри, които показват вероятност и нищо повече, стига на ФМ да са измерили правилно и да е до 3мм, всичко ще е наред. Ако това не ви успокоява, си направете амниоцинтеза, аз лично съм много против това изследване, но това си е мое мнение. Най-вече мислете позитивно    Peace

Я сега тези дето са бутали вече колички да си кажат мнението за този модел http://prodavalnik.com/detska-kolichka-bebetto-filippo-i29654041

# 152
  • Пловдив
mmmm_17, сега ровя за добър специалист в Пловдив. Да, знам, че БХС не  е диагноза, но е трудно да си спокоен при висок риск!

# 153
mmmm_17 една приятелка си прави миналата година амнио, заради много лош БХС, тя беше и с плацента превия тоталис, но по препоръка ходи при някаква д-р Павлова. Не че нещо, но видях че си решила за доц. Димитрова (тя й прави първото амнио преди 7 г. на тази същата приятелка) та от нея знам, че сега тази Павлова в Майчин дом била доста по-добра, по-внимателна и повече неща обяснявала. Ако искаш погледни и за нея  Peace

# 154
dona_78,благодаря!Имам още време да реша,а тази твоя приятелка имала ли е някакви усложнения след процедурата,защото аз повечето мнения,които изчетох,бяха за нормално преминали,но нямам около мен някой,който да го е правил?

# 155
  • Пловдив
 mmmm_17, мен също ме е страх от последствията..., мразя и игли Sad. Успех  Hug

# 156
  • София
Момичета, чета ви, притеснени сте за амниоцинтезата, напълно нормално. Исках да споделя, че на моя приятелка и направиха, след висок резултат за Даун на БХС и всичко мина лесно, безпроблемно и сега тя си има здраво детенце. Така ,че КУРАЖ  Hug вярвайте, че всичко ще бъде наред и ще видите, аз съм сигурна, че няма да има проблеми и всички ще си имате здрави и красиви дечица.

# 157
Здравейте и от мен, момичета!
 Съчувствам на тези от вас, които са имали лош резултат на БХС и се ядосвам, защото вместо да си карате щастливо бременността, на много от вас създават напълно излишно адско притеснение.
 Аз лично също се записах на това изследване, часът ми е за утре, но няма да отида.
 След толкова фалшиво позитивни и фалшиво негативни резултати, вярвам, че или трябва да усъвършенстват метода или да се прекрати тази "мода", наречена БХС. Достоверността на БХС е 60% , а на хвърляне на стотинка е 50%!!!
Аз искам да ви попитам и за една друга болежка: От 3-4 дни имам болки в кръста, особено като лежа. Тогава усещам и една болезненост в корема, цялата работа наподобява симптомите преди цикъл.. Кажете ми, това нормално ли е , трябва ли да звъня на лекаря си? Усещате ли подобни неща?

# 158
mmmm_17 ами това, което знам от нея е (тя е правила 2 амнио) е че, не е болезнена процедура, кратка е във времето. Имай предвид също, че при всеки е различно. В случая на приятелката е, че с предната плацента е било по-трудно самото убождане. Тъй като докторката като тръгнала да боде плацентата била отпред, детето вътре се е мърдало, та на докторката й е отнело повече време докато си намери местото за убождането. Убождането било не повече от 5 мин. и с това процедурата е свършила. Доколкото знам ти ще си вързана към монитори и непрекъснато ще те наблюдават, имам предвид, че няма да бодат на сляпо. След манипулацията трябва да лежиш мисля ден (най-много ставане до тоалетна), но не помня дали в болницата или вкъщи. Идеята е да не прокъврвиш, но процента е под 1%, така че за мен е минимален.
Успех Hug

# 159
Здравейте, за майките с проблемни резултати от биохимичен скриниг: при мен също ще се наложи да си повторя изследването, като разбрах това много се разстроих, но докато дойде времето за второто изследване, започнах да търся и други варианти. Бях на преглед в клиника Щерев, от където ми казаха за вариант, за който чух за първи път - това е изследване на фетално ДНК (Harmony се казва тестът). Това е кръвен тест, който се изпраща в лаборатория в САЩ за анализ, идеята е, че в организма на майката може да се изследва ДНК от бебето и доколкото аз разбрах, тестът се прави на база ДНК на бебето, а не на показатели на майката. Така тестът би трябвало дава резултати на база показатели от бебето. Останах разочарована от това, че реално тестът пак като биохимичния скринг ще даде възможности, но според лекарката там, бил дотолкова прецизен, че чрез резултатите ще може да каже има ли заболяване или не. Как точно ще стане това, след като пак ще дава резултат като възможности, не ми е много ясно. Аз самата не успях да намеря много информация за теста в нета, изглежда от скоро се прави. Тук може да се прочете малко за него: http://www.ariosadx.com/. Друга информация, която мога да дам е, че цената му е доста висока - 975 лева и резултатът става след 10 работни дни. Тъй като аз трябва горе-долу толкова да чакам за втория БХС, реших да го направя, Доколко е достоверен и може да се разичта на него - не мога да кажа, тъй като, както ви писах, намерих твърде малко информация за него, но аз бях много притеснена и реших да го направя. Ще направя и втория БХС и в зависимост от резултатите от него - това, което лекарите кажат. Доколкото разбирам, ако резултатите от този Harmоny тест са притеснителни, пак се прави амниоцентеза. Тъй като аз самата не мога да кажа до колко може да се разчита на този тест, поинтересувайте се и вие при вашите лекари и преценете дали може да помогне при вас.

Пожелавам ви успех, спокойствие и най-важното - здрави дечица.

# 160
  • Варна, морето, сините вълни...

Я сега тези дето са бутали вече колички да си кажат мнението за този модел http://prodavalnik.com/detska-kolichka-bebetto-filippo-i29654041

Относно количката изглежда добре. Само не виждам бебешки кош или този можеби поляга. Задължително според мен на седналият кош трябва да може да се сваля плата и да се пере, че иначе цялата количка се вкарва в банята и е трудно. Аз предната като я купувах в магазина тръгнахме да сваляме плата още в магазина и изглеждаше че може, ама не. И така голям зор видях с прането, че моя като порасна много цапаше.
Моят съвет вижте модела в някой магазин, уверете се че се сваля плата и може да се пере , а после от където искате си я купете. Това е от личен опит с прането с четка в банята...

# 161
  • Бургас
pival, според мен също не бива да се тревожиш за резултата от БХС! Не статистика, а стъкмистика е това изследване. Моят резултат е добър, но не се чувствам спокойна. Бих си направила амниоцинтеза, ако можех да се доверя на лекарите в Бургас. Не ми се пътува след такава процедура, нали трябва да се лежи.  По скоро това ме спира отколкото самото изследване.

# 162
Момичета по колко мм ви е тази нухална гънка моята е 0,80 добре ли взех и аз да го мисля

Моята я измериха 1.20 и казаха, че е добре  Peace

# 163
Този БХС само ни изкарват акъла с него...Моята кума си прави амниоцентеза и всичко си беше ок,въпреки че резултатите от БХС бяха много лоши.Кураж момичета сигурна съм че всичко ще е ок!
И на мен ми се иска да вярвам,че след кАто втората бременност ми е различна от първата и пола ще е друг ама знам че това е заблуда...Не че искам да ви отчавам,просто всяка бременност е различна. независимо от пола.Имам приятелка с 3 момичета и 3 и бременности протекоха различно...Дано всеки получи все пак каквото желае Simple Smile

# 164
  • Телиш/Плевен
pival, сигурна съм, че всичко ще е наред, бъди спокойна. Hug

Аз точно заради този излишен стрес не съм правила и няма да правя БХС. Феталната морфология според мен е достатъчна. Да не говорим, че познавам жена, която имаше перфектни резултати от БХС, а детенцето й се роди с Даун... Sad Така че лично аз не виждам смисъл от някакви успокояващи или стряскащи статистики. Peace

Хубав следобед на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт