Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 227
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
Мами,много сте готини.
Чета ви всеки ден!
Искам да питам: В 13г.с. съм.Видят моеъо човече извънредно преди прегледа си мин.седмица.Беше страхотнп.Чух сърчице,видях му всичкооо...даже ръчичката му "потъркваше" оченцето.И най-хибавото до тук.. видях как си помести дупенцето с подскок  Hug
Притеснението ми е следното-нямам нито 1 правено изследване.
Гледам,че говорите за най-различни.
Имам час за 30.01.
Притеснително ли е????
Мерси предварително! Embarassed

Здравей,
Аз също съм от Плевен и съм в 14 г.с. и нямам нито едно изследване.
Моята лекарка беше Василева от Второ ДКЦ (до РДВР) и я смених с Любомирова от Екзакта Медика. Днес в 16:30 ми е първият преглед при нея. Дано всичко да е наред  Praynig
При Василева ходих два пъти - в 6 и 7г.с. и изобщо нито едно изследване, а знаеше, че ще ходя в Англия за един месец и че като се върна ще бъда в 14г.с.. Като разбрах какви изследвания трябва да се правят на бременната и кога, се втрещих, че съм я посетила два пъти, а НИЩО. Вече ми е време за БХС и ФМ и какво ли още не, а аз нямам елементарно изследване на кръвта дори, но се надявам, че с новата лекарка всичко ще е 6.
Не отлагай прегледи и изследвания, че вече си имаш придружителче в коремчето Simple Smile)

МИМЕ БЛАГОДАРЯ ЗА НОВАТА ТЕМА  Hug ВИДЯХ СИ ИМЕТО В ТЕРМИНИТЕ, БЛАГОДАРЯ   bouquet

Относно мазането - всичко е до типа кожа. И 100 лв. може да дадеш за крем, но ако не ти е еластична кожата, пак ще има стрий. Аз за сега се мажа с чист вазелин, защото е, като свинска мас, но няма миризма и попива бързо.

МОМИЧЕТА ПАЗИТЕ ЛИ СЕ ОТ ГРИПА ???
Аз направо се втрещих, като се прибрах от Англия и разбрах за грипа.
Прибрах се в Неделя, а вече кихам и съм със запушен нос  Shocked
Много трябва да се пазим. Не че някой ме е питал, но ви съветвам да си връзвате шалове на носа, че по болниците е чудо, а ние бъдещите мами много трябва да се пазим  Peace

ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ   mrstraetz

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 10:36 от Miss Pavlova

# 271
много благодаря за отговорите, специално на Щастлива жена Hug
сега по въпроса за секциото, аз преди 6 години бях секцио и сега и не съм си помисляла да се пробвам нормално. Та този въпрос не ме притеснява.
По въпроса за миомата - доктора каза, че вижда нещо, прилича на миома, но не е сигурен. Аз първия път раждах при  проф.Ангел Димитров от Майчин дом и сега при него се следя. На ЖК доктора при които ходя не я видя, но като му обърнах внимание каза -ами да, ето тук е, "прилича" на миома. Нито едни от двамата не ми каза нищо повече - нито размери, нито къде се намира, нищо... то там ми е и проблема. Аз имам хронична анемия от близо 4 г. и се лекувах къде ли не, накрая ми казаха -еми така се се родила с по-обилен цикъл и ще губите желязо #Cussing out Сега си мисля дали тя не е от отдавна, но чак сега да са я видяли, незнам. Иначе с бремеността всичко било повече от добре. Бебо е добре отговаря си на седмиците, на ФМ казаха, че е всичко е ок.
Професора ме вика в края на месеца в Майчин дом за изследвания, не ми каза какви и тогава се надявам да науча повече неща.
Щастлива жена -ами вчера бях доста стресирана и прочетох туй онуй в нета. Някои неща ми се изясниха, други ме изплашиха (най ме е страх да не ми махнат матката  Cry) и реших че няма да чета. Ще се доверя на доктора и каквото сабя покаже. Решила съм, ако не махнат миомата на секциото и остане - отивам в Плевен при Горчев Praynig Сега искам само да се потвърди, че е миома, да не е друго, че .... доста страшно иначе. Praynig
А и да ти кажа, предписа ми магнерич 3х1 предполагам да нямаме контракции (доктора каза ами нали си била оперирана предния път, та затова, но знам че е заради миомата), така че пази се от контракциите, като усетиш стягане лягай за почивка Peace да отгледаме колкото се може по-големи бебечета Hug

# 272
*Lilac* честито ти трето мъжле! Да са ти живи и здрави! И аз нямам търпение за следващия преглед, то вече не остана де  Grinning в петък  newsm44
И аз с моя ММ ще ходя на почивка в края на месеца малко на Велинград и така ми се искаше да поплувам малко в басейнчето....ама няма да е май. Страхувам се да не хвана някои гъбички. Все пак ще се консултирам с доки, да видим какво ще каже. Вие момичета какво мислите по въпроса..рисково ли си е  newsm78

# 273
  • Варна
*Lilac*, честито ти трето момченце! Да ти е живо и здраво.

По въпроса на басейните, не само гъбички могат да се завъдят там, но и всякакви други гадости. Знам, че повечето гинеколози са категорично против бременните да влизат в басейни.

# 274
*Lilac* ЧЕСТИТО !!! baby
Щом Бог те е дарил с три  момчета, значи си много силна жена и ще имаш много защитници един ден Simple Smile

# 275
  • Там някъде
*Lilac* честитооооо stork-boy! Ето това са хубави новини! За хемоглобина - от майка ми, която е анемична зная, че червеното цвекло много помага. От както разбрах, че съм бременна гледам редовно да си правя сок от червено цвекло и морков (повече е цвеклото) и засега изследванията са ми добри. Исках да ви попитам за венците - възпаляват ли ви се? На мен от вчера за първи път ми е възпален венеца и хич не е приятно усещането..................
bee_di, мисля че не е много добра идея за влизане в басейна. Разбира се това е мое мнение и ти си решаваш - просто споделям. В началото бях много ентусиазирана да ходя на водна гимнастика за бременни - зная, че се отразява супер, но доки каза категорично не, именно поради опасността от гъбички и аз се съобразих. Иначе и ние обмисляме малко зимна почивка, но за мен ще е книжка и сън, а за ММ спа Laughing

# 276
  • Варна
И аз не смея да вляза в басейн по време на бременността.

Варненки, на мен на лекции за бременни не ми се ходи. С първата бременност ходих и ми беше безинтересно. Но ако се организирате за кафенце съм насреща.  Peace Ще се радвам да се запознаем.

Днес съм на преглед и ще ми правят и БХС. И аз като цяло не го уважавам това изследване, но ми влиза в пакета с консултацията и реших да го направя така или иначе.

# 277
  • Варна
Моят хемоглобин пък е супер висок. Чудя се дали да се притеснявам. В 10-та седмица (пък и преди да забременея) ми беше 180 при горна граница 170. Надявам се бебчето да"изсмуче" малко и да се нормализират нещата.

# 278
Здравейте момичета!

Lilac : честито ти мъжленце !!

diyana_mihova : а ти ще караш ли ски? Не е ли опасно?

Момичетааа, преди малко се върнах от ЖК. С бебо всичко е наред, живо, здраво, прекрасно! Обичам го !!! И най-важното е, че май видяхме нещо да стърчи между крачетата, така че предполагаме, че ще е момче. Много се зарадвах, аз много се надявам на момченце, но гледам да не се настройвам още, за да се потвърди на следващото ФМ. Като за първо нямам особени претенции,де но винаги съм си представяла едно сладко момченце, което да прилича на ММ  Grinning

Иначе всичко е наред с изследванията ми, единствено имам някакви си левкоцити. Помня, че някоя от вас беше със същия казус - добри изследвания , чист секрет, но левкоцити. Кой от вас беше в този случай и какво ви каза доки? На мен ми каза, че не е притеснително, било нормално при бременни блабла и нищо не може да се направи конкретно.

На момичетата с нисък хемоглобин говорете с вашите лекар и вероятно ще ви предпишат витамини, освен храните които е добре да похапвате. Не се притеснявайте, това е много често срещано при бременни!

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 12:15 от Monik@

# 279
Добро утро момичета.  bouquet

Ей не мога да ви изчета. При мен нищо ново - болки лежане, дебелеене и така
Записах си час за ФМ при доц. Томова - имайте предвид че вече записват след 20 февруари - а скоро ще излезе и графика за март.

Моник и аз и първата бременност и сега имам единични левкоцити в урината - сега още не съм виждала доки , но първият път не е казала че е проблем - а да ти кажа винаги ги имам и без бременност, а всичко ми е наред така че не се тревожи.

На лекар съм на 17,01- стискайте палци да ми продължи и болничния че както само лежа за работа и дума не може да става а без работа как ще плащам осигуровки - ох това ми е голямо притеснение.

*Lilac*, честито - да са ти живи и здрави - това е и моята мечта - всички ми казват че съм луда да искам три деца камо ли момчета , но за мен това е върха на щастието.
ЛЕК ДЕН ОТ МЕН И МНОГО УСМИВКИ  bouquet  bouquet  bouquet

# 280
Miss Pavlova: то ние си знаем, че 2ра поликлиника... тз.. хаха
Вярвам,че всико ще е 6.Значи с теб заедно си вървим.
Аз се записах при д-р Янкулов в Авис.
 Hug

# 281
  • Бургас
diyana_mihova : а ти ще караш ли ски? Не е ли опасно?

Момичетааа, преди малко се върнах от ЖК. С бебо всичко е наред, живо, здраво, прекрасно! Обичам го !!! И най-важното е, че май видяхме нещо да стърчи между крачетата, така че предполагаме, че ще е момче. Много се зарадвах, аз много се надявам на момченце, но гледам да не се настройвам още, за да се потвърди на следващото ФМ. Като за първо нямам особени претенции,де но винаги съм си представяла едно сладко момченце, което да прилича на ММ  Grinning

Monik@ поздравления за бебчо, дано и до края всичко си продължи така нормално и юли месец един здрав и пухкав юнак.
 Няма да се кача на ски, аз само предпазливо ще наблюдавам от страни, в никакъв случай не бих рискува. А и като гледам колко сняг има  Laughing ... Но определено имам нужда от почивка, далеч от градския шум и напрежение, насред планината, а и като знам в хотела който сме резервирали как ни глезеха миналата година, не се и съмнявам, че ще си почина.

# 282
ако някоя от вас си има бебче или иска да разнообрази чакащото да излезе на бял свят, препоръчвам Опера за бебоци: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2912506

# 283
  • Варна
Варненки, на мен на лекции за бременни не ми се ходи. С първата бременност ходих и ми беше безинтересно. Но ако се организирате за кафенце съм насреща.  Peace Ще се радвам да се запознаем.

Ами да си призная предния път съм ходила 2-3 пъти, не ми беше баш интересно, но пък кафенцето след лекциите беше.  Blush Та, ще се организираме и още как.  Mr. Green

Mar_bella ехее какъв хемоглобин! Как си го постигнала?!  Laughing Вчера пита за междинни прегледи между консултациите - ако не се чувстваш спокойна ходи, аз като че ли засега така се случва, че май на 2-3 седмици ходя - първо за пулс, след 2 седмици се записах на ЖК, след около още 2-3 пък правих ФМ и сега в петък пак съм на консултация. Обаче аз съм си спокойна засега и занапред сигурно ще се задоволявам само с ЖК.

Lilac ехх, че хубаво! Ами честити ти сини гащи! Пък ако един ден се решите да пробвате за девойка, ви пожелавам късмет и ви поздравявам. Хората на второ не се навиват, за трето абсурд, пък на четвъртото вече си мислят, че си от малцинствата.  ooooh!  Laughing Мен една приятелка ме пита дали ще пробваме за трето, предвид факта, че доктора подхвърли съмнения, че сега пак чакаме момче.  Laughing

dona_78 стискам палци всичко да е наред! Обаче другия път да разпиташ подробно. Понякога и аз така нищо не питам, пък после викам доктора нищо не каза, затова вече питам, разпитвам, пък ако ще луда да им се струвам.  Laughing Ти да си си спокойна.  Hug Имаше мами от старата ми отчетна с миоми. Нямаха проблеми да износят и родят здрави бебета.  Wink

# 284
  • София
Аз бях с левкоцитите във влагалищен секрет. Само че моите не са единични, а 20. Док каза че 3-4 било нормално но 20 не и ми предписа клотримазол свещички за 10 дни. Още не съм ги почнала (вчера излязоха изследванията).

За басейните искам да ви напомня, че освен опасността от гадинки, бременните не е препоръчително да влизат в топли минерални басейни. Peace Имайте го предвид.

Сега се сетих, че на първата ФМ в 13 седмица док ми каза че имам малка миома, но не ми каза подробности. Даже мъжът ми недочул и попита "Какво, какво?" а докторката му отвърна "Няма нищо, всичко е наред". Не знам сега да се притеснявам ли и за това  newsm78... Иначе на ЖК изобщо не сме обсъждали миома с АГ. Или не я е видяла, или не го смята за важно. Каза само, че плацентата е ниско и ще я следим. Аз съм с едно секцио и обсъждах с АГ евентуално естествено раждане. Каза ми, че мога да направя "пробно раждане", но най-вероятно пак ще ме резнат. За пробното - мерси. Експерименти няма да правя. Да стигнем до раждане и всичко да е наред с бебто, все ще се роди някак.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт