Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 199
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Момичета наистина е вярно това, че се качва най-много след 5-я месец. При първата бременност качих 21 кг., като до 5-я месец бях +5, а в 5-я дори не качих нищо. ОТносно здравословното хранене е важно някои храни да се приемат задължително, колкото и да не ни се иска. Все пак не го правим само заради нас, а и заради бебето. И месото си е важно, и на мен не ми се яде месо, а повече тестено и салати, но знам, че трябва и се насилвам. Не искам после пак да имам проблеми с желязото, като първия път  Wink За сега съм +3, като започнах от 53 кг. (миналия път започнах от 55). А и сиренето и киселото мляко са много важни, не знам защо никой не ги споменава.

Някои беше споменал за кървенето на венците - моята зъболекарка ме предупреди, че ще ми кървят повече, тя ми прави почистване на зъбен камък на 6 месеца, сега ми каза, че много по-рано ще се наложи профилактиката, а ми прави почистването за последно, като бях в 5-та седмица.

# 376
pival стискам палци да избереш най-доброто за теб и бебето, най-важното е да не се притесняваш Hug
Относно килограмите, съжалявам че повдигнах темата, че ми дтана гузно, но се надявам да не качвам толкова в бъдеще.
Момичета сетих се за друго, забелязвам, че нямам вече симптоми на прилошаване, чувствам се добре, единствено ми се спи малко повече, мога цял ден да спя и после да будувам цяла нощ Laughing Peace

# 377
Хей, лейдис   bouquet

За килограми не ми се говори хаха Аз кантар си нямам.Меря се на различни места- РЯДКО.Май съм наддала и аз 2-3-4... ужас  #Crazy
Ще го преживеем това! Mr. Green

Кажете нещо и за работните места. Споделихте ли за бременността си? newsm78

# 378
Аз казах на няколко колежки, но не съм ходила специално до градината.То е ясно, че вече всички значт, но интересното е, че моята колежка още не ми е звъннала. Ама хич не ми и дреме, де. Най-важно за мен е да имам още едно здраво бебе, а не да се притеснявам от шарки, вируси и т.н.
Аз обожавам сирене, кашкавал, кис. и прясно мляко, така че с това проблеми нямам. Сутринта ми стана лошо като хапнах филия с маргарин и шарена сол, ама не повръщах. Мен винаги тестените и сладки неща са ме привличали, та сега гледам да ги ограничавам.

# 379
  • Burgas
Да информирах работодателя си. Щом ме заведоха на женска консултация си попълних уведомлението по КТ и приложех амбулаторен лист от прегледа. Няма смисъл да си мълча, това е нещо което не може да се скрие, а и аз съм на държавна работа. Искам колегите за си знаят да си планират нещата за които бих могла да съм им полезна.
И с предната бременност около-4-5 месец казах на шефа, тогава работих в частна фирма  и той го прие  нормално. Каза, че ми било време за деца. Работих си до последно, в понеделник тичах по задача с колата а в четвъртък родих.

# 380
Да понапиша и аз малко днес нях при мойта си докторка дето ще ме изражда, записа ме за ЖК, взехе секрет, кръв и урина. Нухална(надявам се го изписвам правилно) - 1,3. Бебето беше в непрекъснато движение, а ФТ другата седмица, все пак съм малко по-назад от вас. И имам дата за секцио.

# 381
Здравейте и от мен , най накрая и аз на ЖК , чаках до последно . Записах се в Тина Киркова при др.Стоянова , взеха ми секрет и останалите задължителни изследвания.На 3 седмици ми каза да ходя при нея. От седмица насам , усещам доста силни болки в кръста и стягане в корема , засече ми контракции , сега пия ношпа , магнезии и Утрогестан(влагалищно).
На ФМ и БХС бях в 12с.2д.( др.Янкова - Св.Петка)  всичко е наред с малкото човече , док изказа мнение за момиче (80 %) . На 11.03 ще ми е следващия ехограф на ЖК дано се потвърди пола  Praynig
Около 5.03 ще съм на ФМ при др. Стратиева в Тина Киркова.

# 382
Pival,  знам че ще вземете правилното решение и всичко ще бъде наред!!!Прегръщам те!

Момичета,спомням си че преди. 7 години като бях бременна с дъщеря си почти никое от майчетата във форума не прави БХС,а сега ...

# 383
Относно работата- от 28.11 съм в болничен. Още бях във втория месец. Но прецених, че така е по-добре, защото пътувам по 1 час с автобус за работа, карам 12 часови смени, включително и нощни. Изобщо не се колебах да изляза в болничен, щом ми се полага. И изобщо не ми е съвестно пред работодател или колеги, здравето на бебето е най-важно от тук нататък.

# 384
  • София
MAMA_SANCHO, да ти е живо и здраво детенцето, палаво и усмихнато!

Аз не знам колко кг съм (последно бях 67 кг и съм височка 170 см),но не съм от лакомите и да хапна нещо пак е добре ,не се лишавам ,пък и не ям често нито шоколади ,нито кроасани,пия мн айряни ,даже ще си направя по късно таратор.И на мен ми пристигнаха резултатите от БХС ,мисля че са добри ,рискът ми за даун е 1:1300.Сега разглеждам кулинарни сайтове че в неделя ще имам рожден ден и търся рецепти  chef ,за салати ,основно и десерт за мързелива мама Simple Smileт.е да ми е лесно и бързо,и открих. Hug

170 и 67кг ... Значи, предполагам, аз съм била добре с 76 начални при ръст 182?

Скрит текст:
ето какъв кит бях 2 седмици преди раждането. Моля, игнорирайте това, че съм се снимала в тоалетната на киното  Embarassed

Виж, това за айряна и таратора е много хубава идея, аз бях почнала така, ама сега си хапвам нормално, по 3 пъти на ден, закусвам последните дни бисквитена торта - нещо все такова нещо ми се яде и вече 2 пъти правих, една ни стига за 3 дена някъде. Обяд или супичка или готвено, вечерята е същото + салата. Обаче чакам татко да си замине, за да не ме изкушава, и ще започна да се храня разделно, никаква мусака и подобни. Надявам се поне така да се контролират нещата с килограмите.

За готвенето:
Скрит текст:
ето ти една идея за основно - оригинално, прави се лесно и бързо, и е много вкусно: http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=714-teleshko-sus-susheni-plodove като може да го сложиш върху варен ориз (аз взимам от онези в пликчетата, за да не го чистя и да се получи нелепкав)

за салата - вземи мариновани гъбки, с малко лук и магданоз се получават много вкусни, стават за 5 минути.

MiRa^, прекрасни са ти били килограмите на края. За завист! Нали казват, че ужким с втората бременност се качвали по-малко. Искрено се надявам да е така  Mr. Green

pival, седни с мъж ти, спокойно обсъдете нещата и се постарай да помислиш трезво кое е най-доброто за бебето. Емоциите сега ще ти попречат само, както и страхът. Лесно е да се говори от страни, но вярвам в теб, ти усещаш най-добре кое е най-доброто за бебето ти! А ние всички ще сме с теб  Heart Eyes

Monik@, първото движение на баткото усетих в 17 или 18 седмица. Има време, не бързай Simple Smile Ще дойде даже момент когато ще го молиш да се успокои малко това дете, че да можеш поне да заспиш  Laughing

За зъбите: момичета, идете на зъболекар, поне да ви видят профилактично. Мисля, че точно в 4-5 месец е най-удачно, да се прави някой зъб, ако има нужда. Аз съм записала час за утре. За кървенето - независимо колко са ви хубави зъбките, може и да започнат и венците да кървят, и чувствителност да се появи..

nori4ka87, ние май с теб ще си имаме по второ момченце ми се струва .. с толкова солено  Mr. Green

Относно работата, аз на коледното парти казах на един колега, от който знаех, че всички ще разберат Simple Smile Лично мисля да ида другата седмица може би, но поне няма да има изненадани физиономии и обяснения "ама как така .." Simple Smile

# 385
Привет момичета.
Първо честит празник на тези от вас, които имат повод днес - Антоновден е.
По повод на работодателя - и аз съобщих, защото исках отпуска.
По повод на кг - +3-4.
Аз искам да ви попитам нещо - спомням си от първата бременност, че някой ми беше споменал, че трябвада е спи на лява страна. На вас казали ли са ви нещо такова, че на мен нещо никак не ми е удобно - за разлика от п ървата бременност, когато спях с удоволствие на лява страна.
Дайте идеи за готвене, че нещо откакто съм вкъщи се изчерпаха идеите ми, а мъжете трябва да ядат нещо.
Лек и усмихнат ден

# 386
Добро утро момичета, знам че е още рано, но да попитам вече тези от вас, които са майки каква козметика за бебето ползвате?

# 387
  • Варна
Добро утро момичета, знам че е още рано, но да попитам вече тези от вас, които са майки каква козметика за бебето ползвате?
Моя опит показа, че колкото по-малко козметика по-добре. Аз преди да родя купих прехвалената Мустела, после много съжалих. Сдобихме с обриви, екземи и какво ли не. Спрях козметиката напълно за около 10 дни, после започнах да мия с измивно средство най-много 2 пъти седмично, през другото време само с водичка и мажех понякога с А-Дерма Екзомега и проблемите приключиха.

Та добро утро и от мен!  Simple Smile Аз след малко ставам да ходя на консултация. Дано всичко е наред.

На работодателя си казах още в 7-8 седмица, понеже се очакваше тепърва да се върна на работа след майчинството със сина ми и исках да го обсъдим как ще е най-добре за всички ни. Та 10 дни преди датата, на която трябваше да съм на работа отидох да си поговоря с него. След 5 мин целия офис знаеше.  Laughing

# 388
Аз ползвах на бюбхен и бях доволна. Не ми е създавала проблеми, а моето момченце е склонно към алергии.  Като избираш козметика гледай да няма парабени.

# 389
  • Варна
Добро утро!

Вчера прегледът на гърдите мина добре. Слава Богу няма нещо сериозно. Освен кистите имам някаква фиброзна тъкан, заради която ме боли и стои на бучки. Предупредиха ме, че може да ми се възпалят кистите от кърменето и веднага да ходя, ако се случи.
Искам да използвам момента да призова всички ви поне веднъж годишно да си правите преглед на ехограф на млечни жлези при специалист по образна диагностика поне веднъж годишно, така както не пропускате да си направите годишната цитонамазка. Ракът на гърдата се превръща в чума и вече няма възраст за нея. Вчера докато бях в кабинета докторката беше отчаяна - каза, че съм първата за деня, на която й няма нищо. Била разплакала ужасно много хора. А точно преди мен имаше едно младо момиче с детенце на 5-6 годинки. Забави се повече от половин час и после разбрах, че като разбрала за диагнозата припаднала в кабинета и се свестявали с лекарката. Беше покъртително.
Извинете, че внасям лошо настроение в тази така хубава тема, но смятам, че превенцията е изключително важна.

Общи условия

Активация на акаунт