Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 193
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
  • София
записах се и аз най-накрая на ЖК в понеделник сутрин  Party Grinning

имам едно въпросче към тези които вече са минали, понеже взимат кръв, на гладно ли отидохте - имам предвид без кафе и закуска, или?

за козметиката - според мен миме е въпрос на кожа на дете. затова ще говоря само от личен опит:
на моят син идеално му действа/ше мустела.
от около 4 годишен ползваме бочко за коса и тяло и клоран шампоан за коса.
имал е обрив един единствен път от козметика и това беше от бебешко олио на джонсън. спорадично сме ползвали бюбхен, не сме имали драма.
имай предвид че има деца с много чувствителна кожа които правят алергии много лесно и при тях няма значение дали козметиката е скъпа или евтина.

и честит имен ден на всички именяци!    bouquet

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 09:47 от elpet

# 391
Mar_bella, много се радвам за хубавата новина при теб!
Като гледам вече сме към средата на темата и затова пуснах пак анкета за заглавие на следващата ни тема.
Момичета ако никое заглавие не ви харесва МОЛЯ ПРЕДЛАГАЙТЕ други!
Тези които аз ви предлагам съм ги взела от заглавия на стари теми!

# 392
elpet , на мен ми казаха на гладно , отидох даже и без да пия вода .

# 393
На ЖК като се записах ме накараха да отида гладна и жадна да дам кръв и урина ми искаха ...Стори ми се невъзможно на жадно урина да давам #Crazy #Crazy...Добре че лабораторията отваря в 7 сутринта та не беше кой знае какъв зор...

# 394
Аз с тази бременност ходя непрекъснато до WC , та нямах проблем с водата , отидох чак в 9.30 в болницата , и после съответно нападнах близкото кафе .

# 395
  • Бургас
Добро утро, дами!
Pival, предполагам днес си по -спокойна и си на път да вземеш правилното решение?! Hug
Вчера, тук в Бургас валеше и реших да си купа нов чадър, старият се счупи.Взлязох да си куп, след това нещо за хапване, подпрях го в началото на помещението и хоп докато се обърна ми го откраднаха.Наложи се да си купя нов.Не ми стана приятно, ще съв долона ако съм оправила положението на този, който си го е присвоил.
Относно килограмите мои познати казват, сега ти сее паднало.То добре сега ми се е паднало, но, като дойде време да ги свалям. Mr. Green
Козметика съм ползвала на Бюбхен и Мустела, нямало е проблеми с нито една от двете марки.
Мама Санчо кога си при Томова?Моят час е за 17.02.
kalata2011, не е ли рано з ачас за секцио още от сега? Rolling Eyes
Момичета, незнам вие как сте, но аз се събуждам към 01--02 и после няма заспиване, много е неприятно.
Очаквам хубави новини от прегледи днес! Hug

# 396
за бебешката козметика, само преварен зехтин и при нужда крем бочко, а пък сега като по-голям, кой да е детски шампоан-душ гел ( в момента шаума), крем нивеа ( обикновен) за тяло и крем невен (бг) за изпръхнали бузки.
Да попитам някоя мама да е чувала за детски шампоан с бадемово масло? Купувах си един от ФР, а тук не намирам никъде. Пък сина ми и до ден днешен му се образуват корички по главата newsm78
Прекрасен ден и позитивни мисли Hug

ПС. Отивам на първи час йога за бременни в клуб йога и приятели. Ще разкажа

# 397
  • Пловдив
Здравейте!
Днес пуснах кръвното изследване за наследственост на Даун, после ще направя още една ФМ при д-р Стратиева и с лекарката ми заедно ще решим как да действаме.

Вчера бях при д-р Даскаловна ФМ. След прегледа ме пита какви изследвания съм направила. Аз съм пускала само МБ, хламидии и плазмите. Тогава ми казаха, че това е достатъчност. Той ме посъветва да си пусна щитовидните, ТАТ, МАТ, тромбофилия и да си бия Б12. Направо ме учуди? Какво мислите? Днес ще го обсъдя с лекарката си, но за съвет.

Аз гледам да се храня рационално.

# 398
Здравейте!
Днес пуснах кръвното изследване за наследственост на Даун, после ще направя още една ФМ при д-р Стратиева и с лекарката ми заедно ще решим как да действаме.

Вчера бях при д-р Даскаловна ФМ. След прегледа ме пита какви изследвания съм направила. Аз съм пускала само МБ, хламидии и плазмите. Тогава ми казаха, че това е достатъчност. Той ме посъветва да си пусна щитовидните, ТАТ, МАТ, тромбофилия и да си бия Б12. Направо ме учуди? Какво мислите? Днес ще го обсъдя с лекарката си, но за съвет.

Аз гледам да се храня рационално.
pival за Б12 не мога да ти кажа нищо на за TAT, MAT и особено за тромбофилия е добре да си ги пуснеш!

# 399
  • Пловдив
Мимето не е ли малко късно Sad(, днес ще ходя до лекарката и ще го обсъдя с нея. Благодаря ти!
МБ ми е чиста, такава радост Simple Smile)). Все очаквам нещо...

# 400
pival , силно те прегръщам! Стискам палци страховете да са напразни! Успокой се доколкото можеш, друга засега не можеш да направиш. Знаеш,  че сме с теб, нали?
И аз се вкарах във филм. Възрастови риск за Даун ми е 1:150, биохимичен риск - 1:1200. Резултатите все още не са ми дошли официално от София в Пловдив, с лекарката ги гледах в интернет. Иска да изчакаме до другата седмица заключението на лабораторията и тогава да решим какво да правим. А сега де, стой спокойно.....

# 401
  • София
Привет и хубав ден на всички!
Успех и кураж на pival! Стискаме ти палци всичко да се развие в положителна посока.
Видях, че някой е питал дали да се спи на лявата страна - да, така се успокоява матката.

# 402
pival - витамин Б12 е много важен витамин, който се съдържа в месото и доста други храни. Вникакъв случай не мисля, че ще навреди ако го пиеш. По отношение на изследванията - не смятам, че е късно да се направят.

По въпроса за риска за Даун по отношение на възраст - това е показател, както вече беше споменато статистика за конкретната възраст, но не и за конкретната бременна. Гледа се риска за конкретната брменна, който трябва да е по-голяма стойност от този за възраст, т.е. по-малък риск.

Ох не знам защо се вкарахме в такива приключения с този БХС.

Я да попитам нещо - спомняте ли си ога се правеше фетална ехокардиография?

# 403
  • Пловдив
gerka-75, вчера обсъдихме с Даскалови феталната ехокардиография, прави се 21 седмица

# 404
Мимето не е ли малко късно Sad(, днес ще ходя до лекарката и ще го обсъдя с нея. Благодаря ти!
МБ ми е чиста, такава радост Simple Smile)). Все очаквам нещо...

Не мисля че е късно, а до колкото знам тромбофилията е много опасна във всеки един период на бременността! Не искам да те плаша де никои не е казал че ще имаш риск за тромбофлебит!
Но аз продължавам да си бия фраксипарин, като предпазна мярка!

Общи условия

Активация на акаунт