Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 141
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Привет и от мен !! Hug

Аз не се включвам в темите за спането, леглото, дрешките, количките помпите и т.н. просто защото нищичко не разбирам  Embarassed , но като му дойде времето сигурно ще имам куп въпроси!

Момичета, има ли тук някой с висок дьоптър? Или раждала ли е някоя от вас с висок дьоптър? Какво ви препоръчаха/казаха във връзка с раждането? Кога е добре да се отиде на очен? Аз съм с много висок - 8 !

# 571
  • София
Monik@ моят диоптър е -3.25, не е съвсем нисък. по принцип не са ми казвали да има проблем за раждането, но аз така или иначе родих секцио по спешност, но диоптъра ми не е бил проблемен.
имам спомен че е опасно при забоялвания на ретината, при опасност от отлепването й, и някакви такива, но карам по спомени Thinking

# 572
Запис в края на темата  Blush

# 573
И аз искам да понапазарувам ама трябва първо да разбера пола... Crossing Arms защото от баткото и племенника ми имаме мнооооого неща но ако е дама... ще трябва и някое ново парцалче  Mr. Green
Lady April Аз също правих аборт заради варицелата  Sad

Момичета, като ви чета направо се наплаших Sad Rolling Eyes и се чудя карала ли съм я , като малка не знам..
извинявайте за невежеството, но защо в такъв случай се стига до аборт?  Cry Cry

# 574
Да попитам някоя от вас има ли го този проблем. Продължава да ми се гади от МИРИЗМИ- най вече перилни препарати, имам голям проблем с тях особено, като къпя малката , пък и аз самата като се къпя просто не спирам да ми се гади. Ужасно е. С първото дете също имах този проблем, но поне си повръщах и дето се казва ми олеква, а сега НЕ. Само се напъвам и нищо Sad

Едно въпросче , кога влизам в 4-я месец забравих да питам док , в 16 + г.с  ли?

# 575
  • Русе
Да попитам някоя от вас има ли го този проблем. Продължава да ми се гади от МИРИЗМИ- най вече перилни препарати, имам голям проблем с тях особено, като къпя малката , пък и аз самата като се къпя просто не спирам да ми се гади. Ужасно е. С първото дете също имах този проблем, но поне си повръщах и дето се казва ми олеква, а сега НЕ. Само се напъвам и нищо Sad

Здравейте и от мен.Аз съм в 15гс. и до сега единствените изследвания който ми направиха бяха генетичните,незнам как им казвате по докторския език (съжелявам за невежеството).Бих искала ако може някой да каже,или да пусне линк към друга тема какви са всички изследвания който се правят по време на бременноста по седмици.Мисля,че доста небрежно се отнася до сега гоктора към моята бременност и мисля да го сменя.Знам че имам право веднъж да го направя по време на бременноста.   bouquet

# 576
Здравей Monik@ ,

сестра ми има висок диоптър и с документ от очния й лекар, роди с планирано секцио. Доста ти е висок и твоя, според мен няма съмнение, че си за секцио. Говори и с АГ, и с очния.

# 577
Привет! Аз съм с висок диоптър -10 и още на първото посещение при доки ме пита за заболявания и т.н. и ме прати на очен на консултация и писмено становище за "здравето на очите ми", за да препоръча раждане секцио. При нормално раждане може да ти се отлепи ретината от напъните...И другото: задължително се прилага документ от очен лекар в досието ти, за да се "оправдае" секциото (т.е. не е прищявка). Така че при следващо посещение при доки му сподели, за да те прати на консултация при очен.
П.С. Аз отидох при моя очен!

# 578
  • Варна
Момичета, като ви чета направо се наплаших Sad Rolling Eyes и се чудя карала ли съм я , като малка не знам..
извинявайте за невежеството, но защо в такъв случай се стига до аборт?  Cry Cry
Вероятността за увреждания на плода е твърде висока. Но как се доказват тези увреждания, или решението за аборт се взима на сляпо, не ми е ясно. При всички положение не искам да преживявам такова нещо, и да се налага да взимам подобно решение. Мама Цвети, не ми се мисли през какво си минала.   bouquet Дано да е било в ранни седмици.

# 579
 smile3511 момичета при вас пак новия облик на бг мама ли е? Много е смотано!!!

# 580

В  4-я месец влизаш в 13+ демек 14 седмица - ти вече си в четвърти в 17+ влизаш в пети месец. Виж на първа страница на темата има таблица и ще се ориентираш.

Мимето14 и аз не мога да го понасям - от сутринта само се дразня на новият облик ужасен е

# 581
  • Там някъде
Да се присъединя към тези, които НЕ харесват новия фейс на бгмама.
Момичета, дали може да ме насочите към линк с необходимите неща за бебето (т.е. тези които трябва да купим преди раждането или непосредствено след него). Ще бъда благодарна ако някоя мама може и да публикува тук такъв списък. Мисля, че ще е от полза както на мен, така и на другите леко поошашавени бъдещи мамчета. Ще се радвам и ако мамите с втора и + бременност споделят своя опит относно нужните и ненужни атрибути. Мерси!

# 582
  • Варна
Нещата, които на мен ми бяха полезни:
- креватче, матрак, протектор за матрака, одеяло, чаршафи (без възглавница), евентуално обиколници (но в самото начало, докато бебето е неподвижно може и без тях);
- вана без извивки вътре, една хавлиена стойка за вана, хавлийки 2 бр., душ гел ( в Германия в първите месеци не ползват никаква козметика, само вода) - този път и аз мисля така;
- количка, пелени (това са едни парчета плат метър на метър и се ползват като чаршафчета или както ние ще бъдем с летни бебенца - за одеялце в количката). Може да си купите готови - бели, или да си ушиете от плат за чаршафи в каквито цветове искате.;
- водонепромокаеми лепенки за пъпчето, бебешки клечки за ушите и нослето.
- дрешки, не много, че бързо ги израстват първите месеци.
- столче за колата.

Всичко друго, което имах ми беше излишно или можех спокойно и без него. Шишета не съм купувала, за да не дърпам дявола за опашката и да ми се налага да давам. Изкуствено мляко също не съм имала под ръка, тъй като смятах, че при първия ми не успех с кърменето и като се паникьосам, ще се подлъжа лесно да дам. А рядко кърменето в началото върви гладко.  Peace

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 14:28 от Lady April

# 583
  • Телиш/Плевен
В  4-я месец влизаш в 13+ демек 14 седмица - ти вече си в четвърти в 17+ влизаш в пети месец. Виж на първа страница на темата има таблица и ще се ориентираш.
И аз точно по таблицата се ориентирах. Laughing При мен новата седмица започва в четвъртък и съм нашарила четвъртъците на календара вкъщи с информация в коя седмица влизам и съответно кога ми започва новия месец. Blush
Някои пък се ориентират според датата на термина си - февруари ще е пети месец за нас, така че според датите му, може да се изчисли кога се влиза в съответния месец. Ще дам пример с мен, понеже не знам дали добре го обясних. Blush Моят термин е на 3-ти юли, т.е. на 3-ти февруари влизам в пети месец. Peace

# 584
Monik@ аз нося лещи, т. е. не е "видно", че имам проблем с очите-затова казах още в началото и знам, че не е препоръчително от медицинска гледна точка нормално раждане. Ти с лещи ли си или с очила?

Общи условия

Активация на акаунт