Полша

• 48 416
  • 426
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Момичета ,ако можете помагайте. Ще пътувам до Полша през юни с Австрийските авиолинии,като за един ден ще отседна в Краков . Никога не съм ходила в този град и трябва да намеря хотел в район ,който се намира близко до гара или жп гара ,тъй като трябва да пътувам сутринта за Даброва Горница. И как става придвижването от летище Краков до града ? Благодаря Ви  bouquet

Миналата година бях в този хотел http://www.campanile.com/en/hotels/campanile-cracovie-krakow
На 8 мин. пеша от гарата в Краков. Намира се в парк и пътя до гарата е през парка. До центъра на Краков са 5 мин. пеша. Приятни и чисти стаи, дори просторни. Един недостатък  - интернета е кофти. Няма интернет връзка в стаята, само в лобито и то слаба.

# 121
Бяхме в този http://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/krakow/krkcc/hoteldetail

Близо е до центъра, Може пеша да се стигне. Хубав ресторант=

# 122
Краков,както и Полша,се оказаха невероятни за мен.В Краков опитахме нещо нетрадиционно-спахме  в ето този хостел-лодка-точно срещу замъка Вавел https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g274772-d2282130-Review … thern_Poland.html.Понеже до сега не сме спали на лодка,децата бяха безкрайно доволни,както и ние.Цената беше много разумна,закуската чудесна,на паубата горе има бар с най-евтината бира и най-прекрасната гледка към приказно осветения нощем замък.Препоръчвам хостела с две ръце,само много високите хора могат да имат проблеми с дължината на леглата.От замъка до гарата-мол са 20-30 мин.спокоен ход покрай стария град,но има и автобус.Алеите покрай реката са чудесни за разходка и пикник.Понеже случихме и на рицарски възстановки и фойерверки при нашия двудневен престой,щерката си тръгна разплакана от Краков,кроейки планове как ще ходим всяка година там. Laughing

# 123
  • У нас
Благодаря ви момичета  bouquet . Сега събирам инфо за забележителности ,които не бих пропуснала . Имам на разположение 24 часа и трябва да сглобя програма максимум .

# 124
Някакви забележителности или магазини с изгодни или редки стоки да препоръчате в близост до хотел "Интерконтинентал" във Варшава?

Доколкото разбрах, най-добре е злотите да се обменят в България, а не в Полша, така ли е?

# 125
  • Sofia
Някакви забележителности или магазини с изгодни или редки стоки да препоръчате в близост до хотел "Интерконтинентал" във Варшава?

Доколкото разбрах, най-добре е злотите да се обменят в България, а не в Полша, така ли е?
Няма значение къде ще сменяш т.е ако си в полша просто тегли от техен банкомат.
Има 2 мола до хотела - магазини всякакви.

# 126
Моля за помощ за резервация за солната мина. По напред някой спомена че има беседи и на Български. Като отворя не ми излизат часовете на беседите, само цените, работното време и как да се стигне. Всъщност не държа на беседа на български, може и полски и руски( еднакво зле ги владеем Simple Smile ). Знам датите на които ще отидем и понеже ще сме с деца не ми се чака на голяма опашка...

# 127
Моля за помощ за резервация за солната мина. По напред някой спомена че има беседи и на Български. Като отворя не ми излизат часовете на беседите, само цените, работното време и как да се стигне. Всъщност не държа на беседа на български, може и полски и руски( еднакво зле ги владеем Simple Smile ). Знам датите на които ще отидем и понеже ще сме с деца не ми се чака на голяма опашка...

Български език няма,но руски има със сигурност-отивате на on-line tickets,избирате regular ticket in foreign language или съответно намален такъв и на следваща стъпка избирате дата и език.Така ще видите в колко часа има групи и колко билета има останали.Ние ходихме с руска група-бяхме десетина души и на места догонвахме екскурзоводката,защото слушалките са с малък обхват и ако не си близо до нея,звукът се губи.Разминахме се с няколко английски групи,които си гонеха екскурзоводката плътно един до друг,така че колкото по-малка е групата,по-добре! Joy

# 128
# 129
В солната мина и на място може да си купите билети. Ние слушахме на руски. На български нямаше.

# 130
И аз си мисля че няма на български, но реших да питам след като някой по нагоре беше писал. Още се чудя дали да запиша от сега или на място... Май по добре предварително...

# 131
И ние бяхме с руска група, по-добре, че са по-малки групите. Българска нямаше. На место взехме билети.

# 132
И аз си мисля че няма на български, но реших да питам след като някой по нагоре беше писал. Още се чудя дали да запиша от сега или на място... Май по добре предварително...
Така или иначе на място отново трябва да се наредите на опашките,за да вземете оригиналните билети.Идеята на онлайн билета е да си сигурен,че ще влезеш в определен час,а не като отидете да се наложи да чакате няколко часа за група,за която има свободен час. Laughing

# 133
  • София
Аз писах, че има групи на български. През 2011 като ходихме първия път имаше примерно в четвъртък от 15ч. Ние бяхме в друг ден и не сме питали за подробности. Възможно е да е имало организирана българска група. Приятелят, който ни препоръча мината беше слушал на български преди 5-6 години.  Peace И двата пъти не сме взимали билети онлайн. Купихме ги на място, на английски има групи през 15 мин. През толкова са и на полски. Немски, руски, френски и пр. са на по-рядко, но има. Нямаше слушалки. Гидът говори без микрофон, но се чува чудесно. Не сме чакали особено, на касите опашката минава бързо, после на входовете най-много 30мин и то защото има много организирани групи, а те са с предимство. И двата пъти сме ходили в средата на август и беше пълно с ученици.

# 134
Така завърнахме се Simple Smile Полша е...приказна!!! Много сме очаровани но и малко натъжени че не сме като тях. Поляците или поне тези които срещнахме са страхотни хора. Останахме 5 дни в Краков, град който може да се опише с една дума- невероятен!!! Още съм под емоция и съм много впечатлена Simple Smile Едно нещо само ни влудяваше но и то е за хубаво- задръстванията. А самите задръствания са заради непрестанните ремонти по улиците.
За мина Величка, ако държите да е на руски или английски обиколката е хубаво на място да проверите за групите и часовете. Това което се предлагаше в онлаин системата се разминаваше с ситуацията там т.е. имаше свободни места и други часове за беседата на руски и английски...
И последно не минавайте през Румъния през Оредея, пътя е в ремонт и през километър движението е с светофар... Пътя е много лош. Този път трябва да е затворен защото е трудно да се нарече път...Ако някой има конкретни въпроси съм на среща Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт