Полша

• 48 422
  • 426
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте! Предстои ни да посетим Полша скоро. Маля, запознатите да споделят подробности за валутата и изобщо методите за разплащане. Може ли с карта навсякъде или напротив - кеш. Дали има някакви доп. такси? Благодаря!
3 пъти съм посещавал Полша, предстои ми четвърто през август. Никога не съм имал злоти в себе си и не са ми били необходими.
Но това е субективно и зависи от вашите намерения. Примерно ако ще искате да си купите плодове от сергия, ще ви трябват.
Плащал съм с левова карта навсякъде.
Ако касиер, банкомат или ПОС терминал ви пита кой искате да превалутира, задължително посочвате своята банка.
Ако ви пита в каква валута да платите, посочвате злоти.

# 316
Ще бъдем във Варшава 2 дена, какво си заслужава да се види за това кратко време? Благодаря предварително!

# 317
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Ще бъдем във Варшава 2 дена, какво си заслужава да се види за това кратко време? Благодаря предварително!
Ако с деца - https://www.kopernik.org.pl/en
За жалост, ние не можахме да влезем, понеже не си бяхме купили билети предварително. Ще се върнем един ден заради него, живот и здраве.

# 318
Здравейте , търся сънародник живеещ в Бялисток или в близост за съдействие при покупка на автомобил . Естествено ще си платя за помощта !
Благодаря предварително
За евентуален контакт : kiko_nekulov@abv.bg

# 319
Моля за съдействие!
От къде се купуват билети за автобуса от летище Катовице за центъра на града?
Трябва ли предварително да се вземат и има ли опция online да бъдат закупени.
Ще пътуваме през месец юни с Ryanair от Варна.
Благодаря  на всички предварително!

# 320
Здравейте! Гледам, че темата не е много активна. Влюбих се в Полша преди пет години при едно кратко пътуване до Краков, за което съм разказвала тук. И тогава реших, че някой ден ще се върна в тази красива страна. Сега съм купила билети за Люблин от Бургас от 25 до 28 юли за мен и една приятелка. Няколко човека тук споменават този град, може ли който е ходил да разкаже по-подробно? В нета няма много информация, прочетох за основните забележителности, но няма никаква информация за транспорта от и до летището, предполагам, че на място ще търсим някакъв автобус. Единия ден смятаме да отидем до Варшава, ще ползваме автобус на Фликсбус, но още се чудя дали да бързам да купувам билетите. Не съм чувала скоро за отменени полети на Уиз, последно летях с тях миналата година, досега никога не съм имала проблеми, но ме притеснява да не се случи нещо такова. Наела съм апартамент с безплатно анулиране на около километър от центъра. Надявам се всичко да е наред!

# 321
Здравейте ще пътуваме семейството до Вроцлав и не можах да се ориентирам за билетите за градски транспорт за деца до колко години е безплатно. За Полските деца пишеше, но за чужденци не намерих информация. Ако някой се е сблъсквал моля да сподели какви билети за деца има и този редуциран билет от кой може да се ползва?

# 322
Жалко, че темата не е много активна. Върнах се от Полша в неделя, но се върнах болна. На отиване полетът ни с Уиз закъсня с три часа. Бяхме за три нощувки в Люблин, през единия от дните посетихме и Варшава. Люблин ме изненада много приятно. Улучихме и международния цирков фестивал, беше много интересно, навсякъде по главната улица имаше артисти, въжеиграчи, огнегълтачи и др. Варшава също много ми хареса и вече се оглеждам за следваща дестинация, най-вероятно ще е Гданск.

# 323
  • София
Гданск е много, много впечатляващ град.

# 324
Ние ще ходим до Вроцлав началото на декември за коледните базари. Дано не е много студено

# 325
Вроцлав от пръв поглед много колоритен град. Много ми харесва, а ето и малко снимки от днес:

# 326
  • Sofia
Какви са температурите в Полша в момента? По-студено ли е?

# 327
Какви са температурите в Полша в момента? По-студено ли е?
Днес си беше горещ ден.

# 328
  • София
Ние ще ходим до Вроцлав началото на декември за коледните базари. Дано не е много студено
Тъкмо се чудя дали да купя билети за средата на декември. Какви температури да очакваме г.д? Проверявали ли сте? Имате ли вече някякъкв план какво ще посетите?

# 329

Общи условия

Активация на акаунт