Самостоятелно организирани пътувания из света

• 71 583
  • 435
  •   1
Отговори
# 60
Поздравления за чудесната тема Peace Аз съм пътувала с майка ми самоорганизирано до почти всички столици (и не само) в Европа и винаги смайвам околните, като им кажа за какви пари е ставало това - може би имаме късмет (хващахме все изгодни полети), но и доста ровене и четене падаше винаги. Определено обаче до Европа предпочитам самоорганизираните пътувания - при тях човек има шанс да отседне в апартамент (примерно), да поживее няколко дни като местен, а и езиците и най-вече културата позволяват самоорганизация. Виж, в региони като Северна Африка, например, едва ли бих се навила да отида така Wink

И за да внеса малко полезност в темата, мога да препоръчам www.condor.de - нискобюджетното крило на Луфтханза за евтини полети до екзотични точки по света. Редовно имат страхотни промоции, като например до Малдивите за около 300 евро еднопосочно. Е, летят от Франкфурт и не са висок клас авиокомпания, но цените им винаги са повече от атрактивни.

# 61
За сега съм събирала кураж само за Европа. Ще черпя вдъхновение от вас  Peace Мечта ми е Австралия ...

Ако отидеш препоръчвам whale watching (гледане на китове в открито море, т.е. океан). Заслужава си.

# 62
  • Сф
Miraj* На драго сърце ще споделя. Най-важното условие е да нямате точно определени дати. Това е трудно за всеки, с оглед на работа почивки и прочие. За нас се получава, работата ни го позволява.
Когато намерим подходящия полет, от него тръгва всичко, отпуски, хотели и др.
Нямаме точно определен сайт, ползваме десетки.

Благодаря, Bled    bouquet За съжаление при мен стават големи драми на работа, ако кажа в последния момент, че искам отпуска, при приятеля ми- също Sad Но ако наистина си харесам оферта и имам възможност да замина след няколко дена- бих се пробвала да си поискам отпуска.

Някой от четящите тук дали е ходил в Боливия? Имам няколко въпроса.

# 63
На Expedia не възлагайте прекалени надежди за най-добра цена. За някои маршрути е ОК, но по други дава по-високи суми, отколкото човек може да намери сам през авиокомпаниите. Една от причините е, че не включва в търсенето нискотарифни линии (това се знае), но не единствената. Успявала съм да изстискам 200 евро по-ниска цена на маршрут, отколкото предложената от Експедия, при това без особено усилие и компетенции.

Да, за съжаление е така. Освен това, не дай си Боже, да ти се наложи да се свържеш с тях по телефона. Много са променили и вида на сайта и вече не е толкова лесен за ползване. А преди 5 години, когато за първи път ги ползвах, бяха еталон за качество - винаги най-ниската цена, лесен и разбираем интерфейс, лесни за контакт и обратна връзка... Много им се влоши качеството.
Иначе преди да се случи това с тях съм ходила в САЩ, Бразилия, Аржентина, Уругвай, Италия, Кипър и къде ли не още.

# 64
  • София
Шехина Много правилна насока към Condor, ползвали сме е. Примерно полет Франкфурт - Лас Вегас и обратно се намира под 500 евро. Проблема е, че ти трябва още един полет до там и пак става същото. Те работят със София, Варна и Бургас, но само Partner Airlines и не се намира нищо изгодно. Картата им за намиране на полет е страхотна, само трябва да се преместим в ЕВРОПА.

# 65
Ето нещо, което открих наскоро и още не съм ползвала:
http://www.contiki.com/
Не са за изцяло самостоятелно организирано пътуване, но предполагат гъвкавост, а маршрутите са много интересни.
Ако някой ги е ползвал, нека даде отзиви

# 66
Напоследък ми прави впечатление, че много агенции дават изгодни предложения за индивидуални пътувания, особено такива, които са представители на немски агенции. Например Профи Травъл и Азия.БГ. Ние така отидохме до Сингапур и Бали.

# 67
  • Софето
Bled, от темата за Италия ти се възхищавам как намираш толкова хубави и евтини хотели.
Най-евтините хотели където сме спали са били в Париж (2006г. и 2007г.), верига - Етап, двойна стая 55Е, с безплатен паркинг, за нас паркинга е доста важен тъй като пътуваме само с кола.
Аз бих предложила една доста интересна, близка и евтина дестинация, Румъния. Съвсем случайно миналата година си направихме една разходка Букурещ (задължително вечеря в www.carucubere.ro) - Синая (дворец Пелеш) - Брашов - Бран (замъка на Дракула). Не знам, може би защото нямах никакви очаквания, много ми хареса.

# 68
Последно в Мадрид като бях намерихме едно ресторантче и 4 човека ядохме риба,гаспачо,паеля и пиле за по 5 евро на човек.Беше много вкусно Simple Smile
Ето това вече си е хвалба! За 5 евро в мадрид и то човек да хапне и паеля, и гаспачо, и риба и пиле. браво. Ние не успяваме. Може би защото ядем повече, знам ли...
Bled , обаждай се като има такива цени за Щатите... Ех... Аз мисля да правя Вегас/ЛА началото на септември обаче като знам какви цени обаждат за там и лошичко ми става... На нас ни трябват *4 и ми се изправя косата...

# 69
  • Под гъбата
Моля, препоръчайте добро заведение с добри цени за хапване в Париж!
Тази година за пръв път си организираме такова самостоятелно пътуване с маршрут България-Германия-Франция- Холандия

# 70

Bled , обаждай се като има такива цени за Щатите... Ех... Аз мисля да правя Вегас/ЛА началото на септември обаче като знам какви цени обаждат за там и лошичко ми става... На нас ни трябват *4 и ми се изправя косата...

Цените на повечето места са наистина символични, все пак някакси трябва да се запълнят тези 3-4 хиляди стаи... Във Вегас бях в "Excalibur" - http://www.excalibur.com/ , на стрипа. Честно казано не ми направи много добро впечатление, най-вече заради мръсотията, която намерих на едно-две места... Но скандали не съм правила, не съм такава личност (а по принцип щяхме да си изпросим компенсация, защото наистина клиентът е издигнат на пиедестал в САЩ), а и единственото, което осмисляше хотела бяха петте часа сън на денонощие, преди и след които не сме се спирали. Та- мисълта ми беше, че хотелът е приличен (предвид времето, което ще се прекарва там), явно просто случихме на лош housekeeper  Simple Smile , а цената беше нещо от сорта на $330 за шест нощувки на човек без включена храна + таксите (резервирано през www.expidia.xom). Цената си беше супер, резервирахме около месец по-рано. За басейна дават кърпи и такива неща, помня, че бара там беше малко скъп- за три маргарити оставихме $50.

За визите зависи и видът- аз бях два пъти с работна, а сега отказват да ми издадат туристическа (на 22 съм). Покрай мен опитваха около 7-8 човека, някой от тях с наистина много високи доходи, като целта им наистина беше туристическа обиколка, един от тях дори отиваше на сватбата на приятел. Уви, всички си останаха само с платените такси към Консулството.

# 71

Цените на повечето места са наистина символични, все пак някакси трябва да се запълнят тези 3-4 хиляди стаи... Във Вегас бях в "Excalibur" - http://www.excalibur.com/ , на стрипа. Честно казано не ми направи много добро впечатление, най-вече заради мръсотията, която намерих на едно-две места... Но скандали не съм правила, не съм такава личност (а по принцип щяхме да си изпросим компенсация, защото наистина клиентът е издигнат на пиедестал в САЩ), а и единственото, което осмисляше хотела бяха петте часа сън на денонощие, преди и след които не сме се спирали. Та- мисълта ми беше, че хотелът е приличен (предвид времето, което ще се прекарва там), явно просто случихме на лош housekeeper  Simple Smile , а цената беше нещо от сорта на $330 за шест нощувки на човек без включена храна + таксите (резервирано през www.expidia.xom). Цената си беше супер, резервирахме около месец по-рано. За басейна дават кърпи и такива неща, помня, че бара там беше малко скъп- за три маргарити оставихме $50.

За визите зависи и видът- аз бях два пъти с работна, а сега отказват да ми издадат туристическа (на 22 съм). Покрай мен опитваха около 7-8 човека, някой от тях с наистина много високи доходи, като целта им наистина беше туристическа обиколка, един от тях дори отиваше на сватбата на приятел. Уви, всички си останаха само с платените такси към Консулството.

# 72
привет  дами:D
полу4их 2 седмици отпуска от средата на март и ми се иска да си спретнем с приятеля ми една по4ивка в Мексико или Куба. Бихте ли ми препоръ4али хотели и места, които задължително трябва да се посетят.
Как се придвижвахте там? аз 4ета доста предупреждения за туристи, да се движат в големи/организирани групи, заради грабежи и убийства. Какъв е вашият опит?
мерси.

# 73
Относно Куба и Мексико това са някакви измишльотини ходила съм и на 2 те места , познати имам постоянно пътуват не са се оплаквали

А ето и нещо за всички пътешественици до 16.1. са тези цени
http://www.airfrance.com/BG/bg/local/resainfovol/meilleuresoffre … flight_offers.htm

# 74
Голямата ми мечта тази година е да успея да организирам пътуване за мен и съпруга ми в чужбина,затова ще ви следя с интерес.

Общи условия

Активация на акаунт