Самостоятелно организирани пътувания из света

• 71 520
  • 435
  •   2
Отговори
# 330
Напълно е възможно и аз бях подготвил такова самостоятелно пътуване , но преди събитията от арабската пролет.
Сега не бих го направил.
По-добре купи пакет на някой от големите европейски туроператори. Често излизат страхотни оферти , но без Кайро. Вече не го включват.
Ако ти се рискува все пак давай.

И аз като теб. Сега не бих отишла сама.

# 331
  • София
Интересува ме дали е възможно да организирам сама 2-3 дни в Кайро и след това круиз по Нил за 3 дни. За Кайро е ясно, но след това... круиза... Някой минавал ли е по този път?
Ще бъда благодарна на всеки, който има мнение, независимо какво е то   bouquet
Да си призная все още не съм чела достатъчно, но от това, което видях ми се стори сложно  newsm78
Kруизите по Нил са в участъка между Асуан и Луксор. От Луксор до Кайро се стига с влак или самолет, но наистина самостоятелните пътувания в тази страна не са препоръчителни.

# 332
Благодаря за мненията Ви   bouquet жалко, май ще трябва да се откажа засега от Египет и да измисля нещо друго. Важното е да се пътува  Grinning
Благодаря отново!

# 333
В неделя ми предстои първата самостоятелно организирана екскурзия. Пътуването е до Санкт Петербург. Набелязала съм си разни местенца, но бих се радвала да ми подскажете, кои са местата, които не трябва да пропускам Simple Smile

# 334
  • София
съпруга на Маги: Ермитажа, разходка по Невски проспект, Казанский събор, Петропавловската крепост, Петродворецк/ задължително/. Много харесвах спирките на метрото, за разлика от тези в Москва. Последното ми посещение за съжаление беше през далечната 1989г и спомените са ми поразмити, но бих се връщал пак и пак в Петербург/Ленинград. Красив град.

# 335
  • София
Да добавя, за Санкт Петербург
Дворцовия площад, Двореца на Меншиков/част от Ермитажа/, Мариинския дворец, Blue Bridge-най-широкият съществуващ мост.
Всичко свързано с Петър Велики, Летния дворец, Дървената къща, Крепостта Петър и Павел.....
Катедралата Свети Исаак, също и Казан.
Да не забравяме Невски проспект/казан от съпруга на Маги/но заедно с Gostiny Dvor-малко пазар в един от първите подобни молове в света.
Възстановения  дворец на Пушкин с парковете....
И не на последно място Peterhof с прекрасните фонтани и статуи.
И още и още, но трябва време.....

# 336
Ще следя с интерес

# 337
Записвам се да следя.
Иска ми се да посетим южна Италия, някаква селска къща или на плажа.

# 338
  • Варна
Аз търся изгодно настаняване в Мюнхен и на юг, за десетина дни през юни. Можете ли да препоръчате нещо?

# 339
Аз търся изгодно настаняване в Мюнхен и на юг, за десетина дни през юни. Можете ли да препоръчате нещо?
Колко изгодно? Питам защото Мюнхен е чудесен от където и да го погледнеш, цените на хотелите също са "чудесни" Laughing Харесай си хотел в букинг и ако го знам, ще ти споделя мнение.  Simple Smile

Да попитам пътешествениците: От Истанбул до Кападокия, какъв е най бързият начин на придвижване? Без самолет. Погледнах автобусите, пътуват средно 10 часа.
Сега проучвам варианта Истанбул - Анкара с влак, и от там до Гьореме с автобус.
Имали някой пътувал по тази дестинация с посочените превозни средства?

# 340
Аз съм правила разстоянието Габрово - Анкара за един ден и после Анкара -Гьореме.Това с кола. Пътуването е много лесно, защото има широка перфектна магистрала. МИСЛЯ, ЧЕ НИ ОТНЕ ОКОЛО 4 ЧАСА.  На връщане направихме Гьореме - Тузгьол  - Истанбул.

# 341
Аз съм правила разстоянието Габрово - Анкара за един ден и после Анкара -Гьореме.Това с кола. Пътуването е много лесно, защото има широка перфектна магистрала. МИСЛЯ, ЧЕ НИ ОТНЕ ОКОЛО 4 ЧАСА.  На връщане направихме Гьореме - Тузгьол  - Истанбул.
С нощувка в Анкара или не?

# 342
То си е най-лесно и удобно с кола, имаш пълна гъвкавост на място. До Истанбул също трябва да стигнеш.
При липса на кола бих летял.

# 343
То си е най-лесно и удобно с кола, имаш пълна гъвкавост на място. До Истанбул също трябва да стигнеш.
При липса на кола бих летял.
Ние ще бъдем в Истанбул предишните дни. За това търся инфо за от там, а за на връщане да, даже не само до Истанбул, а ѝ до България. За колата и самолета съм наясно с предимствата, в момента няма как да е с тях. Питах за останалите варианти на придвижване.

# 344

С нощувка в Анкара или не?
[/quote]

С нощувка в Анкара. Хотелите не са скъпи, а са много луксозни. И разглеждане на Анкара вечерта и на следващата сутрин. Тръгнахме към обяд и бяхме в Гьореме по светло.
Наскоро пък гледах цените на билетите за самолети. Не са непоносими - от Истанбул до Невшехир са около 85 евро.

Общи условия

Активация на акаунт