"Майчин дом"-Варна тема 6

• 66 880
  • 768
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
*мушмулка*, аз като си сметнах нещата и избрах да се запиша на ЖК по ЗК. Но лекаря при който съм аз предлага тази екстра, докато повечето лекари в МД не работят по ЗК.
А относно мисед и следене на 2 седмици,... ами с предната ми бременност на единия ден ме приемат за ЖК + изследвания + ехография и всичко е прекрасно, а на другия ден ме приеха за аборт поради мисед (детенцето нямаше сърдечен ритъм). Така че и всеки ден да се ходи конкретно в този случай няма какво да се направи. Бог си знае работата!

# 31
Момичета,за съжаление след преживян мисед нервите и страховете са повече при новата бременност.Идеята за честия преглед е само и единствено за успокоение на бременната.

# 32
Мен честите ехографии биха ме разтрвожили много повече. Аз имах 3 до деветия месец (не в МД, ЖК по ЗК).
Мушмулка, защо не споделиш със сестрата и доктора, че се трвожиш и ако те преглеждат по-често, ще се чувстваш по-добре. Все пак всички имат интерес и ти и детето да сте добре, едва ли е толкова трудно да те преглеждат по-начесто.
Успешна бременност и здрави бебечета на всички!

# 33
В никакъв случай не се сърдя на ничие мнение - нормално е всеки да има собствено такова. Да не се връщам подробно към случката, но когато на ембриона му беше престанала сърдечната дейност аз отивах на рутинен ехографски преглед на 2 седмици. Реших да изчакам 1-2 дни и да отида пак на преглед за по - сигурно. Да ама се падна и петък с предстоящите събота, неделя, започна леко кървене, болки и разбира се не се чувствах никак добре. НО - с тази разлика,че нещата бяха открити навреме, забавянето дойде от моето решение да изчакам за да сме сигурни. Ако от тази гледна точка бях на преглед след месец и 10 дни според мен щеше да има повече усложнения - всички сме наясно какви процеси настъпват след смъртта
Наясно съм,че и всеки ден да ходя това няма да ми гарантира пулс и нормално развитие - това си е божа работа, но както казах това не е вадене на зъб, а просто ехография, която не виждам нищо лошо да се случва през 2 седмици, това ми беше и едно от разбиранията за "следене на бременността" или т.нар ЖК, която пак си заплащам така или иначе
А пък не видях да са заинтерсовани толкова да ме гледат по - на често. Така че ще се моля всичко да е ок, а като реша просто ще отида при друг лекар, на който ще му платя 35 лв и това е. Просто ако знаех,че ще е така щях да взема направление за ЖК и останалото да си го доплатя. Просто избора си го базирах на получена оскъдна информация от МД

# 34
  • Варна
*мушмулка*, желая ти спокойствие и безпроблемна бременност.
За жалост, нищо не ни гарантира благоприятно развитие, както и че късметът няма да ни изостави. Аз бях на видеозон на 2-ри януари, а дванадесет дни по-късно, при следващ видеозон стана ясно, че проблемите са на лице. Така че дори прегледи на 14 дни не гарантират, че в интервалът между тях всичко ще е наред (Разбира се, дано, дано е така при теб!!!)
Спрямо това, което ми се случи, ми се струва много важно да се вслушваш в тялото си и да си осторожна за сигналите, които то ти подава. При мен през последните дни напрежението в гърдите напълно изчезна, появиха се болки ниско долу, които напомняха тези при менструация, коремът някак престана да расте и се поотпусна, а килограми не наддавах изобщо. Ако имаш притеснения, бързай към болницата, няма кой да те върне.
Аз, при следваща бременност Praynig, сигурно и домашен видеозон бих си купила и нон стоп бих стояла вързана към него, но уви, нито е възможно, нито полезно за психиката. Но със сигурност ще избера интензивна консултация (надявам се ще вземат предвид неприятната ми предистория).

Стискам ти палци!

# 35
Шипка, пожелавам ти следващия път най-здравото и сладко бебенце  Hug Съжалявам за това, което се наложи да преживееш  Sad
*мушмулка* по прости сметки, ако ходиш по 2 пъти в месеца(х 9 месеца) и даваш по 35 лв за ехограф, отделно да си платиш 4Д, ФМ (която в града я правят малко от лекарите, т.е разбирай качествено), БХС (който не се поема от ЗК) пак няма да ти излезе по евтино от това което се плаща в МД. А както ти е писала Шипка, вглеждай се в тялото си, ето ти сама пишеш, че си усетила, че нещо не е наред. И пак ти пиша, като те притеснява нещо просто отиваш и никой няма да те върне, затова като си се регистрирала ти дават едно картонче, което е за пред другите доктори в болницата.
За съжаление, всеки по един или друг начин е преживял нещо неприятно ( нашето семейство също), но освен да се молим всичко да е наред, какво друго ни остава. Дано Господ да е с нас  Praynig

# 36
  • Варна
Относно ФМ - когато аз разпитвах, общо-взето се спрягаха четири имена - Балев, Давидков, Максим Яков и Бейлерян.
При доц. Балев записването на час може да е проблем, ако няма кого да изпратиш в шест сутринта да чака на опашка и не се свържеш по телефона. Моят мъж например, пътува, а на мен в началните седмици и месеци ми беше толкова зле, че мисията много се усложнява.
При Давидков не бих отишла, дори и да има най-скъпата и незаменима техника на света.
И в крайна сметка остават двама специалисти, и двамата работещи в Майчин дом.

А, нека не забравяме, че аз не се следях в МД и това означава два пъти разхождане до Терапията заради БХС, после още два пъти, за да си получиш официалните резултати, с подпис и печат. Може и да не е от особено значение, но в даден момент се оказва, че всичко е важно и каквото може човек да си спести като мисъл и ангажимент - защо пък не?!

Аз съм сигурна, че си на правилното място, дано всичко е наред!!!

# 37
  • Варна
Здравейте! Записвам се отново тук като пациент на МД. Бях спряла да следя темата, защото март 2013 в 13г.с. в деня на регистрация на ЖК беше установен мисед...... но сега пак съм на старта и се моля всеки ден! Виждам, че коментирате ЖК. Аз не можах да стигна до там, но вече бях получила инфо. Бях избрала и аз платена-обикновена. Снежи ми беше казала , че прегледите са на 20дни, като 1 път с нея, а другия с нея и с доки, което е инфото и на  *мушмулка*. Миналата седмица питах пак доки за ЖК и ми каза, че ЖЗ наблюдението ще е всеки път до 20г.с., а после вече по-рядко докато дойде време за честите посещения. Може би зависи индивидуално и от лекаря. Момичета стискам палци на всички и този път да гушкаме здрави бебоци!

# 38
  • Варна
Току що се връщам от преглед в МД и съм леко бясна. Днес ми беше 4Д, което би трябвало да се води и фетална морфология  Embarassed Embarassed Embarassed Прегледа беше не по-вече от 10 мин, освен замерване на главата и още 1-2 неща не видях да се мери нещо друго, да се оглеждат и коментират подробно органите на детето, както би следвало при една ФМ. Поне чухме сърцето и го видяхме, гръбначния стълб и горе долу това, ръцете и краката ясно се виждаха че са с по 5 пръста  WinkНищо не им казаха за пола, накрая мъжа ми попита и тя тогава каза, но как видя никой не разбра, да беше показала ... и ние да видим. Не получих никакви снимки, и за капак на диска, който ми дадоха има само едно единствено клипче от 36 сек  #Cussing out #Cussing out #Cussing out,никаква снимка, никакви данни, нищичко.... Ако го включват в платената ЖК само за да отбият номер, какъв е смисъла ... да не говорим че лекарката закъсня 15-20 мин, може би и затова трябваше да бърза да не се забатачва графика  Crossing Arms

# 39
  • Варна
Alokazia, за коя лекарка става въпрос?

# 40
  • Варна
Alokazia, коя те гледа??
36 сек. клип, как така??Те майтап си правят.Какво пречи целият преглед да запише не мога да разбера.
Аз бях при д-р М.Яков и съм много доволна от феталната, клипчето ми е 6-7 мин.,не е целият преглед, но много ясно се виждаше бебето и какво прави.Изкарах си страхотни снимки от него.

# 41
  • Варна
Alokazia, коя те гледа??
36 сек. клип, как така??Те майтап си правят.Какво пречи целият преглед да запише не мога да разбера.
Аз бях при д-р М.Яков и съм много доволна от феталната, клипчето ми е 6-7 мин.,не е целият преглед, но много ясно се виждаше бебето и какво прави.Изкарах си страхотни снимки от него.

Станева ме гледа. Ми толкова, точно 36 сек, може би в бързината да не е успяла другите, или да си е мислила че ги е качила, ще я питам другия път.  Confused Обещах на каката че ще гледа бебето на филмче тая вечер, ама какво да й пускам, то детето нищо няма да схване.

# 42
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!
Лека и безпроблемна бременност на всички и леко раждане, когато му дойде времето!  Hug

Бих искала да ви попитам дали имате впечатления от д-р Друмев? Знаете ли дали води женска консултация? newsm78 Thinking Препоръчаха ми го няколко приятелки и сякаш към него клоня да се насоча.  Thinking

Искам да попитам има ли сред вас раждали там първия път секцио, а втория нормално  newsm78 newsm78 newsm78

Преди няколко дни моя позната роди вагинално след секцио - няколко дни след термин, бебе 4+ кг. Но не знам при кой лекар е била. Знам за още няколко вагинални след секцио в Майчин дом, вкрючително и след две операции.

# 43
  • Варна
Аз съм доволна от Друмев, двамата с него минахме през тежка и неприятна процедура по време на нощното му дежурство. Много е спокоен, обяснява подробно всичко, което прави и което предстои, харесаха ми подхода и отношението му.
Знам, че води и консултации (мисля, че във вторник и събота, но не съм напълно убедена) и предполагам, че при него ще е по-спокойно, отколкото при най-предпочитаните лекари.

# 44
  • ул. "Мечтание"
Шипка, благодаря ти за информацията.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт